به گزارش ایرنا از روابط عمومی و امور رسانه ای اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی ،شاهرخ صادقپور بامداد شنبه با اعلام این خبر گفت: بعد از انجام پیگیری های شبانه روزی و تعامل با جوامع محلی حوزه تالاب ولایروبی مسیر آبرسانی آن آبگیری تالاب آغاز و امید است آبگیری آن به خوبی انجام شود.
وی ادامه داد: یکی از منابع اصلی تغذیه تالاب بین المللی قوری گول، کانال آب رودخانه «صبر چای» است و آب این رودخانه در فصول کشاورزی سال، مورد استفاده کشاورزان روستاهای اطراف تالاب قرار می گیرد و در فصول غیر کشاورزی باید به سمت قوری گول هدایت شود.
صادقپور افزود: طبق روال هر سال، پس از پایان فصل کشاورزی منطقه در مهرماه، فصل آبگیری تالاب آغاز می شود و یکی از ویژگیهای کمنظیر تالاب قوری گول در مقایسه با سایر دریاچهها و تالاب های منطقه، شیرین و قابل تصفیه بودن آب آن است.
به گزارش ایرنا، تالاب قوری گول با ۲۰۰ هکتار وسعت در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار دارد؛ این پهنه آبی در ارتفاع یک هزار و ۹۱۵ متری از سطح دریا واقع شده و چهار کیلومتر طول و عرض و ۱۶ کیلومتر مربع مساحت دارد عمق آن در بهترین شرایط آبی و در عمیقترین نقطه به ۱۳ متر میرسد.
«قوری گول» در زبان ترکی به معنی تالاب خشک است؛ این تالاب در نزدیکی بستانآباد واقع شده و در ردیف آبهای راکد آذربایجان شرقی به شمار میرود؛ تالاب قوری گول در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تبریز، در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستانآباد و در نزدیکی روستای یوسفآباد قرار دارد.
تالاب «قوری گول» در سال ۱۳۵۴ بهعنوان تالاب بینالمللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و از سال ۱۳۷۳ بهمنظور حفظ گونههای جانوری اطراف دریاچه جز مناطق شکار ممنوع مدیریت میشود؛ همچنین بهدلیل پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، از نظر زیستگاهی حائز اهمیت ملی و بینالمللی است.
نظر شما