توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها به صورت آزمایشی اجرا می‌شود

تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از بررسی سازوکار توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها در جلسه کمیسیون با حضور وزیر بهداشت خبر داد و گفت: این طرح به صورت یک ماهه به صورت پایلوت انجام می‌شود تا در صورت نیاز به اصلاحات، در سراسر کشور اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی کشوری درباره جلسه امروز سه شنبه - ۱۷ مهرماه - کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: جلسه امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونان وی برگزار شد و در ابتدا موضوع عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها و کسب و کارهای اینترنتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در این نشست مقرر شد این کار به صورت پایلوت و در دستورالعمل یک ماهه انجام شود تا در صورت نیاز به اصلاحاتی، اعمال شده و نهایتا در سراسر کشور اجرا شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار کرد: در این جلسه تاکید شد که باید منافع عموم مردم از جهت سهولت در دسترسی و ایمنی در دریافت دارو بر منافع صنف داروسازان مقدم باشد.

کشوری درباره دستور دوم جلسه که ضرورت فعال شدن ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی اختصاص داشت، تصریح کرد: در این بخش مقرر شد به منظور پیشبرد هرچه سریع‌تر امور مرتبط با سیاست گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای اقدامات حوزه طب سنتی ایرانی مصرح در سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی کمیته‌ یا شورایی به ریاست مقام عالی وزارت بهداشت یا قائم مقام وزیر بهداشت، معاونین مربوطه، مدیر کل دفتر طب ایرانی، نماینده‌ای از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، کارشناس کمیسیون اصل ۹۰ و نماینده‌ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و به عنوان مرجع تصمیم گیری نهایی و رفع موانع اجرایی برنامه‌های حوزه طب سنتی به ویژه اقدامات ۴۷ مندرج در سند پیشرفت عمل کند. این کمیته یا شورا طی یک ماه آتی تشکیل و گزارش اقدامات آن هر ۶ ماه یک بار برای کمیسیون اصل ۹۰ ارسال خواهد شد.

وی درباره دستور سوم جلسه امروز که به بررسی آخرین وضعیت حساب واحد خزانه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص داشت، توضیح داد: طبق مصوبات این بخش، وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی موظف است گزارش وضعیت اجرای حساب واحد خزانه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان بیمه سلامت را ظرف مدت یک هفته به کمیسیون ارسال کند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین بانک مرکزی موظف شد نسبت به بستن کلیه حساب‌های غیرمجاز اعم از مسدودی و ذخیره کارکنان که با شناسه ملی دستگاه اجرایی افتتاح شده، طبق بند ب تبصره سه قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اقدام و گزارش آن را ظرف مدت یک ماه به کمیسیون ارائه کند.

کشوری افزود: علاوه بر این، مقرر شد که ظرف دو هفته آینده جلسه‌ای متشکل از وزارت امور اقتصاد و دارایی امور اقتصادی و دارایی، خزانه‌داری کل کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه‌ریزی و بودجه، معاونت حقوقی رئیس جمهور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت تعیین تکلیف در این خصوص انجام شود.

وی با اشاره به بررسی گزارش اخذ مابه التفاوت از زنجیره تولید و توزیع در طرح دارویار، اضافه کرد: پس از حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی و افزایش شدید قیمت‌ها، سود هنگفتی از محل بیت‌المال عائد اعضای زنجیره شد که کمیسیون تا بازگشت حقوق مردم این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: همچنین روند اجرای سامانه تیتک که وظیفه دارد اقلام سلامت محور نظیر دارو، تجهیزات پزشکی، آرایشی و بهداشتی را از زمان واردات و تولید تا زمانی که به دست مصرف‌کنندگان نهایی می‌رسد، ردیابی کند و اصالت آن را کنترل کند، در این جلسه بررسی شد.

کشوری خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود سال‌های زیادی که از تصویب این سامانه گذشته اما پیشرفت آن بسیار کُند بوده و عقب ماندگی‌های جدی در این مورد وجود دارد. کمیسیون این موضوع را در دستورکار قرار داده تا با کمک دستگاه‌های اجرایی سریعتر این سامانه به نتیجه برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha