توحید دلاور قوام روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: چاقوسازی تزئینی و کادویی، روزگاری نه چندان دور در اردبیل به عنوان یک رشته از صنایع دستی رونق خاصی داشته و یکی از راستههای بازار تاریخی اردبیل به آن حرفه و با نام محلی "پیچاقچی بازاری" مختص بوده است.
وی افزود: چاقوسازی طی سالیان به بوته فراموشی سپرده شده بود اما از ناحیه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل به ثبت ملی آن رشته و حرفه اقدام شد و اکنون چاقوسازی در اردبیل در حال احیا و حیات دوباره است.
وی ادامه داد: رشته سنتی مذکور در اردبیل با همت "مهدی نامور" از هنرمندان محجوب این استان در حال احیاست و هنرمندان دیگری نیز به آن رشته اظهار علاقه کردهاند و آقای نامور کارهای تزئینی و صادراتی خارقالعادهای را تولید میکند و آثارش مورد توجه قرار گرفته است.
دلاورقوام در خصوص نحوه حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از هنرمندان صنایع دستی اظهار کرد: با اعطای تسهیلات بانکی و ارائه آموزشهای فنی و حرفهای لازم از هنرمندان این صنعت حمایت میکنیم تا هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی سرپا بمانند.
او ادامه داد: در راستای پشتیبانی از هنرمند چاقوساز اردبیلی، یک واحد تجاری برای تولید و عرضه صنایع دستی در اختیار او قرار دادیم تا به تدریج، رشته در حال احیای چاقوسازی رونق بیشتری بگیرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل گفت: رشته سنتی "چهل تکه" که در زبان ترکی "قوراما" نامیده می شود نیز در اردبیل احیا و طی هفتههای گذشته هم نمایشگاهی از آثار تولیدی یکی از بانوان هنرمند این رشته در اردبیل دایر شد.
دلاور قوام اضافه کرد: امسال برای ثبت ملی رشته قورامای اردبیل تلاش خواهیم کرد و همچنین برگزاری کلاس آموزشی این رشته زیبا و پرمخاطب نیز در دستور کار معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل قرار دارد.
بیش از ۳۰ هزار هنرمند در تولید و عرضه تولیدات دستی در ۶۴ رشته صنایع دستی در استان اردبیل فعالیت میکنند و هشت هنرمند نشان بینالمللی یونسکو و ۷۰ هنرمند دیگر نشان ملی صنایع دستی دریافت کردهاند.
استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.
نظر شما