به گزارش ایرنا، «جهانبخش سلمانیان» روز چهارشنبه در نشست آسیب شناسی تدوین تاریخ شفاهی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی خانه اوردبادی افزود: این سازمان به دنبال ورود جدی به حوزه تاریخ شفاهی و تسهیل گری در این حوزه است.
وی با تاکید بر اینکه باید امنیت مصاحبه کننده و مصاحبه شونده در حوزه تاریخ شفاهی تامین شود، اظهار کرد: تاریخ شفاهی نیاز به چارچوبی دارد و روش استانداردی باید در مصاحبه های تاریخ شفاهی مشخص شود.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه شمالغرب کشور، ناامنی، نبود امکانات برای تشکیل آرشیو متمرکز تاریخ شفاهی منطقه، فقر منابع و از دست رفتن منابع در اثر بیماری و کهولت سنی، ابتلای برخی از منابع تاریخ شفاهی به بیماری فراموشی، اغراض، حُب و بغض در بیان تاریخ شفاهی و رفتارهای سلیقه ای در تهیه تاریخ شفاهی را از جمله آسیب های این حوزه اعلام کرد.
سلمانیان، ادامه داد: تاریخ شفاهی در برخی حوزه های خاص مانند هویت منطقه ای، قومی و زبانی و جریان دینی و مذهبی در زمینه جبهه و پایداری به علت احساس نیاز و دغدغه مندی فعالان این حوزه به صورت خودجوش کار شده ولی خیلی از حوزه ها مانند صنعت، تجارت و بازار مغفول مانده است.
وی با تاکید بر اولویت بندی موضوعات در تهیه تاریخ شفاهی و بسط و گسترش آن به سایر حوزه ها، یادآور شد: این سازمان تلاش می کند با همفکری پژوهشگران و فعالان حوزه تاریخ شفاهی، نسبت به احصای آسیب های این حوزه و رفع آن ها گام های اساسی بردارد.
پژوهشگران و فعالان حوزه تاریخ شفاهی آذربایجان نیز در این نشست با اشاره به آسیب ها و مشکلات پیش روی تهیه تاریخ شفاهی، این حوزه را حوزه ای تخصصی و هدفمند بین مصاحبه خبری و مصاحبه تخصصی دانستند و اعلام کردند که این حوزه دارای روش شناسی مرکب، حساسیت، آسیب ها و جذابیت ها بوده و از پایه علمی و پژوهشی برخوردار است.
به عقیده شرکت کنندگان در این نشست تاریخ شفاهی، کاری پژوهشی برای کشف اسناد نهفته تاریخ معاصر است و اولین گام در تهیه آن انتخاب فرد بر اساس شاخص ها و جلب اعتماد مصاحبه شونده است.
آنان خواستار ادامه این نشست ها برای آسیب شناسی و رفع مشکلات پیش روی تاریخ شفاهی آذربایجان و پرهیز از نگاه سیاسی و کوتاه نگری مسوولان به این حوزه شدند.
نظر شما