به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم اردبیلی عصر یکشنبه در آیین اختتامیه اولین جشنواره «نون، قصه، نمک مادربزرگ» اظهار کرد: معتقدم ملتهایی که مادربزرگ دارند و قصه مادربزرگ شنیدن، باخت ندادند و همیشه ادامه دارند.
وی افزود: با وجود اندوخته شدن تجربههای مادران در طول زمان، شاید بزرگترین قصهگویان جهان و بزرگترین روایتگرهای جهان، مادران هستند.
اردبیلی با بیان اینکه در خانوادههای ایرانی قصه بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: در قرآن کریم بیش از ۲۸ قصه کامل وجود دارد و این موضع نشان از تاثیر مستقیم قصه است. قصه به دلیل اینکه در دل خانواده و سینه به سینه با روایت زنانه منتقل میشود بسیار ارزشمند است.
اردبیلی با اشاره به اینکه قصه رمز زنده ماندن ملتها و تمدنها و رمز مقاومت فرهنگی است، افزود: امروز در فلسطین و لبنان مادران و مادربزرگهایی هستند که با همه وجودشان ۷۵ سال قصه حقیقت زندگی قهرمانگونه مردمان فلسطین و غزه را نقل و آن را سینه به سینه منتقل کردند.
وی با بیان اینکه مردم غزه در طول این دههها سیستم پشتوانه قدرت و ثروت و نظام آموزش پرورش و حتی یک رسانه منسجم برای انعکاس مظلومیت خود نداشتند افزود: خانواده، مادرها و مادربزرگها با قوت، قدرت، با باور و ایمان قصه این ملت رو برای دیگران نقل کردند.
وی آرزو کرد: روزی همه مادربزرگها و نوههای دنیا در صلح و آرامش کنار هم بنشینند و قصه محو و نابودی هیولای اسراییل را زمزمه کنند.
به گزارش ایرنا، جشنواره «نون، قصه و نمک مادربزرگ» روایتهای گم شده از قصههای مادربزرگها است که در نوروز و ماه مبارک رمضان امسال در مناطق ۲۲گانه و به همت اداره کل زنان و خانواده شهرداری تهران برپا شد که ۶٠٠ اثر فیلم، صوت و مصور به دبیرخانه ارسال و ۲٠٠ اثر به مرحله داوری رسید و در آخر ۱۲ اثر حائز رتبه شد.
پاسداشت مقام مادربزرگها به عنوان راویان قصههای کهن، تقویت ارتباط بین نسلها، احیای قصههای بومی و محلی، احیای فرهنگ قصهگویی در خانواده، ترویج و ارتقای سطح کیفی قصهگویی و همچنین، ثبت و ضبط قصههای نسل گذشته از اهداف این جشنواره بود.
نظر شما