۸۸ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه جامع کرمان شاغل شدند

کرمان - ایرنا - رییس دانشگاه جامع علمی- کاربردی کرمان با بیان اینکه براساس آمارها طی سه سال گذشته ۸۸ درصد دانش‌آموختگان این دانشگاه در استان شاغل شده‌اند گفت: از این تعداد ۵۹ درصد در ابتدای دانشجویی و طول دوران تحصیل و ۴۱ درصد نیز بعد از اتمام تحصیل به چرخه اشتغال رسیده اند.

به گزارش ایرنا، مسعود ایرانمنش روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار داشت: ۸۷ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان در مقطع کاردانی و ۹۰ درصد آنان در مقطع کارشناسی مشغول به کار می شوند که ۹۰ درصد از هردو مجموعه در بخش صنعت اشتغال دارند.

وی با اشاره به شعار آموزش برای اشتغال در دانشگاه علمی و کاربردی بیان کرد: آموزش بر اساس نیازسنجی بازار کار، انعطاف پذیری در ساختار، تقاضامحوری، وابستگی ناچیز به بودجه دولت و آموزش در محیط کار از مهمترین مزیت های تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی محسوب می شود.

ایرانمنش گفت: دانشگاه جامع علمی- کاربردی استان کرمان سال ۷۵ با ۱۱ مرکز کار خود را آغاز کرد که این مراکز طی سال های بعد به ۳۶ مورد افزایش یافت، اما به واسطه ممنوعیت آموزش در مراکز دولتی، بخشی از آنها تعطیل شدند.

وی ادامه داد: اینک ۱۰ مرکز جامع علمی و کاربردی در شهرهای کرمان، سیرجان، شهربابک و بم مستقر هستند که حدود ۹ هزار دانشجو و بیش از ۸۰۰ مدرس در آنها فعالیت دارند.

۸۸ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه جامع کرمان شاغل شدند
مسعود ایرانمنش رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان

ایرانمنش تاکید کرد: یک هزار رشته در مراکز دانشگاهی جامع علمی و کاربردی سراسر کشور دایر هستند و در استان کرمان ۱۰۹ کد رشته داریم که ۶۷ رشته در مقطع کاردانی و ۴۲ رشته در مقطع کارشناسی را شامل می شود.

وی اظهار داشت: براساس آمایشی که در سال ۱۴۰۳ انجام دادیم ۱۶ کد رشته از رشته های دانشگاه علمی و کاربردی استان کرمان حذف شد چون بازار کار نداشتند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان در ادامه با تاکید مجدد بر ضریب اشتغال دانشجویان این دانشگاه خاطر نشان کرد: براساس آمارهای اعلامی ۴۹.۶ درصد دانش آموختگان دانشگاه های کشور شاغل هستند که ۴۸ درصد آنها در بخش دولتی و ۴۲ درصد دیگر در بخش خصوصی فعالیت دارند، اما بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه ها بیکار هستند و اغلب این افراد در مشاغل غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود فعالیت می کنند.

وی گفت: طرح" آباد"(آموزش برای اشتغال دانش آموختگان)، به تصویب هیات دولت رسیده است که چالش های مهارت افزایی دانش آموختگان را برطرف می کند و یکسری تکالیف و مشوق ها برای دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در طرح مصوب شده است.

ایرانمنش افزود: استان کرمان یکی از استان های پیشرو در این طرح است که با حمایت استاندار در قالب کمیته توانمند سازی و اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی زیر نظر کارگروه اشتغال استان فعالیت دارد؛ البته دستگاه های اجرایی، بنگاه های اقتصادی و دانشگاه ها باید با این کمیته همکاری لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه سند آمایش دانشگاه علمی و کاربردی از سال ۱۴۰۰ در تمامی استان ها تنظیم شده گفت: در کشور هشت هزار و ۸۷۵ کد رشته محل در دانشگاه به چهار هزار و ۴۰۹ کد رشته محل در سال جاری کاهش پیدا کرده و در استان کرمان متناسب با نیاز موجود ۱۶ رشته حذف شده است.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان خاطر نشان کرد: برای توسعه مراکز جدید علمی و کاربردی شرطی اعلام شده که حتما باید با تضمین اشتغال‌ این مراکز راه اندازی شوند و در جوار یک صنعت یا بنگاه اقتصادی فعالیت کنند که از طریق این تضمین اشتغال، حدود ۱۵ هزار دانشجو در بازار کار اشتغال پیدا می کنند.

وی تصریح کرد: از ظرفیت های بلااستفاده بخش های دولتی و بخش خصوصی برای آموزش ها باید استفاده کنیم که این کار در استان کرمان از ظرفیت های موجود درحال استفاده هستیم.

ایرانمنش اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی و کاربردی با هدف تحقق اهداف نظام صلاحیت حرفه ای، یکی از مراجعی است که مجوز ارزیابی تخصصی، شخصی و فنی را برای افراد متقاضی استخدام صادر می کند.

وی افزود: نظارت هوشمند در راستای ارتقای کیفی آموزش در دانشگاه جامع علمی و کاربردی آغاز شده است که از ابتدای مهر امسال تمام واحدها مکلف به ارزیابی حضور دانشجو و استاد، تشکیل کلاس، کلاس های آزمایشگاهی و غیره با نظارت برخط هستند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان با اشاره به جذب مدرس در این دانشگاه گفت: امسال تعداد ۱۱۴ مدرس نیاز داریم که ۳۳۷ نفر ثبت نام کردند و در مرحله بررسی فرآیندها قرار دارند؛ مدرسان حتما باید حداقل کارشناسی ارشد و سه سال سابقه کار در رشته و مهارت داشته باشند.

وی تصریح کرد: به طور متوسط در سه سال گذشته بین ۱۷ تا ۲۱ درصد رشد دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی استان کرمان داشتیم که نشانه خوبی است، زیرا افراد از مدرک گرفتن به سمت مهارت آموزی رفته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha