به گزارش ایرنا، "حمید ظهرابی" روز پنجشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان اینکه غالب بودن اکوسیستم بیابانی و نیمه بیابانی، سکون هوا و وارونگی دما در استان یزد موجب تجمع آلایندگیها در این منطقه می شود، افزود: غبارها یکی از عوامل اصلی انتقال آلایندهها به ویژه فلزات سنگین به سیستم تنفسی است که سرطان زایی آن نیز اثبات شده است، این نوع ذرات به دلیل ریزی از طریق پوست نیز قابل جذب است و ما آثار این نوع غبارها را در قالب مشکلات قلبی و به ویژه سکته های قلبی و مغزی میبینیم.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست، قله شیرکوه را نماد زیست محیطی یزد دانست و ادامه داد: منطقه شیرکوه خدمات اکوسیستمی زیادی را برای مردم یزد فراهم میکند که یکی از مهمترین آنها تامین آب است.
ظهرابی با بیان اینکه بسیاری از مناطق کویری با مساله کمبود آب مواجه هستند، ادامه داد: برداشت بیش از حد از ظرفیت سفره های آب زیرزمینی موجب افت این سفرهها و در نتیجه افزایش فرونشست زمین شده است که باید برای این مسائل مهم محیط زیستی چاره اندیشی شود.
وی افزود: برای ایجاد اشتغال باید به سمت صنایع کم آبخواه با کمترین آلودگی برویم چرا که به دنبال این اقدام، مردم منتفع میشوند که هم برای آنها اشتغال زایی شده و هم کمترین میزانی آلودگی زیست محیطی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
سید مهدی طلایی مقدم، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد هم گفت: حفاظت محیط زیست یکی از دستگاه های مهمی است که در حوزه سلامت و پیشگیری از بیماریها نیز فعالیت دارد، اگر حال محیط زیست خوب باشد حال مردم استان نیز خوب است.
وی بهره گیری از ظرفیت تشکل های زیست محیطی در استان را ضروری دانست و افزود: تشکل های زیست محیطی در استان یزد بسیار قوی هستند و نقش مهمی در حفاظت محیط زیست در استان ایفا میکنند که باید از ظرفیت آن ها در این زمینه بهره گرفت.
طلایی مقدم با بیان اینکه استقرار صنایع در دهه ها و سنوات گذشته در دشت یزد-اردکان، مشکلات محیط زیستی زیادی را در این منطقه به وجود آورده است، ادامه داد: باید در زمینه صدور مجوزهای صنایع از نظرات کارشناسی محیط زیست بهره گرفت تا شاهد مشکلات محیط زیستی کمتری در استان یزد باشیم.
حسن اکبری، مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان یزد نیز در این مراسم گفت: مردم یزد با تمام محدودیتها با ساخت شاهکاری به نام قنات توانستند مدیریت پایدار آب را داشته باشند و با معماری کهن اثرات ماندگاری را به جای بگذارند.
وی با بیان اینکه استان یزد در تنوع زیستی جایگاه ویژه ای دارد، افزود: استان یزد در پایه گذاری روش های نوین پیشرو است و ذخیره های ژنی بیابانی کشور را در استان یزد داریم.
در این مراسم، حسن اکبری به عنوان مدیرکل جدید این اداره کل انتخاب و از زحمات سیدرضا نورانیان قدردانی شد.
نظر شما