منطقه ویژه اقتصادی گچساران همچنان رویا

یاسوج - ایرنا - طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران با اینکه در سال ۱۳۹۵ از سوی هیات دولت و همچنین سال ۱۴۰۰ در مجمع تشیص مصلحت نظام تصویب و تایید شد اما عملیات اجرایی آن و حضور سرمایه گذاران و ایجاد زیرساخت های اولیه در این طرح برای مردمان ساکن سرزمین بام نفتی ایران همچنان رویاست و در مرحله اما و اگرها قرار دارد.

به گزارش ایرنا،منطقه ویژه اقتصادی محدوده جغرافیایی معین در مبادی ورودی یا در درون کشور است که با هدف جذب سرمایه های داخلی و خارجی و همینطور به وجود آمدن عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات جهت حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی به وجود می آید.

در شرایطی که استفاده از ظرفیت های منابع بزرگ نفت و گاز برای ایجاد فرصت های شغلی پایدار و خارج کردن منطقه از محرومیت مزمن در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران به یک مطالبه عمومی تبدیل شده از مسوولان دولت چهاردهم انتظار می رود تا اقدام های عملیاتی برای آغاز عملیات اجرایی این طرح صورت گیرد.

بهبود وضعیت اشتغال،افزایش درآمد ملی، ورود تکنولوژی خارجی و دانش نوین مدیریتی، استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی منطقه به منظور حمایت و پشتیبانی از بخش تولید، تلاش برای جلب و تشویق سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری، عمرانی منطقه ویژه، گسترش و افزایش سطح خدمات فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و درمانی برای ساکنان و در نهایت توسعه همه جانبه و پایدار منطقه ویژه با محوریت توسعه انسانی از جمله مزایای تاسیس منطقه ویژه اقتصادی است که همه این مزیت ها ضرورت توجه به اجرای طرح منطقه اقتصادی گچساران را نمایان تر می کند.

موانع اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی در گچساران

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد درباره این طرح گفته که مسوولی برای پیگیری طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران تعیین نشده و همین امر یکی از دلایل بی سرانجام ماندن آن است.

منطقه ویژه اقتصادی گچساران همچنان رویا

احسان عسکری افزود:شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان متولی طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران تعیین شده بود اما با موافقت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و تجاری مواجه نشد.

وی بیان کرد:اختصاص ۹۰۰ هکتار زمین یکی از اقدام هایی است که برای اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی در گچساران صورت گرفته که ساخت در این زمین با موانعی همراه است.

عسکری تاکید کرد:با توجه به استعلام های صورت گرفته حریم مورد نظر رودخانه دائمی کمبل در نزدیکی این طرح ۶۰۰ متر است که با توجه به این موضوع ۳۰ درصد از زمین پیش بینی شده قابلیت اجرا را ندارد.

زیرساخت های موجود برای اجرایی شدن منطقه ویژه اقتصادی

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت:منطقه ویژه اقتصادی با توجه به وجود ذخایر بزرگ نفت و گاز در این منطقه ،فرصت کم مانند برای استان کم برخوردار کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می کند.

غلامرضا تاجگردون افزود:فراهم آوردن شرایط و امکانات برای بهره‌گیری از مزیت‌های نسبی در حوزه صنعت نفت و گاز و صنایع پایین دستی گاز و پتروشیمی به منظور ایجاد ارزش افزوده ،افزایش صادرات و ایجاد اشتغال پایدار با تاسیس منطقه ویژه اقتصادی فرصتی است که مسئولان استان نباید از دست دهند .

وی با بیان اینکه بسیاری از زیرساخت های مورد نیاز اجرای منطقه ویژه اقتصادی در گچساران از جمله جاده های چهارخطه، فرودگاه،آب شیرین و صنعتی تا حدودی فراهم است تاکید کرد: می توان با هم افزایی دیگر امکانات مورد نیاز این طرح را ایجاد کرد.

تاجگردون عنوان کرد: برای حمل و نقل محصولات تولیدی منطقه ویژه اقتصادی نیاز به جاده های استاندارد و ترانزیتی بیشتری است.

وی تصریح کرد: شهرستان گچساران که دومین کننده نفت کشور است ظرفیت های زیادی برای سرمایه گذاری در بخش صنایع دارد.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد:یکی دیگر از مزیت های شهرستان گچساران برای تاسیس منطقه ویژه اقتصادی ،نزدیکی به بنادر جنوبی کشور از جمله دیلم و گناوه در استان بوشهر کشور است.

وی تاکید کرد:منطقه ویژه اقتصادی در گچساران منجر به افزایش اشتغال پایدار ، زیرساخت های ارتباطی و خدماتی ، افزایش تولید و صادرات ، ورود سرمایه گذاری داخلی و خارجی و در نتیجه افزایش درآمد ملی و منطقه ای و جلوگیری از خروج میلیون دلار ارز از کشور می شود.

ظرفیت های نفت گچساران

شهرستان گچساران که به خاطر داشتن مرتفع ترین واحد بهره برداری نفت کشور در منطقه «سقلاتون» به بام نفت ایران مشهور است دارای بیش از ۸۵۷ حلقه چاه، هفت هزارو ۵۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت وگاز در قطرهای چهار تا۵۲ اینچ و بیش از ۵۹ تاسیسات مهم صنعتی محسوب می شود.

منطقه ویژه اقتصادی گچساران همچنان رویا

روزانه توان تولید بیش از ۶۵۰ هزار بشکه نفت در گچساران وجود دارد که این ظرفیتی بالقوه برای توسعه از طریق سرمایه گذاری در حوزه های صنعتی است .

شهرستان گچساران چهار هزار و۶۸۳ کیلومتر مربع وسعت دارد که این شهرستان از شمال به شهرستان چرام از شمال غرب به شهرستان کهگیلویه از جنوب به شهرستان گناوه در استان بوشهر ،از شرق و شمال شرقی به شهرستان ممسنی در استان فارس و از غرب به شهرستان بهبهان در استان خوزستان محدود می‌ شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha