مهدی مسلمی جورجاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به تصویب قانون جامع حمایت از معلولان در سال ۹۶ در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه در دفترچه آزمونهای استخدامی برای معلولان سهمیهای در نظر گرفته شده است اما برخی از دستگاه ۶ای اجرایی از قانون تبعیت نمی کنند.
وی اظهار داشت: طبق قانون حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامهای رسمی، پیمانی، کارگری، دستگاههای دولتی و عمومی، وزارتخانهها، سازمانها، موسسات، شرکتها و دیگر دستگاههایی که از بودجه عمومی شرکت استفاده مینمایند، به معلولان اختصاص مییابد.
مسلمی خاطرنشان کرد: با این وجود و با توجه به میزان سهمیه در نظر گرفته و برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلولان که در سالجاری برگزار شد، برخی دستگاه های اجرایی از استخدام معلولان و به ویژه نابینایان و کم بینایان خودداری می کنند.
این مقام مسوول، با اشاره به درپیش بودن ۲۴ مهرماه روز عصای سفید، شمار نابینایان و کم بینایان در مازندران را هشت هزار و ۸۷۰ نفر ذکرکرد و گفت: در آزمون استخدامی امسال که با شرکت ۴۰۰ نفرباز معلولان مازندران برگزار شد، ۱۲۰ نفر پذیرفته شدند و در حال طی مراحل قانونی هستند.
مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان مازندران اظهار کرد: از مجموع نابینایان این استان، یکهزار و ۴۹۵ نفر نابینایان خیلی شدید و ۲ هزار نفر نیز نابینای متوسط هستند.
مسلمی با بیان اینکه از مجموع نابینایان استان، پنج هزار و ۷۳۵ نفر مرد و بقیه زن هستند، گفت: همچنین از مجموع نابینایان مازندران، پنج هزار و ۷۸۴ نفر متاهل هستند.
وی ادامه داد: در مقایسه با سایر شهرهای مازندران بیشترین تعداد نابینایان و کم بینایان در ساری و بابل و کمترین نیز در سیمرغ و کلاردشت سکونت دارند.
وی ادامه داد: با همکاری اداره کل بهزیستی مازندران، در یکسال گذشته یکهزار و ۵۰۹ قلم تجهیزات توانبخشی بین جمعیت نابینایان استلن توزیع شد، گفت: با شناسایی جامعه هدف و همکاری و تعامل اداره کل بهزیستی استان، پشت نوبتی برای دریافت مستمری و یا تجهیزات توانبخشی نداریم.
وی افزود: نابینایان که مشکل تجهیزات توانبخشی دارند می توانند برای دریافت این اقلام به ادارات تابعه بهزیستی استان در شهرستان این مقام مسول در بخش دیگر سخنان خود بر لزوم مناسب سازی معابر عمومی برای تردد اقشار مختلف مردم به ویژه معلولان وجامعه تابینایان تاکید کرد و گفت که به منظور ایجاد فرصت های برابر، معابر باید مناسب سازی شود.
مسلمی افزود: باید از ظرفیت جامعه نابینایان و کم بینایان استان برای افزایش مشارکت مردمی در سال جهش تولید با مشارکت مردم استفاده کرد.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.
نظر شما