فریبا بریمانی روز یکشنبه در حاشیه آیین تجلیل از خانوادههای فرزند پذیر استان که همزمان با روز ملی فرزند خواندگی در ساری برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع افرادی که در سطح استان متقاضی فرزند خواندگی هستند، ۵۷ درصد متقاضیان خواستار کودک دختر، ۲۶ درصد خواستار کودک پسر و ۱۷ درصد نیز انتخاب را به بهزیستی واگذار کردهاند.
وی با بیان اینکه در سال جاری در مجموع ۲۵ خانواده از طریق فرزندخواندگی یا حکم امین موقت در استان مازندران صاحب فرزند شدند، گفت: بیشترین سن مورد تقاضای فرزندخواندگی با ۵۶ درصد بین صفر تا ۲ سال است و ۲۵ درصد متقاضیان نیز خواستار فرزندخواندگی کودکان بین سه تا چهار سال، ۱۱ درصد خواستار کودک پنج تا ۶ سال هستند ضمن اینکه ۶ درصد متقاضیان نیز خواستار فرزندخواندگی با نیازهای ویژه و نیازمند درمان بودند که این امر بیانگر عاطفه و نوعدوستی شهروندان مازندرانی است.
وی با اشاره به بالاترین میزان درخواست فرزندخواندگی در سطح استان، تصریح کرد: در مقایسه با سایر گروهها، بیشترین تقاضا برای سرپرستی فرزند از سوی زوج های فاقد فرزند بوده و پس از آن نیز بانوان مجرد بیشترین تقاضای فرزند خواندگی در سطح استان را به خود اختصاص داده اند. است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ در مجموع ۲۸ کودک، سال ۱۴۰۰، ۵۳ کودک، سال ۱۴۰۱، ۵۶ کودک، سال ۱۴۰۲، ۷۰ کودک و در ۶ ماهه نخست امسال نیز ۲۵ فرزند توسط بهزیستی مازندران به خانواده های فرزند پذیر سپرده شدند.
مدیرکل بهزیستی مازندران از اجرای طرح خانواده میزبان برای نگهداری موقت از کودکان و نوجوانان مراکز نگهداری تحت نظارت خبر داد و گفت: یکی راهبردهای بهزیستی، خانواده محوری و برنامه ریزی برای حضور فرزندان در خانواده است و تلاش بر اینست که فرزندان تحت حمایت وارد خانواده زیستی یا خویشاوند شوند و در صورت مهیا نبودن شرایط، حضور کودک در خانواده میزبان در اولویت قرار دارد که در این طرح نیز چهار فرزند به خانواده متقاضی سپرده شدند.
بریمانی با بیان اینکه فرزندان نیازمند درمان خارج از نوبت و در اولویت به خانوادههای متقاضی واگذار میشوند، افزود: در یکسال گذشته، هفت کودک نیازمند درمان به عنوان فرزند خوانده به خانوادهها واگذار شد و امیدواریم با مشارکت مردم نوعدوست استان شاهد حضور دیگر کودکان نیازمند درمان زیرپوشش بهزیستی در خانوادههای فرزندپذیر باشیم.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.
نظر شما