ایران از نظر منابع انسانی،‌مالی و فیزیکی ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد

قم - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مساله مدیریت از مشکلات و نواقص کشور است، گفت: ایران از نظر منابع انسانی، مالی، فیزیکی و ظرفیت‌های جغرافیایی چنان ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد که قادر است تا چندین نسل کشور را تامین کند؛ ولی از نظر فرایند مدیریتی دچار کاستی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی نهاوندی روز شنبه در نشست گروه مطالعات مدیریتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، افزود: در ارتباط با سرمایه‌های انسانی کشور و توزیع منابع انسانی با وجودی که قوانینی هم وضع شده، دچار مشکلات اساسی هستیم، بنابراین باید خلأها را در این حوزه‌ها شناسایی و از بعد قانونی برای آنها چاره‌اندیشی کرد.

وی ادامه داد: یکی راهکارها در حوزه آموزش است که باید مراکز دانشگاهی متناسب با جایگاه و ظرفیت استان یا شهرستان، نیروی متخصص آموزش دهند، ظرفیت مناطق مختلف کشور از نظر نیاز به نیروی متخصص و آموزش‌دیده متفاوت است، باید نسبت به این حوزه‌ها برنامه‌ریزی شود و اگر نیازمند قانون‌گذاری است و یا قوانین موجود دچار اشکال است باید به‌صورت دقیق و فنی دنبال شود.

نهاوندی ادامه داد: این وضعیت در ارتباط با سرانه دانش‌آموزان به معلمان و نرخ سوادآموزی بر اساس سند تحول آموزش‌وپرورش نیز وجود دارد، در برخی زمینه‌ها نواقص مدیریتی و حکمرانی دیده می‌شود که نیازمند ورود تقنینی جهت شناسایی مشکل و رفع آن هستیم.

وی خطاب به گروه مطالعات مدیریتی گفت: بسیاری از مباحث مدیریتی، حوزه‌های کلانی را در برمی‌گیرد و چند بعدی است، گروه مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید به‌صورت ویژه، ابعاد قانونی آن موضوع را دنبال کند، سایر مراکز تحقیقاتی به اقتضای مسئولیت و فعالیت خود، بخشی از این مباحث را تکمیل کنند تا به یک ایده نهایی برسیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: فعالیت گروه‌های علمی این مرکز باید با سه‌گانه دین و شریعت به معنای عام، فقه به معنای خاص و قانون تلاقی پیدا کند و همه باید فضای تحقیق خود را به سمت‌وسوی قانون‌گذاری سوق دهند.

نهاوندی تصریح کرد: اشراف فقه و شریعت اسلامی در قوانین مصوب مجلس، پالایش و ارزیابی قوانین موجود، شناسایی و رفع خلأهای تقنینی در حوزه مدیریتی، توجه به تکنولوژی‌های جدید و مباحث نوظهور از بعد تقنینی، تمرکز بر مساله محوری و نتیجه گرایی و توجه به سه ضلع "دین، فقه و قانون" در تحقیقات و پژوهش‌ها در این دوره مورد انتظار است.

وی ادامه داد: تکنولوژی‌های جدید از جمله هوش مصنوعی و متاورس در آینده صحنه مدیریت کلان زندگی را دچار تغییر خواهند کرد، ما باید برای هر سناریویی پیش‌بینی تقنینی داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همچنین با اشاره به توسعه قلمرو فعالیت مرکز از حوزه‌های استانی و ملی به عرصه بین‌المللی گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نمونه‌ای در مجالس کشورهای اسلامی ندارد و با عملکرد موفق خود می‌تواند به‌عنوان الگو معرفی شود.

مدیرگروه مطالعات مدیریتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز در این نشست گزارشی از فعالیت‌های این گروه را ارائه داد.

به گفته حجت‌الاسلام‌والمسلمین ولی‌الله نقی‌پورفر، برگزاری ۲۱ نشست تخصصی و کرسی علمی‌ترویجی، تهیه و تدوین ۲۲ جلد گزارش علمی و حضور در ۶ جلسه برنامه رادیویی برمدار قانون پیرامون برنامه‌های مدیریتی و خدمات کشوری بخشی از فعالیت‌های این گروه ذکر شده‌است.

" مبانی و اصول مردمی‌ بودن نظام اداری اسلام"،"جایگاه بهره‌وری در نظام اداری از منظر آموزه‌های اسلامی" ، "تمرکز و عدم تمرکز در نظام اداری از منظر آموزه‌های اسلامی" ، "اندازه و نوع مداخلات دولت در نظام اداری از منظر آموزه‌های اسلامی" ، "طبقه‌بندی مشاغل با رویکرد اسلامی"، "نظام خانواده در اسلام؛ خانواده‌محوری در تدبیر نظامات"، "نقد و بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه با رویکرد مدیریتی"، "چارچوب حاکم بر نظام اداری ایران با رویکرد اسلامی"، "تبیین ظرفیت نظریه تبلیغات تجاری اسلامی برای اصلاح قوانین و مقررات تبلیغات و غیره بخشی از فعالیت‌های انجام شده توسط گروه مطالعات مدیریتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس است.

در ادامه برخی اعضای شورای علمی گروه مطالعات مدیریتی نیز به ارائه دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پیرامون فعالیت‌های این گروه در حوزه قانون‌گذاری پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha