نگار سریع الاطلاق روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان اردبیل گفت: بعد از رویداد اردبیل 2023 و حضور مقامات کشورهای عضو اکو در اردبیل، تقاضا برای سرمایه گذاری در این استان افزایش یافته است.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل پروژههای در حال اجرا را انواع هتل، مجتمع گردشگری، مجتمع بومگردی، محوطه گردشگری، مراکز سرگرمی تفریحی، آبدرمانی و نظایر آن اعلام کرد.
وی افزود: افتتاح ۲۰ پروژه گردشگری برای سال جاری در دستور کار این معاونت قرار داشت که تاکنون ۱۲ مورد نظیر پل ترکیبی و هتل سه ستاره سرعین، هتل ۲ ستاره پارس آباد مغان و طرحهای بومگردی به بهره برداری رسیده و هشت پروژه دیگر طبق برنامه ریزی تا پایان سال جاری در مناطق مختلف استان اردبیل افتتاح خواهد شد.
سریع الاطلاق با بیان اینکه رویداد اردبیل ۲۰۲۳ در معرفی ظرفیتهای گردشگری استان اردبیل و تقاضای سرمایه گذاری موثر بوده است ، اضافه کرد: سرمایهگذاران متقاضی شامل افراد بومی، غیربومی یا ایرانیان مقیم خارج هستند و تعدادی از فوتبالیست ها، هنرپیشه ها و چهره های فرهنگی که اصالتا از استان اردبیل هستند، در میان آنها حضور دارند.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: از اول سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ پرونده تقاضای سرمایه گذاری گردشگری وارد دبیرخانه کمیته فنی سرمایه گذاری گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل شده است که در جلسات هفتگی این کمیته، مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: البته همه تقاضاها منتهی به سرمایه گذاری نمیشود زیرا برخیها شرایط لازم را ندارند، یا میزان تسهیلات مقرر شده را ناکافی میدانند یا مشکل زمین و محل اجرا، مانع کار آنها میشود اما اراده اداره کل و معاونت سرمایه گذاری بر این است که موانع و مشکلات پیش پای سرمایهگذاران برداشته و بستر کارآفرینی متقاضیان فراهم شود.
سریع الاطلاق ادامه داد: صنعت گردشگری استان اردبیل به توسعه زیرساختهای ارتباطی نظیر راه آهن و افزایش پروازها برای تسهیل ورود گردشگران نیاز دارد و تا حدودی این زیرساختها فراهم است اما در کنار آن، این استان به تکمیل زنجیره گردشگری در حوزههای تفریحی و اقامتی نیاز دارد تا باعث ماندگاری و رونق اقتصادی شود و تکمیل آن زنجیره، رسالت اصلی ماست.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اظهار کرد: پروژههای گردشگری اغلب در راستای تکمیل زنجیره صنعت گردشگری استان اجرا میشود و در استمرار این راهبرد، برای راه اندازی اتوبوس هوایی در مشگین شهر یا مجتمعهای گردشگری با محوریت ورزشهای بومی محلی در نقاط دیگر استان برنامه ریزی میکنیم.
سرمایه گذاری گردشگری، تقاضامحور است
سریع الاطلاق افزود: سرمایه گذاری در حوزه گردشگری تقاضا محور است و نمی توان به سرمایه گذاران اجبار کرد که در فلان نقطه استان، سرمایه گذاری و کارآفرینی کنند زیرا بازگشت سرمایه و موفقیت پروژه، مستلزم شرایطی است که باید در منطقه وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: برای توسعه زیرساختهای گردشگری شمال استان اردبیل نظیر دریاچه گیلارلو و دریاچه کشت و صنعت مغان نیز برنامههایی داریم و اعتباراتی برای آسفالت و روشنایی دور دریاچه گیلارلو صرف شده است و در سایر شهرستانهای شمالی استان نیز تلاشهایی صورت میگیرد.
این کارشناس حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که اغلب اراضی شهرستانهای شمالی، حاصلخیز و برای کشاورزی و دامپروری مساعد است و تغییر کاربری آن اراضی به گردشگری، دشوار است و نباید همه زمینهای مستعد کشت و زرع را به گردشگری اختصاص داد و قطب کشاورزی و دامپروری استان را از آن استعداد ذاتی محروم کرد.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: با توجه به آنچه گفته شد، نسبت به هدایت سرمایه گذاران و معرفی مناطق مستعد سرمایه گذاری گردشگری اقدام می کنیم و امیدواریم استان اردبیل روز به روز با حضور کارآفرینان متعدد، مسیر ترقی و پیشرفت را با سرعت طی کند و به قلههای افتخار برسد.
استان اردبیل با جاذبههای گردشگری طبیعی، تاریخی، اقتصادی و مذهبی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی است.
نظر شما