به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای امروز دوشنبه (۳۰ مهر) در نشست شورایعالی قوه قضاییه با اشاره به فعالیت پویش «ایران همدل» برای کمک به مردم فلسطین و لبنان، اظهار داشت: در پی تجاوزات سبعانه و وحشیانه رژیم سفاک صهیونیستی به باریکه غزه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب عمده زیرساختهای شهری، منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزه در یک سال اخیر همچنین تخریب ساختمانهای مسکونی و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه در جنوب لبنان و تحمیل خسارتهای گسترده به آنها، در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، پویش مردمی «ایران همدل» بهمنظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان ایجاد شده است.
محسنیاژهای افزود: بر همین اساس پیشنهاد میکنم که مسئولانعالی قوه قضاییه در جریان جلسه امروز، مبالغی را برای پیوستن به پویش مزبور جمعآوری کنیم و سپس این موضوع را با همه مسئولان، قضات و کارکنان دستگاه قضایی در میان بگذاریم تا در یک حرکت جمعی، آنها نیز با واریز مبالغی به اندازه وسع خود، به این پویش خداپسندانه و خیرخواهانه و همدلانه بپیوندند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسلمانان و به طور کلی همه انسانهای آزاده در جهان باید با هر چه که در توان و وسع است (اعم از قلم، پول، فکر و غیره) به مردم مظلوم فلسطین که به سبب جنایات سبعانه صهیونیستها، با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند و در برخی موارد همه خانواده و دارایی خود را از دست دادهاند و اکنون حتی از غذا و دارو نیز محرومند، یاری رسانیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه نشست امروز با اشاره به ادعاهای بیاساس و واهی که هرازچندگاهی در قالب بیانیههای سیاسیِ فاقد وجاهت، میان برخی کشورهای همسایه در حاشیه خلیج فارس و طرفهای دیگر، پیرامون جزایر سهگانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک (که بخشهای لاینفک قلمرو و تمامیت سرزمینی ایران اسلامی است)، صادر میشود، گفت: جزایر سهگانه متعلق به ایران اسلامی بوده، هست و خواهد بود و چنانچه کشورهای همسایه در حاشیه خلیج فارس و طرفهای دیگر، فریب وسوسههای شیطانی غرب را بخورند و به رویکردِ درپیشگرفته ادامه دهند، بیشترین ضرر را متحمل میشوند.
ضرورت صیانت کامل از امنیت روانی جامعه و معیشت مردم در شرایط فعلی
قاضیالقضات در ادامه نشست امروز با اشاره به ضرورت صیانت کامل از امنیت روانی جامعه و معیشت مردم در شرایط فعلی، تصریح کرد: این روزها که دشمن دندان نشان میدهد و زبان به تهدید میگشاید (که به حول و قوه الهی، دندان و زبان او بُریده و قطع خواهد شد) باید دادستانها و سایر مسئولان ذیصلاح قضایی در راستای مقابله با برهمزنندگان امنیت روانی جامعه و کسانی که به نفع دشمن، عملیات روانی طراحی میکنند، اقدامات قانونی و مقتضی را انجام دهند.
رئیس دستگاه قضا افزود: همچنین در قبال آن دسته از کسانی که برآنند تا از شرایط فعلی سوءاستفاده کنند و در بازار اخلال ایجاد کرده و مسائل معیشتی مردم را بیشتر کنند نیز باید برخوردهای قانونی و مقتضی صورت گیرد؛ در این راستا، بخشها و مسئولان ذیربط قضایی اعم از دادستانها و مسئولان در معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، نهایت همکاری را با دولت، وزارتخانههای مربوطه و تعزیرات داشته باشند و توضیحات، راهنماییها، انذارها و در صورت لزوم، مقابلههای مقتضی و قانونی را با متخلفان و مجرمان داشته باشند تا از امنیت روانی جامعه و معیشت مردم، بهنحواحسن، صیانت شود.
محسنی اژهای با اشاره به اهمیت حمایت از فعالان سالم اقتصادی و کنشگران بخش خصوصی برای کمک به رونق و جهش تولید، اظهار داشت: رئیسجمهور در شرایط فعلی بر حمایت از فعالان اقتصادی و کنشگران بخش خصوصی تاکید دارد و از آنها میخواهد که با تمان توان و ظرفیتها برای خنثی کردن تحریمها و تحقق شعار سال ناظر «جهش تولید با مشارکت مردم» به میدان بیایند.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: در همین راستا، قوه قضاییه نیز مجدد و موکد اعلام میدارد که از فعالان سالم اقتصادی و فعالان بخش خصوصی، حمایت کامل به عمل میآورد و با کسانی که چوب لای چرخ این فعالان میگذارند، برخورد قاطع و قانونی خواهد داشت.
محسنی اژهای افزود: بدونتردید دشمن به حربه تحریم، دل بسته است؛ از اینرو ضروری است که ما با تمام توان از فعالان و کنشگران بخش خصوصی و اقتصادی و حوزه دانشبنیان، حمایت و پشتیبانی کنیم.
رئیس قوه قضاییه همچنین از مسئولان دولتی که در مدت اخیر بهویژه در دو هفته گذشته با کار مداوم و منسجم، لایحه بودجه ۱۴۰۴ را تنظیم و نهایی کردند و آن را آماده ارائه به مجلس کردهاند، قدردانی به عمل آورد و تاکید کرد که امیدواریم این اقدامِ بهموقع دولت، پیام خوبی برای داخل و خارج داشته باشد.
ضرورت اجرای تماموکمال قانونِ «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»
رئیس عدلیه در ادامه نشست امروز، با اشاره به قانونِ «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» گفت: به هیچ عنوان نباید از اهتمام درخصوص اجرای تماموکمال قانونِ «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» غفلت شود.
محسنیاژهای تصریح کرد: تاکید مؤکد داریم؛ بر همین اساس معاون اول قوه قضاییه و کارگروه تعیینشده، امور ناظر بر پیشبرد اجرای قانون مزبور را با قوت و قدرت ادامه دهد و در این راستا، نسبت به تکمیل سامانههای مربوطه و تدوین و ابلاغ آییننامههای مرتبط، اهتمام و توجه ویژه شود.
رئیس قوه قضاییه افزود: به نظر میرسد درخصوص قانون مزبور، اطلاعرسانی کافی صورت نگرفته است؛ بنابراین باید از ظرفیتهای همه رسانههای مجازی و مکتوب و بهویژه رسانه ملی برای آگاهیبخشی به مردم پیرامون ابعاد مختلف قانونِ «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» بهره گرفته شود.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به انتصابهای اخیر در دستگاه قضایی گفت: قاطبه مدیران و کارکنان قضایی تکلیفمدار هستند و در قوه قضاییه انتصابات و جابهجاییها را با دو هدف عمدهی «بهرهگیری بهینه از توانمندیهای مدیران و نیروها» و همچنین «تسریع و تسهیل خدمترسانی به مردم بواسطه ابتکارات اِعمالی مدیران جدید» انجام میدهیم.
براساس این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در مَطلع سخنانش در نشست امروز، ضمن تبریک و تسلیت مجدد شهادت مجاهد بزرگ و نستوه شهید یحیی سنوار، اظهار داشت: صهیونیستهای سفاک و حامیان آنها همچون آمریکا به زعم باطلشان چنین تصور دارند که با ترور و به شهادت رساندن رهبران و فرماندهان محور مقاومت میتوانند این جبهه را زمینگیر کنند اما آنها باید حداقل تاریخ را مرور کنند و بدانند که شهادت رهبران و فرماندهان محور مقاومت نه تنها این جبهه را متوقف نمیسازد که بر قدرت و استحکامش نیز خواهد افزود.
رئیس قوه قضاییه گفت: مگر وقتی صهیونیستها دو دهه پیش «شیخ احمد یاسین» را ترور کردند، حماس از بین رفت؟ خیر؛ بلکه بر قدرت و قوت این نیروی مقاوم و مجاهد افزوده شد؛ بنابراین با شهادت یحیی سنوار نیز که معمار عملیات بینظیر طوفانالاقصی است، حماس قدرتمندتر میشود.
براساس این گزارش، قضات و کارکنان قضایی میتوانند با استفاده از کد دستوری #۱۴* و یا واریز مبلغ کمک خود به شماره کارت ۰۰۰۷ ۰۰۰۰ ۹۹۸۲ ۶۰۳۷ و یا شماره شبای IR۳۲۰۲۱۰۰۰۰۰۰۱۰۰۰۱۶۰۰۰۰۵۲۶ یا پرداخت مستقیم در نشانی: https://irane-hamdel.khamenei.ir در این پویش ملی، مشارکت کنند.
تاکنون ۴۰ هزار مشاور املاک به سامانه ثبت اسناد متصل شدهاند
در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، «حسن بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای قانون الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول گفت: در حالی که کمتر از چهار ماه از لازمالاجرا شدن قانون الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول سپری شده، به منظور اجرای هرچه بهتر و دقیقتر قانون، تاکنون ۱۵ جلسه به میزبانی معاونت اول قوه قضاییه با حضور دستگاههای مختلف برگزار شده و همافزایی خوبی در اجرای قانون به وجود آمده است؛ همچنین در این راستا ۱۴ جلسه به میزبانی سازمان ثبت با حضور دستگاههای ذیربط از جمله نمایندگان شش وزارتخانه تشکیل شده است.
وی افزود: از مجموع شش آییننامهای که قوه قضائیه در راستای اجرای قانون الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول مکلف به تهیه آن است، آییننامه ماده ۳ این قانون نهایی و ابلاغ شده و پیشنویس آییننامه ۵ ماده نیز در معاونت حقوقی قوه قضائیه در حال بررسی است؛ از دولت نیز انتظار داریم در زمینه اجرای تکلیف خود و تهیه و نهایی کردن ۸ آییننامه مربوط به این قانون، اهتمام لازم را داشته باشد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک با اشاره به آخرین وضعیت اجرای قانون الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول نیز گفت: در نتیجه پیگیریهای ویژه به عمل آمده، تاکنون ۴۰ هزار مشاور املاک به سامانه ثبت اسناد متصل شدهاند و ۹۹ هزار پیشنویس موضوع ماده ۳ این قانون نیز در بستر سامانههای ثبت تنظیم شده است.
بابایی در ادامه، روند اجرای قانون الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول را روندی مطلوب و مناسب ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر سامانه موضوع ماده ۱ قانون که از تکالیف سازمان ثبت بوده راهاندازی شده و سامانه موضوع ماده ۱۰ قانون نیز ۴ ماه پیش از موعد قانونی یک ساله آن، راهاندازی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان ثبت اسناد و املاک در نیمه نخست سال جاری پرداخت و گفت: طی شش ماه نخست سال جاری در حوزه الکترونیکی شدن و هوشمندسازی، شاهد رشد ۸۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بودهایم؛ در زمینه تثبیت مالکیتها و صدور سند برای اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی نیز ۸۴ درصد پیشرفت نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتهایم؛ در هر کدام از حوزه های صدور اسناد اراضی کشاورزی و صدور اسناد اراضی موقوفه نیز طی شش ماه نخست سال جاری ۹۰ درصد پیشرفت نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتهایم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک خاطرنشان کرد: در حوزه کمک به نظام بانکی و کاهش ورودی پرونده به مراجع قضایی، طی شش ماه نخست سال جاری ۴۶ هزار و ۹۴۸ فقره پرونده در حوزه قراردادهای بانکی، اجراییه چکهای بلامحل و اسناد قهری تشکیل شده و ۳۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در این حوزه وصول معوقات بانکی صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه نیز در این جلسه، با اشاره به نتایج اجرای پویش «به عشق امام حسین علیهالسلام میبخشم» گفت: در جریان پویش «به عشق امام حسین علیهالسلام میبخشم» که از آغاز ماه محرم تا اربعین سال ۱۴۰۳ برگزار شد، ۱۱۱ نفر از قصاص رهایی یافتند؛ البته در این مقوله، همچنان بررسیهای لازم پیرامون ۴۰ پرونده دیگر در حال انجام است.
وی افزود: به واسطه اجرای این پویش سه هزار و ۷۴۸ نفر از زندان آزاد شدند و ۶۶۳ نزاع دسته جمعی نیز به صلح و سازش منتهی شد.
نظر شما