ایرج مصطفوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق بررسی آخرین نقشههای پیشبینی هواشناسی و تحلیل تصاویر ماهوارهای و مدلهای پیشبینی از امروز شنبه تا اواخر وقت پنجشنبه با تقویت فعالیت سامانه بارشی، در غالب نقاط به ویژه در ارتفاعات و نواحی شمالی استان، رگبار و رعد و برق و احتمال تکرگ، بارش برف، مه آلودگی و کاهش دید در نواحی سردسیر و کوهستانی باد شدید و تندبادهای لحظهای پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: احتمال مخاطرات ناشی از رواناب و سیلاب، بارش تگرگ و برف، وزش باد شدید و تنشهای دمایی و احتمال رسیدن دما به زیر صفردرجه سانتیگراد و یخزدگی در بخش کشاورزی و دامداری وجود دارد.
وی تاکید کرد: انجام اقدامهایی برای جلوگیری از نفوذ رواناب به داخل سالنهای پرورشی، تنظیم دریچههای ورودی و خروجی آب استخرها با توجه به بارشهای رگباری و خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات، توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها با توجه به وقوع بارش مورد توجه باشد.
مدیرکل هواشناسی سمنان گفت: کشاورزان در مواردی مانند خودداری از سمپاشی و محلولپاشی در مزارع و باغها پیش از بارندگیها، پرهیز از چرای دامها در ارتفاعات و مسیر رودخانه های فصلی به دلیل خطرات برقزدگی و سیلاب، پاکسازی مسیرها و کانالهای انتقال آب به مزارع و باغها برای جلوگیری از آبشویی اراضی، کنترل استحکام سازهها و مهار سامانههای آبیاری بارانی و استفاده از قیم برای نهالهای جوان، دقت لازم را داشته باشند.
اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد سمنان
به گزارش ایرنا، استان سمنان با بیش از ۵۳ هزار بهرهبردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید میکند که بخش عمدهای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.
از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.
تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید میشود.
بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.
سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارایه اطلاعات هواشناسی و پیشبینیهای جوی سمنان در تمامی اوقات شبانه روز است، اداره کل هواشناسی استان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.
در کنار تلفن گویای ۱۳۴، برای اطلاع از آخرین وضعیت آب و هوایی شهرهای ایران، کاربران باید پیامکی حاوی پیش شماره شهر مورد نظر را به شمار ۲۰۱۳۴ ارسال کنند تا در کمتر از چند ثانیه اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنند.
برای استعلام شرایط جوی در ۴۸ یا ۷۲ ساعت آینده باید این اعداد را نیز به همراه پیش شماره برای سامانه ارسال کنید، یعنی برای اطلاع از آب و هوای سمنان طی ۴۸ ساعت و ۷۲ ساعت آینده باید به ترتیب کد های ۲۳۴۸ و ۲۳۷۲ را ارسال کنید، همچنین لازم به ذکر است که می توانید به جای پیش شماره، نام شهر مورد نظر را به انگلیسی برای سامانه پیامکی سازمان هواشناسی ارسال کنید.
نظر شما