موسی فضل الدین روز یکشنبه در حاشیه بازدید از ظرفیتهای سرمایه گذاری و اقتصادی شهر شیروان در خراسان شمالی به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خوشبختانه وجود اشتراکات فرهنگی و زبان مشترک سبب شده تا زمینه ها برای توسعه مراودات تجاری و اقتصادی میان تاجیکستان و ایران افزایش یابد، در این زمینه تجار ما نیز راغب هستند از این فرصت ها بهره ببرند.
وی افزود: کشور تاجیکستان معادن غنی و مناسب دارد که تجار خراسان شمالی می توانند برای واردات آن اقدام کرده و نیاز این استان را به مواد اولیه برطرف کنند.
معاون مالی اتاق بازرگانی و صنعت دوشنبه خاطرنشان کرد: این کشور همچنین تولیدکننده پنبه است و می تواند تامین کننده نیاز خراسان شمالی به این محصول کشاورزی باشد.
وی با اشاره به بازدید این هیات تجاری از کارخانه های خراسان شمالی گفت: کشور تاجیکستان نیازمند محصولات مختلف صنعتی از جمله صنعت ساختمان است که در این زمینه ظرفیت های خوبی در استان خراسان شمالی برای تولید وجود دارد.
فضل الدین ادامه داد: هیات تجاری تاجیک از توسعه روابط اقتصادی با استان خراسان شمالی استقبال کرده و خوشبختانه ظرفیتهای خوبی برای افزایش مراودات اقتصادی وجود دارد.
به گزارش ایرنا، هیات تجاری متشکل از ۱۵ نفر از فعالان اقتصادی تاجیکستان به منظور بررسی ظرفیتها و توانمندیهای بنگاههای تولیدی و اقتصادی و همچنین ارتقای سطح همکاریها و مناسبات تجاری و اقتصادی به دعوت رسمی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بجنورد به خراسان شمالی سفر کرده است.
این هیات متشکل از کارآفرینان و فعالان اقتصادی در زمینههای صنعت ساختمان، خدمات فنی و مهندسی، صنایع غذایی و دارویی است.
تاجیکستان یک کشور محصور در خشکی در آسیای مرکزی است که ۱۴۳ هزار و ۱۰۰ کیلومتر مربع مساحت وحدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت و بزرگترین شهر آن دوشنبه است.
به استناد آمار؛ حجم مبادلات تجاری و اقتصادی ۲ کشور ایران و تاجیکستان از ۵۷ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۳۰۰ میلیون دلار در سال جاری رسیده و رشد پنج برابری دارد.
نظر شما