مهربانی با حیوانات به سبک چوپان دالاهویی/ خرسی نترس کسی با تو کاری ندارد

کرمانشاه - ایرنا - چوپانی اهل دالاهو کرمانشاه، خرسی که به گله گوسفندانش حمله‌ور می‌شد را با الفاظی مهربانانه خطاب قرار داد و نه تنها گله‌اش را از حمله آن مصون نگه داشت بلکه حیوان وحشی هم بدون هیچ مصدومیتی از صحنه فرار کرد بطوریکه انسان یا حتی هیچ حیوانی صدمه ندید.

طی چند روز اخیر ویدئویی کوتاه از حمله خرس به گله گوسفندان در ارتفاعات دالاهو در فضای مجازی بازنشر می شود و در آن چوپان که در پایین گله قرار دارد از دور فریاد می زند «خرسی نترسی! کسی اینجا به تو کاری ندارد» و با ندای او حیوان وحشی راه خود را کج کرده و به طرف بالای کوه می رود.

این ویدئو اگرچه کوتاه بود اما نکته های فراوانی در آن دیده می شد، اغلب چوپانان زاگرس به دلیل وجود حیوانات وحشی در کوه ها مسلح هستند (اگرچه دراین ویدئو تصویری از چوپان دیده نمی شود و فقط صدایش شنیده می شود) و به احتمال زیاد این فرد نیز مسلح بوده و می‌توانست با شلیک خرس را از پای درآورد و یا اینکه او را به شدت تهدید کند اما حس حیوان دوستی او نگذاشت و با الفاظ مهربانانه خرس را مخاطب قرار داد.

خرس های موجود در کوه های کرمانشاه اغلب از نوع خرس قهوه ای هستند؛ گونه ای که کمیاب و تعداد آنها براساس اعلام اداره کل محیط زیست استان به حدود ۱۰۰ راس می رسد و کشتن هر راس آنها ۱۰۰ میلیون تومان جریمه دارد؛ اقدام چوپان اهل دالاهو در آسیب نرساندن به این حیوان در راستای حفظ این گونه کمیاب بسیار باارزش است.

این روزها صحنه های زیادی از حیوان آزاری در گوشه و کنار ایران مشاهده می شود و برخی افراد با خشونت با حیوانات برخورد می کنند و از این رو باید این ویدئو را بیشتر بازنشر داد تا درسی برای سایرین باشد.

جا دارد که متولیان امر از این چوپان خوش قلب دعوت کنند و در مراسمی او را به عنوان الگو و نمادی از حیوان دوستی به جامعه معرفی کنند تا تلنگری برای مهربانی با حیات وحش باشد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده و در این عرصه‌ها گونه‌های متنوع جانوری از جمله شوکا، کل و بز، آهو، قوچ و میش، پلنگ، خرس قهوه ای و سایر پستانداران زیست می‌کنند.

کُردها از گذشته با کوهستان، طبیعت و حیوانات مانوس بوده‌اند و از محیط زیست خود نیز با جدیت حفاظت کرده‌اند و نمونه آن را هر روز می توان در جای جای مناطق کُردنشین دید که حیوانات در دامن طبیعت و در کنار مردم بدون ترس و در آرامش ادامه حیات می دهند.

بد نیست به نمونه رها کردن پرندگانی مانند کبک که سالها در قفس زندانی بودند نیز اشاره کرد که موج آن چند سال گذشته در مناطق کُردنشین ایران به پاخاست و همه مناطق را در برگفت و هزاران پرنده از قفس رها شدند و در دامن طبیعت به ادامه حیات پرداختند.

و یا نمونه دیگری از دوستداری مردم کُرد با طبیعت شکستن سلاح های شکاری توسط شکارچیان در مناطق کُردنشین بود که عده زیادی با شکستن اسلحه های خود اتمام شکار کردن خود را در مقابل دوربین ها اعلام کردند و این مورد نیز بازتاب های زیادی در داخل و خارج از کشور داشت.

همچنین می توان به مشارکت دسته جمعی مردم مناطق کُردنشین برای خاموش کردن آتش در کوه ها نیز به عنوان یکی دیگر از مصادیق دوستداری مردم این مناطق با طبیعت مثال زد جایی که تاکنون چندین نفر از جوانان در آتش سوختند تا طبیعت و درختان نجات پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha