به گزارش ایرنا ، آیین بزرگداشت ابوالفضل زرویی نصرآباد، شاعر طنزپرداز ایران، پنجشنبه شب گذشته با حضور بیش از یکهزار نفر از مشتاقان فرهنگ و ادبیات از سراسر استان و خارج استان در زادگاه این شاعر، دهستان نصرآباد تفت برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست صمیمانه ، استقبال از مراسم یادبود این شاعر فقید را چشمگیر و بی نظیر توصیف کرد.
"احسان عابدی" با بیان اینکه در باور کسی نبود که یک برنامه فرهنگی با استقبال خیل جمعیت مشتاق فرهنگ و ادبیات روبرو شود، ادامه داد: این امر برای متولیان امور فرهنگی استان تلنگری بود تا به ظرفیتهای عظیم خود حتی در مناطق روستایی برای برپایی چنین مراسم هایی پی ببرند.
وی با بیان اینکه طی ۲ سال اخیر به دنبال برپایی مراسمی در شان زرویی نصرآباد بودیم و بالاخره این مهم پنجشنبه شب گذشته در حسینیه زیبای این دستان محقق شد، افزود: چندین بار برگزاری این برنامه به تعویق افتاد اما بالاخره محقق شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد یزد، برگزاری منظم و آبرومندانه مراسم بزرگداشت زرویی نصرآباد را از مصادیق بارز واگذاری کار به مردم دانست و یادآور شد: برپایی این مراسم نقش بسزایی در شناساندن این شاعر طنزپرداز ایران داشت و هدف ما هم همین بود.
عدم حضور رسانه های جمعی و بویژه صدا و سیما در مراسم بزرگداشت ابوالفضل زرویی نصرآباد از جمله گله های حاضران در این نشست بود که به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اعلام شد؛ در مراسم بزرگداشت زرویی نصرآباد فقط خبرنگار ایرنا حضور داشت.
ایجاد دبیرخانه دائمی و نشان ابوالفضل زرویی نصرآباد، نام گذاری بلوار ورودی نصرآباد به نام این شاعر مشهور و شیرین سخن ، برپایی سالانه بزرگداشت زرویی نصرآباد، نداشتن خبرنگار حرفهای در نصرآباد، انتقاد از عدم فعالیت خبرگزاری صدا و سیما در این دهستان از جمله گله ها و مباحث مطرح شده در این نشست بود .
در تماس با واحد خبر صدا و سیمای یزد اعلام شد فیلم آیین بزرگداشت زرویی نصرآباد که پنجشنبه هفته گذشته در نصرآباد، زادگاه این شاعر برگزار شد در بخش های خبری امشب سیمای یزد/دوشنبه شب/ پخش و فیلم مستند آن هم همین امشب به روی آنتن می رود.
ابوالفضل زرویی نصرآباد از نسل طنزنویسان مجله گل آقا بود که عصر ۱۱ آذرماه سال ۹۷ دارفانی را وداع گفت.
این شاعر که ۵۰ سال عمر کرد آثار بسیاری در کارنامه ادبی خود دارد و یکی از تاثیرگذارترین استادان طنزنویسی در ایران محسوب می شود.
نام برخی از آثار وی عبارتست از مجموعه با معرفتها ، بزن قدش، آش آلو، «پیقولاد»، تراژدی شاعر و اتوبوس، پاره ترین قسمت دنیا، شباخندگان، شبانه، سر به... سر، راز سر دیوار، سبز نای عاطفه دلخواه، حرف آباد، چیستان، آثار باستانی، ظهر است ساقیا، کار نیکو کردن، از پر کردن است، کبود چشم من، علت العلل، نامههای مرد ذلیل، ما روزهای جمعه تعطیلیم، در بدرقه دوستم قیصر امین پور، چشمان تو، ویرانه های تخت جمشیدند، تقدیم به همه مادران و مادر خودم که نزد حضرت دوست است، صبحگاه واقعه.
"ابوالفضل زرویی نصرآباد"، ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۴۸ در تهران زاده شد، او مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی داشت و از سال ۱۳۶۸ فعالیت ادبیاش را با کار روزنامهنگاری شروع کرد.
زرویی نصرآباد در سال ۱۳۶۹ ، بهعنوان معاون سردبیر و عضو هیئت تحریریهی هفتهنامهی «گل آقا» مشغول به کار شد و از سال ۱۳۷۰ بهمدت یک سال سردبیری ماهنامهی گل آقا را به عهده داشت و از سال ۱۳۷۳، به مدت سه سال دبیر اجرایی سالنامهی گل آقا بود و در کنار آن از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ با روزنامهی همشهری نیز همکاری داشت.
ابوالفضل زرویی نصرآباد سابقه همکاری با روزنامهها و نشریات معتبر دیگری مثل «جام جم»، «ایرانیان»، «انتخاب»، «مهر»، «زن»، «کیهان ورزشی»، «بانو» و «جستوجو» را نیز در کارنامهی حرفهای خود دارد.
وی با اینکه تخلص «ملانصرالدین» را برای خودش انتخاب کرده بود اما از نامهای مستعار دیگری مثل «چغندرمیرزا»، «ننهقمر»، «کلثومننه»، «آمیز ممتقی»، «میرزا یحیی» هم استفاده میکرد.
نصرآباد پیشکوه، در فاصله ۶۲ کیلومتری مرکز استان و ۳۴ کیلومتری شهر تفت در بخش مرکزی این شهرستان واقع شده و هم اینک مرکز دهستان نصرآباد به حساب می آید.
دهستان نصرآباد با وسعت ۶۷۸ کیلومتر مربع دارای ۱۵۷ آبادی است که از این تعداد تنها ۳۴ روستا دارای سکنه و ۱۲۳ مزرعه و آبادی خالی از سکنه است.
نظر شما