به گزارش ایرنا، به نقل از روابط عمومی انجمن حفاظت از اسب کاسپین، مدیر عامل این انجمن روز چهارشنبه اظهار کرد: این تفاهمنامه ای در راستای شناسایی و معرفی اسب کاسپین به عموم مردم و جامعه ورزشی کشور به امضاء رسید.
محمد جواد دهقان گفت: همکاری و مشارکت در زمینه های فرهنگی، آموزشی، رسانه ای و اطلاع رسانی، تبادل اطلاعات و استفاده مطلوب از توان و ظرفیت های موجود در چارچوب اهداف، وظایف و ماموریت های طرفین که در ترویج، و احیای فرهنگ، آیین، سنن و میراث ملی ایرانی و همچنین کمک به گسترش ورزشهای سوارکاری و حفاظت از میراث ملی اسب کاسپین ، موضوع این تفاهمنامه است.
مدیر عامل انجمن حفاظت از اسب کاسپین گفت: برگزاری کارگاه، کنفرانس، سمینار، همایش، نشست علمی، نمایشگاه، جشنواره و دوره های آموزشی حضوری و مجازی در سطوح داخلی و بین المللی در زمینه خبرنگاری، عکاسی، نویسندگی در حوزه اسب و ورزش های سوارکاری و چوگان و آشنایی با اسب کاسپین بخشی از این همکاری مشترک است.
دهقان گفت: مشارکت در پوشش خبری و رسانه ای فعالیت ها و رویدادهای داخلی و بین المللی مرتبط با اسب کاسپین و همکاری در گسترش کاربردهای اسب کاسپین به عنوان میراث ملی در زمینه های ورزشی، گردشگری، و برنامه های اجتماعی بخش دیگری از این تفاهم نامه محسوب می شود.
مدیر عامل انجمن حفاظت از اسب کاسپین با بیان این مطلب که همکاری در نامگذاری روز ملی اسب کاسپین و ثبت اسب کاسپین در فهرست میراث جهانی یونسکو از طریق گسترش آگاهی عمومی و جلب مشارکت سازمان های داخلی و بین المللی مربوطه، ترویج و معرفی میراث ملی اسب کاسپین به عموم مردم بویژه کودکان و نوجوانان از محورهای مهم این تفاهم نامه است، اظهار کرد: تلاش برای ارائه خدمات آموزش سوارکاری ، چوگان و گردشگری با اسب برای اعضای انجمن و برگزارای مسابقه و جشنواره سالانه خبرنگاری و عکاسی ورزشی با موضوع اسب، ورزش سوارکاری، چاپ کتاب آثار و عکسهای منتخب از دیگر مفاد تفاهمنامه بود که طی مدت چهارسال به اجرا خواهد رسید.
این تفاهمنامه ای در راستای شناسایی و معرفی اسب کاسپین به عموم مردم و جامعه ورزشی کشور و با هدف کمک به حفاظت از میراث ملی اسب کاسپین توسط سیدعبدالحمید احمدی رئیس انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران و محمد جواددهقان مدیر عامل انجمن حفاظت از اسب کاسپین به امضاء رسید.
انجمن حمایت از اسب کاسپین ایرانی با راه اندازی کمپینی از همه دوستداران این میراث کهن خواستند برای ثبت جهانی اسب کاسپین به نام ایران همکاری و حمایت کنند.
این اسب که با پرونده "اسب کاسپین، مهارت های سنتی، پرورش ونگهداری" با شماره ۲۸۷۸ روز ۱۶ /۰۷/ ۱۴۰۲ در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید زمینه ای شد تا علاقمندان به این اسب با اصالت ایرانی برای ثبت در یونسکو خیز بردارند.
دوستداران این نژاد کهن ثبت ملی اسب کاسپین را بسیار امید بخش و شوق آفرین دانستند که این امر زمینه ای برای تلاش بیشتر در جهت ثبت این نژاد اصیل در یونسکو به نام ایران شد.
نظر شما