به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری شنبه شب در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی مشهد با گرامیداشت روز ملی صادرات و همچنین انتخاب ۶ صادرکننده نمونه از این استان در سطح ملی اظهار کرد: در شرایطی قرار داریم که اهداف دولت و ملت در همه حوزهها اعم از اقتصاد و سیاست و فرهنگ و ... منطبق شده و پس از سالها فراز و فرود و اختلاف نظرها در حوزه های مختلف مسیر رسیدن به وفاق و همدلی هموار شده است.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی استانی با ظرفیت اما مشکلات مختلف است، افزود: در بحث حل مشکلات باید تعارف را کنار گذاشت و واقع گرا شد چرا که فارغ آمدن به مشکلات کار آسانی نیست.
استاندار خراسان رضوی گام نخست برای رسیدن به موفقیت را انتخاب مدیران شایسته برای حوزه اقتصادی ذکر و بیان کرد: در این زمینه از پیشنهادهای فعالان اقتصادی بخش خصوصی برای انتخاب بهترین افراد استقبال می کنیم.
مظفری اظهار کرد: دولت و بخش خصوصی وظایف تفکیک شده ای دارند که اگر هر کدام به وظیفه خود عمل کنند، مسیر موفقیت را هموارتر خواهند کرد؛ مواردی از سوی فعالان اقتصادی در این نشست مطرح شد که نشان می دهد برخی از آیین نامه ها و ضوابط نیاز به بازنگری دارد که از جمله آنها به آیین نامههای مربوط به ارزش افزوده صادرات، برگشت ارز و چند نرخی بودن ارز میتوان اشاره کرد.
وی با اشاره به پیشنهاد تشکیل شورای مشورتی در حوزه اقتصادی بین بخش دولتی و خصوصی، گفت: کلیات این طرح تدوین شده است؛ ما معتقدیم که برخی از لوایح دولت می تواند توسط بخش خصوصی نوشته شود.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: شرایط این استان به نحوی است که می تواند برخی از اختیارات منطقه ای را داشته باشد؛ در این زمینه از رئیس جمهور خواستیم که با توجه به ظرفیتهای منطقه، اختیارات بیشتری به مدیران آن داده شود.
وی اضافه کرد: برای موفقیت در خراسان رضوی باید نگاه درآمدی به سیستم داشت و ظرفیتهای استان را احیا کرد که جزئیات آن باید در شورای مشورتی مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه نباید عرصه برای مدیران ریسک پذیر و متعهد تنگ شود، اظهار کرد: مدیر خوب فردی نیست که دوره مدیریت خود را به دنبال طی کردن آهسته و بدون چالش باشد.
وی با بیان اینکه دانش و فناوری در سطح جهان به سرعت در حال رشد است، گفت: باید در داخل استان زنجیرههای ارزش برای تولید کالاهای صادرات محور در قالب کنسرسیوم تشکیل داد تا تولیدکنندگان در کنار هم کالاهای صادراتی قابل دفاع عرضه کنند.
مظفری اضافه کرد: به طور قطع شرایط کشورهای اطراف خراسان رضوی با گذشته بسیار متفاوت شده و علائق و ذائقه هایشان نسبت به محصولات ما تغییر کرده است، در صورتی که بتوان هلدینگهای مشترک اقتصادی با آن کشورها تشکیل داد، می توان از ظرفیتهای کالایی آنها نیز بهره گرفت.
ضعف زیرساختها مهمترین مساله خراسان رضوی
رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در این نشست گفت: توقع نداریم که همه مشکلات اقتصادی استان یک شبه حل شود اما امیدواریم با حضور استاندار جدید حل این مشکلات شتاب بیشتری بگیرد.
حسین محمودی خراسانی افزود: خراسان رضوی با ظرفیتهای فراوان نیازمند توجه ویژه و هم افزایی بیشتر در راستای توسعه صنعتی است، البته منشا برخی مشکلات را در محدودیتهای جاری کشور میدانیم و ما بر این مساله واقف هستیم.
وی بیان کرد: نخستین مساله خراسان رضوی ضعف زیرساختهای آن در حوزه آب، برق و گاز و جاده است که نه تنها برای توسعه صنایع حیاتی هستند بلکه نقش کلیدی در جذب سرمایه گذاران و ارتقای کیفیت زندگی مردم ایفا می کنند.
وی از استاندار خراسان رضوی تقاضا کرد که اهتمام ویژه ای در زمینه تکمیل زیرساختها و رفع ضعف در این بخش برای شکوفایی و رشد صنایع ایجاد شود.
محمودی خراسانی سرمایه در گردش را یکی از مشکلات صنعت گران دانست و ادامه داد:چند سالی است که دسترسی به منابع بانکی به معضل اصلی برای صاحبان صنایع تبدیل شده است؛ نیازمند راهکارهای موثر برای تسریع در فرآیند واگذاری تسهیلات بانکی به صاحبان صنایع در استان هستیم.
رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ارتباط بهتر بین تشکلها و فعالان اقتصادی با دولت، توجه به ظرفیتهای تجاری خراسان رضوی، ایجاد کریدورهای ارتباطی و تسهیل روند صادرات برای افزایش سهم خراسان رضوی در صادرات کشور به آسیای میانه، برگزاری نمایشگاه ها و اعزام هیات های تجاری به کشورهای آسیای میانه را ضروری دانست.
وی گفت: این انجمن ۱۱ دوره همایش "برند" را پشت سر گذاشته و و امسال در ۱۷ دیماه همایش "برند" را در سطح ملی برگزار می کند؛ از استاندار درخواست داریم تا از دبیرخانه این رویداد در انجمن مدیران صنایع حمایت کند تا فرآیندها تسهیل شود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز در این مراسم با گرامیداشت ۲۹ مهر روز ملی صادرکنندگان گفت: هدفگذاری رشد ۲۰ درصدی صادرات استان در سال جاری محقق شده است.
کاظم شیردل با تاکید بر توسعه زیرساختهای صادرات در خراسان رضوی به عنوان مهمترین خواسته صادرکنندگان اظهار کرد: ۸۰ درصد از صادرات ریلی کشور از خراسان رضوی انجام می گیرد اما در حوزه زیرساختهای ریلی در استان با مشکلات جدی مواجه هستیم.
وی بیان کرد: راه اندازی پایانه شهید مطهری در حوالی مشهد حرکت خوبی در جهت تامین نیازهای صادرکنندگان بود اما زیرساختهای این پایانه از جمله امکانالت رفاهی، انبار، اینترنت و ... به خوبی فراهم نیست و لازم است در این زمینه بازنگری اساسی صورت گیرد.
نظر شما