۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۷:۳۷
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85633487
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پیروزی اراده بانوی ترکمن بر معلولیت

۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۷:۳۷
کد خبر: 85633487
پیروزی اراده بانوی ترکمن بر معلولیت

گنبدکاووس- ایرنا- «مریم کوچک‌نژاد» از روستای «توتلی کوچک» شهرستان مرزی گنبدکاووس با تلاش و اراده زیاد، بر معلولیت غلبه کرد و توانست نام خود را به عنوان تسهیل‌گر نمونه کشوری به ثبت برساند.

به گزارش ایرنا، انتخاب این بانوی ترکمن به عنوان جوان تسهیل‌گر نمونه کشوری نشان از آن دارد که هر فردی با تلاش و پشتکار می‌تواند شعار «خواستن، توانستن است» را تحقق بخشد.

کوچک‌نژاد در اواخر تحصیل در دانشگاه، کودکستان خود را در دهستان «آق‌آباد» راه‌اندازی کرد و ۱۸ سال است که به عنوان مدیر این موسسه فعالیت می‌کند و در کنار آن نقش‌آفرینی در بخش پرورش زنبورعسل، کشت گیاهان دارویی، پرورش مرغ محلی و بوقلمون، کاشت سیفی‌جات در باغچه سلامت و راه‌اندازی دستگاه جوجه‌کشی و میوه خشک‌کنی باعث معرفی وی به عنوان یکی از جوانان برتر گلستان و کشور شد.

وی که سال ۱۳۶۲ در خانواده‌ای ۱۲ نفره به دنیا آمد از ۱۲ سالگی به دلیل درگیری با بیماری ژنتیکی به مرور ضعف حرکتی پیدا کرد و کم کم شدت آن بیشتر شد اما با این وجود همانند سایر همسالان خود به تحصیل ادامه داد و موفق به گرفتن مدرک کارشناسی علوم تربیتی شد.

پیروزی اراده بانوی ترکمن بر معلولیت

کوچک‌نژاد در کنار تمام این فعالیت‌ها با راه اندازی صندوق خرد زنان روستایی و عضویت ۲۰ نفر از اهالی روستای «توتلی کوچک» به عنوان تسهیل‌گر، تجربه سال‌ها فعالیت خود در بخش‌های مختلف کشاورزی را در اختیار بانوان علاقمند می‌گذارد و تمام این تلاش‌ها باعث اشتغالزایی برای ۲۵ نفر شده است.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مهمترین الگوی خود برای رسیدن به موفقیت‌های امروزش، یک شعر معروف سعدی دانست و گفت: به دلیل از دست دادن پدرم در پنج سالگی، خاطره‌ای از وی ندارم اما خدا هدیه‌ بزرگی به اسم برادر به من داد که مثل پدر سرپرستی خانواده را به عهده گرفت و در سایه وی روی پای خود ایستاده و رشد کردم.

این بانوی کارآفرین ادامه داد: زمانی که در کلاس نهم درس می‌خواندم یک نقاشی کشیدم و به برادرم نشان دادم و وی این بیت از شعر گلستان سعدی را برایم خواند «ابر و باد و مه و خورشید و فلک درکارند/ تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری» و هر چه بزرگ‌تر شدم درک بیشتر از معنای آن پیدا کردم و به مرور الگوی خود در زندگی قرار دادم و سال‌ها بعد آشنایی‌ام با «فرهاد جاودان» پرورش دهنده زنبورعسل باعث قرارگیری در این عرصه شد.

کوچک‌نژاد افزود: بعد از تعطیلی کودکستان به پرورش زنبور عسل پرداختم و این حرفه را با چهار کلونی آغاز کردم و هم اینک از ۱۰۰ کلونی کندو در حیاط خانه پدری سالانه ۲ تن عسل، گرده، ژل رویال، موم و بره بوم تولید کرده و به مشتریانی از سراسر ایران می‌فروشم.

پیروزی اراده بانوی ترکمن بر معلولیت

وی گفت: چهار سال قبل که برای دریافت پروانه زنبورداری به اداره ترویج جهاد کشاورزی گنبدکاووس رفتم، با همکاری کارشناسان این بخش توانستم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام بگیرم و تاکنون به غیر این مبلغ تمام هزینه فعالیت‌هایم با کمک خانواده تامین شد.

این بانوی کارآفرین افزود: سال ۱۴۰۰ با توجه به خشکسالی، پیگیر کشت گیاهان دارویی با کمترین نیاز آبی شدم و در حیاط خانه‌ام گیاهانی مانند آویشن، به‌لیمو و رزماری را کاشته و در ادامه با همکاری جهاد کشاورزی فعالیت در این بخش را گسترش دادم و همچنین با استفاده از برگ‌های خشک، کمپوست مرغوب برای باغچه سلامت خود تولید کردم.

کوچک نژاد، ادامه داد: در کنار تمام این فعالیت‌ها، مدیر صندوق خرد زنان روستایی هستم و آموزش‌هایی که در این سال‌ها فراگرفتم را به بانوان علاقمند یاد می‌دهم تا به جای خانه‌نشینی با درآمدزایی کمک خرج خانواده‌های خود باشند و در نهایت نام «توتلی کوچک» از طرف جهاد کشاورزی به عنوان «روستای سرآمد - زنان کارآمد» مطرح شد.

وی گفت: خیلی‌ها با دیدن شرایط و سختی کار توصیه می‌کردند فقط به مدیریت کودکستان پرداخته و به خود سختی ندهم اما با توکل به خداوند لحظاتی برای این سخنان در گوشه‌ای اشک ریخته و دوباره پرشورتر از گذشته به فعالیت‌هایم ادامه دادم و موفقیت امروز را پله‌ای برای رسیدن به موفقیت‌های بزرگتر با همکاری اهالی روستا می‌دانم.

شهرستان مرزی گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha