۳۶۰۰ میلیارد ریال برای راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در کهگیلویه وبویراحمد نیاز است

یاسوج - ایرنا - سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سه هزار و ۶۰۰میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی بازارچه های دائم صنایع دستی در شهرهای یاسوج،دوگنبدان و دهدشت مورد نیاز است.

به گزارش ایرناسید مجتبی امیر حسینی روز سه شنبه در نشست شورای اشتغال کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه ایجاد بازارچه های دائم صنایع دستی به علت وجود ۳۵ هزار هنرمند فعال در استان سال ضرورتی برای رونق تولید است تاکید کرد: یکهزار و ۴۰۰میلیارد ریال برای بازارچه صنایع دستی یاسوج،یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای ساخت بازارچه صنایع دستی شهر دوگنبدان و همچنین یکهزار میلیارد ریال برای احداث این زیرساخت در شهر دهدشت مورد نیاز است.

امیرحسینی تصریح کرد: در زمان حاضر استان کهگیلویه وبویراحمد بازارچه دائمی عرضه محصولات صنایع دستی ندارد و هنرمندان این خطه تولیدکنندگان خود را در نمایشگاه های ملی یا از طریق سفر به استان های دیگر به فروش می رسانند

وی خاطرنشان کرد: با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر یاسوج محل ایجاد بازارچه دائمی در شهر یاسوج در نزدیکی پارک جنگلی یاسوج مشخص‌شده اما هنوز اعتبار مصوب شده سفر پارسال رییس جمهور شهید برای اجرای این طرح تخصیص نیافته است.

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بازارچه صنایع دستی شهرستان کهگیلویه هم براساس برنامه ریزی صورت گرفته در بافت تاریخی شهر دهدشت احداث می شود.

امیرحسینی تصریح کرد: پنج هزار متر مربع هم برای ساخت بازارچه صنایع دستی در شهر دوگنبدان نیاز است که در حال رایزنی با شهرداری برای تامین زمین محل اجرای این طرح هستیم.

وی تاکید کرد:ایجاد این بازارچه ها نقش بسزایی در رونق تولید، افزایش درآمد هنرمندان صنایع‌دستی بخصوص زنان کارآفرین کهگیلویه و بویراحمد دارد.

وی عنوان کرد: بیش از ۳۵ هزار هنرمند در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی‌شده که ۱۷ هزار نفر از آنان به‌صورت فعال در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی فعالیت دارد که فروش این محصولات نیازمند بازارچه فروش است.

امیرحسینی با یادآوری اینکه سالیانه ۲۱۸ هزار متر مربع محصول صنایع دستی در استان تولید می شود ابرازامیدواری کرد: با احداث بازارچه صنایع دستی در شهرهای بزرگ استان زمینه افزایش تولید در این حوزه اشتغال آفرین فراهم شود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه تاکنون ۳۲ محصول تولیدی استان مهر ملی اصالت دریافت کرده اند.

وی بیان کرد:این آثار شامل دست‌بافته های داری مانند انواع گلیم ریز بافت ۲ رو و گلیم ساده و دیگر محصولات صنایع دستی مانند نیم کلاه (لچک) لباس محلی زنانه،مهلو و میخک از جمله محصولاتی است که تاکنون مهر اصالت دریافت کرده اند.

امیرحسینی افزود: کمک به ارتقا و بهبود کیفی محصولات، ایجاد رقابت سالم بین هنرمندان، تسهیل در شناسایی هنرمندان فعال و بروز استعدادها، خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها از مهم‌ترین شاخص های کالاهایی است که مُهر اصالت دریافت کرده اند.

وی با اشاره به اینکه برخی رشته های صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد مانند گلیم سوزنی، توردوزی،پرده گلیمی،چهل گره اعلایی،دست دوزی روی پارچه،جاجیم بافی،گلیم مشته،گلیم نقش برجسته،زیورآلات معطر و سیاه چادر بافی در فهرست آثار ملی ثبت شده تاکید کرد: صنایع دستی استان ظرفیت مناسبی برای درآمدزایی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha