به گزارش ایرنا، دیگر فرق نمیکند که منطقه بالای شهر یا پایین شهر باشی، متراژ بالا باشد یا پایین؛
هزینه های بالای اجاره مسکن در بجنورد دیگر مجالی برای تفکر و انتخاب سلیقه منطقه و متراژ محل سکونت نمیدهد و مستاجران تنها دنبال سقفی برای سکونت هستند.
علی کارمند ساده یک اداره است و چیزی تا اتمام مهلت قرارداد مسکن اش باقی نمانده، صاحبخانه اجاره بها را افزایش داده و چند روزی است عصرها بنگاههای سطح شهر را قدم به قدم طی میکند تا خانهای متناسب با حقوق و سایر خرج و مخارجش پیدا کند.
چرخی در داخل شهر می زند و متوجه می شود که اجاره بها در مناطق متوسط بجنورد مثل تختی و شهرک امام خمینی(ره) با مرکز شهر مثل میدان کارگر بجنورد تفاوت چندانی ندارد، گویا اکثر مستاجران برای اینکه واحدی با توجه به بودجه خود تهیه کنند مجبورند به سمت خانههایی با متراژهای کوچکتر بروند، شایدم این امر باعث شده تا قیمت این واحدها افزایش یابد.
همین مشکل علی دستاویز گزارشی شد که کلاف سردرگم مسکن در مرکز خراسان شمالی را نمایان می کند و اینکه مستاجران در این روزها چقدر سخت می گذرانند.
اگرچه فصل نقل و انتقالات نیست اما مستأجران در همین فصل رکود مسکن نیز برای اجاره مسکن به دردسر افتادهاند با توجه به اینکه برخی از مشاوران املاک از نبود مسکن موجود میگویند و ادعا میکنند که فایلی برای اجاره وجود ندارد اما در سایتها واحدهایی برای اجاره وجود دارد ولی چند برابر قیمت است.
سراغ چند بنگاه املاک در مناطق مختلف بجنورد میروم و هزینه اجاره یک واحد آپارتمان را جویا میشوم.
اینجا محله شهرک گلستان است و بیشتر مردم این شهرک در مسکن های مهر در فاصله حدود ۶ کیلومتری مرکز بجنورد زندگی میکنند و برای اجاره یک واحد آپارتمان ۹۰ متری باید ۳۰۰ میلیون ریال رهن و ماهانه ۴۵ میلیون ریال اجاره پرداخت کنند به استقلال محله متوسط بجنورد می رویم و اینجا هم آپارتمان ۱۰۰ متری را باید یک میلیارد ریال رهن و ۷۰ میلیون ریال اجاره کرد اما در مناطق بالای شهر شرایط بدتر می شود و در خیابان تربیت باید ۶ میلیارد ریال رهن و ماهانه ۱۲۰ میلیون ریال اجاره پرداخت شود.
افزایش ۳۰ یا ۴۰ درصدی اجاره بها
رییس اتحادیه مشاوران املاک بجنورد در خصوص این شرایط گران اجاره بها در بجنورد گفت: امسال تا اواخر خردادماه به دلیل تداوم و طولانی شدن رکود و نبود نقدینگی در بازار، اجاره بها تا ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد.
افزایش اجاره بهای بجنورد سال گذشته ۱۰۰ تا ۸۰ درصد افزایش داشت و از ابتدای تیرماه تاکنون ۳۰ یا ۴۰ درصد افزایش یافته است.
امیر آخته اظهارکرد: همچنین بالارفتن قیمت دلار و به دنبال آن افزایش قیمت مصالح ساختمانی در این خصوص بی تاثیر نبود.
وی افزود: افزایش اجاره بها سال گذشته ۱۰۰ تا ۸۰ درصد افزایش داشت و از ابتدای تیرماه تاکنون ۳۰ یا ۴۰ درصد افزایش یافته است.
رییس اتحادیه مشاوران املاک بجنورد اضافه کرد: افزایش اجاره بهای مسکن در مناطق حاشیه ای از جمله «باقرخان، گلستان شهر، الغدیر و شهرک فرهنگیان (رودکی)» در مقایسه با سایر مناطق متوسط شهر بیشتر مشهود است.
وی ادامه داد: افزایش تورم باعث شده تا مستاجران به مناطق حاشیه ای شهر سوق داده شوند و همین موجب شد تا مالک نسبت به افزایش اجاره بها اقدام کند.
آخته بیان کرد: مردم توان قدرت اجرایی برای مناطق بالاشهر را ندارند و ناگزیر به سکونت در مناطق حاشیه ای هستند، البته برخی مالکین برای قیمت مناسب با مستاجر به توافق می رسند.
وی پیش بینی کرد که قیمت اجاره بهای مسکن با توجه به شرایط بازار کشف قیمت شده و اکنون بازار در رکود سنگین قرار دارد و در ماه های آتی اجاره بها افزایشی نخواهد شد.
رییس اتحادیه مشاوران املاک بجنورد افزود: افزایش قیمت مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری، هزینه های صدور پروانه، انشعاب آب، نظام مهندسی، آهن و میلگرد از علل افزایش قیمت مسکن و به تبع آن اجاره بها است.
سقف افزایش اجاره بهای بجنورد: تنها ۲۵ درصد
کارشناس مسکن و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی نیز در این خصوص گفت: قانون ساماندهی بازار املاک و مستغلات سقفی را برای این موضوع تعیین کرده و نرخ مصوب اجاره بها امسال با تصویب شورای عالی کشور در این استان ۲۵ درصد اعلام شد.
افزایش قیمت مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری، هزینه های صدور پروانه، انشعاب آب، نظام مهندسی، آهن و میلگرد از علل افزایش قیمت مسکن در بجنورد است.
عیسی رحیم زاده اظهارکرد: اجاره ملک یکی از دلایل اصلی تورم زا است که سامانه املاک و مستغلات مشاوران را الزام به کد رهگیری کرده و تاکنون یک هزار و ۳۰۰ مصوبه و قرارداد در سامانه خودنویس ثبت شده است.
وی با اشاره به گشت ساماندهی مشاورین املاک استان خاطرنشان کرد: تعزیرات، اداره صنعت، معدن و تجارت، بازرس اتحادیه، اصناف، بسیج اصناف و پلیس اماکن متشکل از گشت مشترک این مجموعه هستند و در صورت رویت تخلف تشکیل پرونده انجام خواهد شد.
رحیم زاده ادامه داد: شهروندان در تامین اولیه آورده مسکن مشکلات بسیاری دارند و متاسفانه بانک ها در ودیعه مسکن همکاری های لازم را ندارند.
وی افزود: یک هزار و ۹۰۰ واحد صنفی مشاور املاک در این استان فعالیت دارند که ۱۴ مورد سال گذشته پلمب شد و این خود نشان از تخلف بالای آنان در این زمینه است.
کارشناس مسکن و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی اضافه کرد: ۹۰۰ مشاور املاک در بجنورد فعالیت دارند که به نسبت جمعیت بسیار زیاد و تاکنون ۱۰۹ مشاور بی سواد مطلق گزارش شده که این در نوع خود خطرناک است.
نامتناسب بودن عرضه و تقاضا
کارشناس مسکن و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی با اشاره به بازار نابسامان مسکن استان اضافه کرد: مسائل و مشکلات بسیاری در این زمینه وجود دارد زیرا که عرضه و تقاضای مسکن در یک بازه زمانی نامتناسب شد و حجم تقاضا موجب افزایش قیمت مسکن شد.
عرضه و تقاضای مسکن بجنورد در یک بازه زمانی نامتناسب شد و حجم تقاضا موجب افزایش قیمت مسکن شد.
وی ادامه داد: برای کنترل بازار قوانینی از سال ۹۸ مصوب شده و برای همه ارسال شده تا مشخصات مسکن در این سامانه به ثبت برسد، با ثبت نام در این سامانه یکی از نقطه ضعف های مسکن مشخص و رفع خواهد شد.
رحیم زاده تاکید کرد: اطلاعات دقیقی که در این سامانه ثبت می شود براساس اطلاعات موجود سرپرست خانوار و مالکیت انجام می شود و چنانچه ایرادی باشد باید شخص نسبت به اصلاح آن اقدام کند و چنانچه فرد نسبت به خوداظهاری ثبت نداشته باشد از ارائه یک سری خدمات محروم خواهد شد.
فراهم آوری ثبت رایگان قراردادها برای عموم مردم و کاهش هزینه خانوارهای موجر و مستاجر، پیشگیری از امکان ثبت قرارداد توسط افراد ممنوع المعامله، تمام الکترونیکی کردن قراردادها و امکان تبدیل اسناد عادی به رسمی بدون کمترین فراهم آوری امکان ثبت و استخراج داده های مرتبط با بازار املاک و مستغلات در مقیاس منطقه و بالا بردن ایمنی قراردادها بوسیله تایید اصالت ملک و طرفین معامله از طریق احراز هویت مرکزی دولت و امضای الکترونیکی از نقاط قوت و مزایای سامانه خودنویس است.
خراسان شمالی بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما