سید علی معتمدی پور روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۲۳هزار تن انواع ماهی در سطح استان تولید می شود که بیشتر هم سردآبی و قزل آلا است.
وی افزود: تا قبل از سال ۱۴۰۱ در بحث شیلات که ۷۰ درصد هزینه تولید خود را به بخش می دهد استان در تامین خوراک آبزیان با مشکل روبرو بود و هیچ کارخانه ای در استان نبود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای رفع این موضوع از هشت سرمایه گذار در زمینه کارخانه خوراک دام، آبزیان و طیور برای سرمایه گذاری دعوت شد.
معتمدی پور عنوان کرد: در هر سه بخش حدود ۳۰۰ هزار تن نیاز خوراک دام، طیور و آبزیان استان کهگیلویه و بویراحمد است.
وی تاکید کرد: در بخش شیلات ۴۰ هزار تن خوراک آبزیان نیاز استان بود که در سال های قبل استان از تولید در این زمینه بی بهره بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: امیداست با تکمیل این طرحها در کنار واحدهایی که مجوز احداث گرفته اند بتوان گامی برای تکمیل زنجیره تولید آبزیان در کهگیلویه و بویراحمد برداشت.
استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های خوبی در حوزه منابع آبی است و بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.
این سرزمین با در اختیار داشتن ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب زمینه را برای توسعه بخش شیلات به خوبی فراهم کرده طوری که در حال حاضر تولید سالیانه آبزیان در استان به مرز ۲۳ هزار تن رسیده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد سومین پرورش دهنده ماهی در ایران بشمار می رود و به شرط فراهم کردن زمینه های لازم برای توسعه صنعت شیلات به ویژه در مناطق دورافتاده و محروم نرخ بیکاری در اینجا به حداقل می رسد و شاخصهای توسعه اقتصادی ارتقا می یابد.
این استان ظرفیت تولید حدود ۲۳ هزار تن تولید آبزیان را داراست و ۲۷۱ مزرعه پرورش ماهی و سه مجتمع پرورش ماهی در استان وجود دارد و عمده مزرعه های پرورش ماهی استان زیرشاخه کارون است و در محدوده مارون و زهره برای توسعه مزارع پرورش ماهی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
پتانسیل بخش شیلات استان میان تمام تولیدات حوزه کشاورزی از جمله تولیدات مزارع، باغات، گلخانه ها و صنعت دام و طیور استان بسیار چشمگیر است.
رودخانه های پرآب و خروشانی همچون زهره و مارون در استان ظرفیت های بی بدیلی برای توسعه شیلات در حوزه مناطق گرمسیری استان هستند که می توان ماهیان خاویاری و ماهیان گرمابی تولید کرد.
نظر شما