به گزارش ایرنا، در این بیانیه که شامگاه چهارشنبه در پایان نخستین اجلاس سران اروپایی و عرب صادر و یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، آمده است: ما نهایت نگرانی خود را نسبت به تحولات در اسرائیل (فلسطین اشغالی)، غزه و کرانه باختری ابراز می کنیم و اجرای کامل قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت سازمان ملل (درباره طرح سه مرحلهای برای برقراری آتشبس در منطقه و آزادی اسیران) از جمله آتشبس فوری و کامل، آزادی گروگانها (اسرای اسرائیلی)، مبادله اسرای فلسطینی و همچنین دسترسی فوری و بلامانع کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان را خواستار هستیم.
این بیانیه میافزاید: ما از همه طرفها میخواهیم که به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی از جمله حقوق بشردوستانه بینالمللی و اجرای احکام دیوان بینالمللی دادگستری به ویژه در مورد حمایت از غیرنظامیان و کودکان پایبند باشند. ما حملات علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی را محکوم میکنیم و از همه طرفها میخواهیم که امکان ارسال کامل، سریع، ایمن و بدون مانع کمکهای بشردوستانه به جمعیت غیرنظامی فلسطینی در سراسر نوار غزه را فراهم کنند.
رهبران دو طرف همچنین بر حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین تاکید و تصریح کردند: ما به همکاری در جهت احیای یک روند سیاسی برای این منظور از جمله از طریق حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین ادامه خواهیم داد. اقداماتی که باعث تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین میشود باید متوقف شود.
آنها تاکید کردند: ما نگران افزایش تنشها در منطقه هستیم و از همه طرفها مخواهیم که با خویشتنداری، از تشدید بیشتر تنشها جلوگیری و در راستای تلاشهای دیپلماتیک بین المللی برای پایان دادن به چرخه مخرب خشونت فعلی مشارکت کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما عمیقاً از عملیات نظامی (اسرائیل) در کرانه باختری که منجر به تلفات غیرنظامی و تخریب زیرساختهای غیرنظامی شده است، نگران و خواستار پایان فوری آن هستیم. ما به شدت خشونت مستمر شهرک نشینان افراطی در کرانه باختری از جمله قدس شرقی را محکوم میکنیم.
سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه اروپا تصمیم رژیم صهیونیستی برای توسعه عملیات شهرکسازی و قانونی کردن پایگاههای شهرکنشینان در سراسر کرانه باختری اشغالی را نیز محکوم و تاکید کردند: ما خواهان توقف فوری تمامی اقدامات یکجانبهای هستیم که چشم انداز صلح را تضعیف میکند.
آنها همچنین از تلفات غیرنظامیان به ویژه کودکان و همچنین سطح فاجعه بار گرسنگی و خطر قریب الوقوع قحطی در غزه ابراز تاسف و تاکید کردند: ما به شدت حملات علیه غیرنظامیان و کارکنان نهادهای بشردوستانه را محکوم میکنیم.
در بخش دیگری از این بیانیه، دو طرف نسبت به تشدید حملات رژیم صهیونیستی در لبنان به شدت ابراز نگرانی کرده و ضمن حمایت از مردم لبنان خواستار برقراری آتشبس فوری در این کشور شدند.
این بیانیه میافزاید: ما خواهان افزایش تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای ارائه کمکهای بشردوستانه فوری به لبنان برای کاهش رنج غیرنظامیان و محافظت از آنها در برابر هرگونه عواقب جنگی هستیم. ما همچنین خویشتنداری و تنش زدایی و جلوگیری از گسترش درگیریها به منطقه را خواستار هستیم. ما بر لزوم اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت (که به جنگ رژیم صهیونیستی و حزبالله در سال ۲۰۰۶ پایان داد) و سایر قطعنامههای بین المللی مرتبط تاکید میکنیم.
سران کشورها نقش نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) را اساسی توصیف و تصریح کردند: ما تمامی حملات علیه نیروهای سازمان ملل را محکوم و نگرانیهای شدید خود در مورد حملات اخیر علیه یونیفل را ابراز میکنیم.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گستردهای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه شده است.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهد.
اقدامات تجاوزکارانه و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و به تازگی در لبنان، منطقه غرب آسیا را به شدت دچار تنش کرده است. ارتش رژیم صهیونیستی پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گستردهای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده است.
نظر شما