مسعود ترابی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران در این رابطه بیان کرد: محورهای همایش که فراخوان مقالات آن آغاز شده و تا ۲۰ آبان ماه ادامه دارد شامل محورهای حکمرانی توسعه پایدار منابع آب و خاک، توسعه پایدار محیط زیست، توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی، توسعه پایدار شهری و روستایی و توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی است.
وی تاکید کرد: موضوع دریاچه نمک و لزوم حفاظت از آن مسالهای ملی است و همه دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط با موضوع باید وارد میدان شوند، چرا که در صورت آسیب دیدن بیشتر این دریاچه، زندگی ۲۰ میلیون نفر در فلات مرکزی ایران با چالشهای زیست محیطی همچون آلودگی هوا بر اثر برخاستن گرد و خاک با مشکل مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: راهکارهای قابل اجرایی از جمله تخصیص حقابه برای حفاظت از دریاچه نمک وجود دارد و ما در این همایش میخواهیم از نظر همه کارشناسان برای پایداری هرچه بهتر دریاچه نمک استفاده کنیم و این راهکارها را برای عملیاتی شدن در اختیار مسئولان و تصمیمگیران قرار دهیم.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم نیز در این نشست گفت: برای مقابله با پدیده گرد و غبار در قم اعتبارات خوبی در حال تخصیص است و ما باید در راستای استفاده هرچه بهتر از این اعتبارات، راهکارهای علمی و اجرایی مناسب را با مشارکت کارشناسان تبیین کنیم.
حسین توکلی افزود: برگزاری همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار، بهترین فرصت برای رسیدن به این هدف است که در همین راستا پیشبینیهای لازم برای هرچه ترتیب یافتن برنامههای این همایش در استان قم اندیشیده شدهاست.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم در این همایش بهترین راهکارها را برای حفاظت هرچه بهتر از دریاچه نمک در اختیار تصمیمگیران قرار دهیم و این کمک بزرگی به حفظ طبیعت فلات مرکزی ایران و زندگی حدود یک چهارم جمعیت کشور است که در پیرامون دریاچه نمک زندگی میکنند و در صورت برخاستن گرد و غبار از این دریاچه زندگی آنان با مشکل مواجه خواهد شد.
دبیر اجرایی همایش نیز در این نشست گفت: برای کمک به حفظ محیط زیست میخواهیم نگاه تصمیمگیران و مسئولان کشور را به طور ویژه به سمت وضعیت دریاچه نمک و لزوم کمک به پایدار ماندن آن جلب کنیم.
حسین بیات افزود: براساس آمار هواشناسی تعداد روزهایی که شاهد برخاستن گرد و خاک در آسمان مناطق پیرامونی دریاچه نمک و فلات مرکزی ایران هستیم، در حال افزایش است و باید برای حفظ سلامت مردم به سرعت راهکاری کارشناسی برای مقابله با این وضعیت، عملیاتی شود.
وی تاکید کرد: راهکارهای کارشناسی خوبی برای حفاظت از دریاچه نمک و پایداری آن وجود دارد که با کمک مسئولان و تامین اعتبارات لازم میتوانیم آن را اجرایی و از سلامت مردم در برابر خطرات زیست محیطی ناشی از برخاستن گرد و غبار، مراقبت کنیم.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی قم و در حدفاصل استانهای قم، سمنان و اصفهان قرارگرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور میباشد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یکسوم آن در محدوده جغرافیایی قم قرار گرفته است.
نظر شما