۱۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۱۴
کد خبر: 85623464
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

زرویی نصرآباد؛ شهیر غریب + فیلم

۱۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۱۴
کد خبر: 85623464
زرویی نصرآباد؛ شهیر غریب + فیلم

یزد - ایرنا - آیین نکوداشت ابوالفضل زرویی نصرآباد، شاعر و طنزپرداز شهیر ایران، امشب /پنجشنبه شب/ در زادگاهش روستای نصرآباد شهرستان تفت استان یزد برگزار می‌شود و همین بهانه‌ای شد تا یادی کنیم از "ملانصرالدین معاصر"، او که همتراز نام و توانایی‌هایش، شناخته نشد.

"ابوالفضل زرویی نصرآباد"، ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۴۸ در تهران زاده شد و اصل‌ونسب این شاعر طناز به روستای نصرآباد شهرستان تفت یزد برمی‌گردد، او مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی داشت و از سال ۱۳۶۸ فعالیت ادبی‌اش را با کار روزنامه‌نگاری شروع کرد.

زرویی نصرآباد در سال ۱۳۶۹ ، به‌عنوان معاون سردبیر و عضو هیات تحریریه‌ی هفته‌نامه‌ی «گل آقا» مشغول به کار شد و از سال ۱۳۷۰ به‌مدت یک سال سردبیری ماه‌نامه‌ی گل آقا را به عهده داشت و از سال ۱۳۷۳، به مدت سه سال دبیر اجرایی سالنامه‌ی گل آقا بود و در کنار آن از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ با روزنامه‌ی همشهری نیز همکاری داشت.

ابوالفضل زرویی نصرآباد سابقه‌ همکاری با روزنامه‌ها و نشریات معتبر دیگری مثل «جام جم»، «ایرانیان»، «انتخاب»، «مهر»، «زن»، «کیهان ورزشی»، «بانو» و «جست‌وجو» را نیز در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارد.

ابوالفضل زرویی نصرآباد با اینکه تخلص «ملانصرالدین» را برای خودش انتخاب کرده بود اما از نام‌های مستعار دیگری مثل «چغندرمیرزا»، «ننه‌قمر»، «کلثوم‌ننه»، «آمیز ممتقی»، «میرزا یحیی» هم استفاده می‌کرد.

در سال ۱۳۸۹ ابوالفضل زرویی نصرآباد اولین کتاب طنزش را با نام «تذکرة‌المقامات» به چاپ رساند، «افسانه‌های امروزی»، «وقایع‌نامه‌ی طنز ایران»، «بامعرفت‌های عالم»، مجموعه شعر طنز «رفوزه‌ها»، مجموعه مقالات «حدیث قند»، «غلاغه به خونه‌ش نرسید»، «خاطرات حسنعلی‌خان مستوفی»، رمان «ماه شب چهاردهم» و «خرپژوهی» از بهترین آثار ابوالفضل زرویی نصرآباد است.

آنچه باید در مورد این شاعر توانا و طنزپرداز گفت اینکه آنچنان که شایسته نام و توانایی های منحصر بفردش بوده شناخته نشده است؛ این شاعر معروف و معاصر حتی در زادگاه خود، استان یزد و شهرستان تفت هم ناشناخته مانده است

این نویسنده و شاعر طناز در تمام طول زندگی با نوشتن کتاب و انجام فعالیت‌های ادبی و فرهنگی مختلف، به روشن نگه‌داشتن چراغ ادبیات طنز در ایران کمک بسیاری کرد اما ابوالفضل زرویی نصرآباد در حالی که از بیماری دیابت و عارضه‌ی قلبی رنج می‌برد در روز دهم آذر سال ۱۳۹۷ در منزل خودش واقع در احمدآباد مستوفی، زندگی را بدرود گفت.

آنچه باید در مورد این شاعر توانا و طنزپرداز گفت اینکه آنچنان که شایسته نام و توانایی های منحصر بفردش بوده شناخته نشده است؛ این شاعر معروف و معاصر حتی در زادگاه خود، استان یزد و شهرستان تفت هم ناشناخته مانده است که شاید یکی از دلایل اصلی آن سکونت زرویی در تهران بوده است.

اگر می دانستیم چه گوهر گران‌بهایی را در عرصه فرهنگ و شاعری در دل خاک قرار داده‌ایم قطعا برای او بیشتر می نوشتیم و از او یاد می کردیم.

زرویی، غریب در زادگاهش !

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد شاعر، نویسنده، طنزپرداز و پژوهشگر ادبیِ معاصر است و کمتر در زادگاه خود شناخته شده، گفت: با هدف شناساندن و معرفی این چهره و شخصیت ملی شهرستان تفت و استان یزد و هویت بخشی به زادگاه این شخصیت ملی یعنی دهستان نصرآباد آیین بزرگداشت زرویی نصر آبادی را برگزار می کنیم.

احسان عابدی با بیان اینکه زرویی نصر آباد پایه‌گذار دفتر طنز حوزه هنری بود، افزود: کتاب های مختلفی از این طنز پرداز بزرگ منتشر شده است، او کار در حوزه‌ی طنز را به‌طور حرفه‌ای با مجله‌ی «گل آقا» شروع کرد و کتاب‌های «رفوزه‌ها» و «خاطرات حسنعلی‌خان مستوفی» از بهترین آثار زرویی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ادامه داد: بزرگداشت زرویی نصرآباد امشب بعد از نماز مغرب و عشا با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد، حوزه هنری و بخشداری و دهیاری نصر آباد در حسینیه بزرگ این دهستان با حضور طنزپردازان کشور برگزار می شود.

اما کلام آخر لازم است اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حوزه هنری و دستگاههای متولی فرهنگ و هنر و بویژه شخص مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به شناساندن بیشتر این چهره ادبی اقدام کنند و با برپایی همایش هایی به نام این شاعر، او را بیشتر به مردم معرفی کنند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha