محمد عربی روز عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نبود حتی یک خانه کبدی در این استان مانعی مهم در قهرمانپروری و جذب ورزشکاران علاقهمند به این رشته ورزشی محسوب میشود.
وی ادامه داد: وجود خانه کبدی در گرفتن میزبانی مسابقات کبدی و فرصتی برای بهرهمندی از تجربیات و آشنایی با تکنیکهای قهرمانان موثر است و از عوامل آن محسوب میشود.
وی اضافه کرد: میزبانی از مسابقات کبدی نقشی مهم در ارتقای جایگاه هیات ورزشی کبدی استان سمنان در بین هیاتهای دیگر دارد و همچنین میزبانی مسابقات در تخصیص اعتبارات و ارایه خدمات از سوی فدراسیون اثرگذار است.
رییس هیات کبدی استان سمنان گفت: با تلاشهای انجام شده، هیات ورزش کبدی سمنان در بین دیگر استانها از جایگاه بیست و سوم به جایگاه پانزدهم در نیمه نخست ۱۴۰۳ ارتقا یافت.
وی بیان کرد: برگزاری دورههای تخصصی داوری و مربیگری با حضور علاقهمندان از نقاط مختلف سمنان و خارج استان، بخشی از تلاشهای هیات کبدی برای ارتقای جایگاه این رشته ورزشی است.
رییس هیات کبدی استان بیان کرد: رشته کبدی در سمنان حدود ۱۴۰ ورزشکار دارد که از این تعداد ۶۰ درصد را بانوان و ۴۰ درصد را مردان تشکیل میدهند.
به گزارش ایرنا، ورزش کبدی در ایران با نامهای «زو» در خراسان، گلستان و مازندران، «شیرین دودو» در گیلان و کبدی در سیستان و بلوچستان نامیده میشود.
این رشته ورزشی کمهزینه، بازی بیرونسالنی و داخل سالنی پرتحرک است و ترکیبی از کشتی و راگبی محسوب میشود. نیاز به مهارت، انعطاف پذیری، چابکی، استقامت، حضور ذهن و جسوربودن ورزشکاران دارد.
هر تیم کبدی دارای ۱۲ بازیکن (هفت نفر بازیکن اصلی و پنج نفر بازیکن ذخیره) و زمان بازی شامل ۲ وقت ۲۰ دقیقهای و وقت استراحت بین دو نیمه پنج دقیقه است.
در صورت مساوی شدن بازی در آخر وقت قانونی، پنج حمله از طرف ۲ تیم انجام میشود و چنانچه باز هم مساوی شدند، حمله یک به یک پیگیری می شود، تا تیم برنده مشخص شود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
نظر شما