به گزارش ایرنا سعید جاویدبخت عصر جمعه به مناسبت بیستم مهرماه، روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی و در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه درختان جنگلی نقش مهمی در کاهش آسیبهای بلایای طبیعی به ویژه سیل دارند، تاکید کرد: در ۴۴ هزار هکتار از عرصههای طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به صورت دست کاشت، جنگلکاری شده است.
وی بیان کرد: این درختان که بیشتر از گونه بادام هستند، افزون بر ایجاد زمینه پیشگیری از خسارتهای ناشی از بارانهای سیلآسا، به بهبود معیشت جوامع محلی از طریق جمعآوری محصول و همچنین لطافت هوای مناطق گرمسیری کمک کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین عملیات بیولوژیک یا همان بذرکاری و کپهکاری در ۷۹ هزار هکتار از عرصههای طبیعی استان صورت گرفته است.
جاویدبخت تاکید کرد: در این مدت عملیات اجرایی کنتور فارو برای حفظ رطوبت خاک و ذخیره نزولات آسمانی در یکهزار و ۲۰۰ هکتار از مراتع استان انجام گرفته است.
به گفته وی کنتور فارو برای بهرهبرداری بهینه از آب و خاک در مناطق خشک و نیمهخشک کنتور احداث میشود و این زیرساختها در عرصههایی که پوشش گیاهی مراتع به حدی کاهش یافته که هیچگونه تأثیری در جلوگیری از روانآب سطحی ندارد ولی پایههای گیاهی مناسب و خوشخوراک در عرصه وجود دارد، انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: همچنین از سال ۱۳۷۰ تاکنون ۲.۶ میلیون مترمکعب سازه آبخیزداری در این استان ایجاد شده که اجرای این سازهها باعث ذخیره سالیانه ۴۰ میلیون مترمکعب مهار سیلاب و کنترل ۱.۲ میلیون مترمکعب فرسایش خاک در استان شده است.
به گزارش ایرنا استان کهگیلویه و بویراحمد با بارشی معادل ۱۱ میلیارد مکعب و ۸.۵ میلیارد مکعب روانآب در رتبه سوم کشور قرار دارد.
این استان با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران بوده و یک درصد مساحت کشور را داراست.
نظر شما