ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در هفتم آبان به افزایش مبلغ اضافه‌کاری پرستاران، فعالیت معلمان در فضای مجازی،پرداخت ۲۲ همت برای طرح دارویار،افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان،ضرورت بهره‌مندی پزشکی قانونی از همکاری هیات امنای ارزی،لازمه ارتقا توانمندی حرفه‌ای دانش‌آموزان،ضرورت دسترسی به داروهای جدید بیهوشی،ایجاد اشتغال پایدار برای زنان و اعلام اسامی فرآورده‌های غیرمجاز سلولزی پرداخته است.

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

برگزاری پنجمین کمیسیون مشترک ایران و تانزانیا با حضور پررنگ زنان 

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از برگزاری پنجمین کمیسیون مشترک ایران و تانزانیا با حضور پررنگ زنان و با هدف گسترش روابط اقتصادی، تجاری، اجتماعی و فرهنگی میان دو کشور خبر داد.

به گزارش معاونت امور زنان و خانوادهٔ ریاست جمهوری، بعد از ۱۶ سال پنجمین نشست کمیسیون مشترک ایران و تانزانیا از ۲۵ تا ۲۸ مهر ۱۴۰۳ شمسی (۱۶ تا ۱۹ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی) در شهر دارالسلام برگزار شد.

در پنجمین کمیسیون مشترک ایران و تانزانیا، چندین تفاهم‌نامه و سند همکاری امضا شد که هدف اصلی آن تقویت و گسترش روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

مبلغ اضافه‌کاری پرستاران افزایش می‌یابد/ابلاغ یک تا دو روز آینده

وزیر بهداشت،درمان وآموزش پزشکی با بیان اینکه در مورد اصلاح فرمول و میزان اضافه‌کاری پرستاران جلسات فراوانی را با سازمان‌های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه برگزار کردیم، گفت: در این رابطه نتایج مثبتی حاصل شده و مبلغ اضافه‌کاری یک تا دو روز آینده ابلاغ خواهد شد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی با اعلام این خبر، اظهارداشت: با پیگیری های زیادی توانستیم میزان اضافه کاری پرستاران را طی فرمولی اصلاح کنیم و مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

وی در مورد آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران گفت: از زمانی که وارد دولت شدیم پیگیر مطالبات پرستاران بودیم و حداقل ۳ بار در جلسه هیات دولت این بحث را با رئیس جمهور مطرح کردیم و ایشان نیز به مبادی ذیربط برای انجام سریع تر مطالبات تاکید کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ضرورت بهره‌مندی پزشکی قانونی از همکاری هیات امنای ارزی

رئیس سازمان پزشکی قانونی با توجه به بهره‌گیری این سازمان از دستگاه‌های با فناوری بالا و وارداتی بودن دستگاه‌ها همچنین وابستگی آن به ارز و مسائل تحریمی، بر ضرورت امکان بهره‌مندی از همکاری هیات امنای ارزی تاکید کرد.

عباس مسجدی آرانی در دیدار با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به بخشی از وظایف، خدمات و عملکردهای سازمان در بخش های مختلف تخصصی و فنی همچنین تعداد مراکز و پرسنل شاغل در سازمان پزشکی قانونی اشاره کرد.

وی اظهار داشت: با این سازمان برای تأمین تجهیزات و مواد مصرفی خود با مشکلات جدی مواجه است که رفع این مشکل همکاری هیات امنای صرفه جویی ارزی را می‌طلبد تا بخشی از فشار موجود کاسته شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

ضرورت دسترسی به داروهای جدید بیهوشی در کشور

رئیس انجمن متخصصان بیهوشی کشور از عدم دسترسی ایران به داروهای جدید و به روز بیهوشی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه از لحاظ علمی با کشورهای دنیا برابر هستیم ولی اکنون نیاز به داروهای جدید و تجهیزات مدرن بیهوشی داریم.

علیرضا سلیمی در یک نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: با توجه به شرایط تحریم، درخواست می کنیم دسترسی ما به داروهای جدید و تجهیزات مدرن هر چه سریعتر از سوی وزارت بهداشت فراهم شود البته اکنون داروهای بیهوشی دارای استانداردهای جهانی در کشور موجود است ولی کافی نیست.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه تخصص بیهوشی در دنیا پردرآمد و مورد علاقه پزشکان عمومی است، درآمد معیشتی این پزشکان در کشور مناسب نیست و صندلی های این رشته در دانشگاههای علوم پزشکی ۵۰ درصد خالی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

کلاس خالی از معلم نداریم

وزیر آموزش و پرورش گفت: همه کلاس‌های درس امسال معلم دارند و کلاس خالی از معلم نداریم.

علیرضا کاظمی در گفت‌وگویی با بیان اینکه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید اولویت کاری وی در این وزارتخانه بوده است، اظهار داشت: تاکنون هیچ نوع گزارشی از مدرسه‌ای بدون کلاس را دریافت نکرده‌ام.

وی افزود: اکنون ممکن است که برخی از بخش‌ها تقاضا داشته باشند که کلاس درس یا رشته اضافه کنند که این موارد را هم به صورت موردی رسیدگی می‌کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

لازمه ارتقای توانمندی حرفه‌ای دانش‌آموزان تعامل آموزش و بازار کار است

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: تعامل دنیای آموزش و بازار کار به منظور ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای و مهارتی دانش‌آموزان ضروری است.

سیدمصطفی آذرکیش در نشست صمیمی مدیران آموزش با برخی شرکت‌های خودروسازی ضمن ابراز خرسندی از افزایش آمار هنرجویان تحت تعلیم شرکت‌های خودروسازی در سومین سال همکاری اظهار کرد: براساس آیین‌نامه توسعه مهارت آموزی دانش آموزان، برای ارتقای کیفی و کمی آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز و بازار جامعه باید از تمامی ظرفیت‌های درون سازمانی و برون سازمانی موجود استفاده کرد.

وی با تاکید بر دوره نوجوانی به عنوان بهترین سن یادگیری آموزش‌های مهارتی، افزود: تامین نیروی انسانی از مسیر دوره دانش پذیری متوسطه برای کشور مقرون به صرفه‌تر، هدفمندتر و تخصصی‌تر است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان/سالانه ۵۳۰ هزار سقط غیرقانونی رخ می‌دهد

معاون برنامه‌ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت گفت: هر چند نرخ باروری در ۱۵ استان روند افزایشی پیدا کرده است، اما سالانه بیش از ۵۳۰ هزار سقط غیرقانونی جنین در کشور رخ می‌دهد

انسیه کتابچی در گفت و گویی درباره سقط جنین و وضعیت جمعیتی کشور اظهار داشت: وضعیت جمعیت کشور ما خوب نیست و با وجود اینکه سیاست های کلی جمعیت سال ۱۳۹۳ ابلاغ شده، با گذشت این سال‌ها هنوز در روند پرسرسعت افزایش جمعیت قرار نگرفته ایم.

وی گفت: با این وجود در ۲ سال گذشته و اجرای بخش هایی از قانون جوانی جمعیت، از سرعت کاهش جمعیت کاسته شده است و طبق آمارهای رسمی ثبت احوال در ابتدای سال ۱۴۰۳، نرخ باروری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ثابت ماند و کاهش پیدا نکرد و نرخ باروری در ۱۵ استان افزایش پیدا کرده که اتفاق مثبت و امیدوارکننده ای است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

ترویج و آموزش حقوق بشردوستانه نیاز اساسی جوامع امروز است

معاون امور بین‌الملل هلال احمر گفت: تنها راه پیشگیری از نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه به ویژه در غزه و لبنان در جنگ‌های ویرانگر شهری که اصول تفکیک و تناسب در آنها رعایت نشده است، آموزش همگانی اصول، قواعد و مقررات حقوق بشردوستانه و همچنین آموزه‌های ادیان است.

در نشست شورای نمایندگان نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، قطعنامه ای از سوی نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر برای پیشگیری از عواقب و پیامدهای بشردوستانه جنگ در شهرها به تصویب و تایید رسید.

در این نشست که نهضت بین المللی صلیب سرخ باید در مورد جنگ در شهرها در سال های آینده بحث هایی را شکل دهد، معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه از مواضع جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر آگاه کردن مردم از اصول و قواعد بشردوستانه صحبت کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

حجم انبوه درخواست برای کمک به مردم لبنان از طرف جامعه پزشکی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به شجاعت شهید دکتر علی حیدری پزشک جبهه مقاومت، گفت: حجم انبوه درخواست برای کمک به مردم لبنان از طرف جامعه پزشکی را شاهد هستیم.

محمد رئیس زاده در مراسم یادبود پزشک جبهه مقاومت شهید دکتر علی حیدری که در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: در عملیات های مختلف و در هر عرصه ای که نزدیکترین مکان برای درگیری بود دکتر شهید حیدری حضور داشت، وی شهادت طلب بود و از اولین کسانی که بود اعلام آمادگی می کرد.

وی اظهارداشت: شهید حیدری به نوعی شهید چمران حوزه سلامت بود و این شهید در دوران جنگ هشت سال دفاع مقدس حضور داشت و شجاعت از ویژگی های بارز وی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

کمبود شیر خشک نداریم/مردم به دنبال برندهای خاص نباشند

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، اعلام کرد: کمبود شیرخشک در کشور وجود ندارد و مشکل تنها ناشی از تقاضای بالا برای برخی برندهای خاص است.

علیرضا رستمی افزود: با وجود نگرانی‌هایی که درباره حفظ پایداری و تاب آوری زنجیره تامین شیرخشک در بازار مطرح است، کشور از نظر تامین این محصول دچار کمبود نیست.

وی تأکید کرد که مشکل اصلی به تقاضای مردم برای برندهای خاصی از شیر خشک برمی‌گردد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

پرداخت ۲۲ همت برای طرح دارویار/ اولویت تولید داخل است

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون ۲۲ همت از مجموع ۷۵ همت مصوب برای پرداخت مطالبات دارویار محقق شده است و امیدواریم با تامین هرچه سریع‌تر باقی اعتبارات، مشکلات این حوزه تا حد زیادی کاهش یابد.

طرح دارویار از تیرماه سال ۱۴۰۱ طرح دارویار با هدف ساماندهی نظام دارویی کشور و تخصیص ارز در حال اجراست تا ضمن جلوگیری از قاچاق دارو از کشور، مانع آسیب به حوزه صنعت داروسازی شود و چرخه تامین و توزیع دارو نیز روند مطلوب‌تری داشته باشد.

در این طرح که در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای اجرایی شد، یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص می یابد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

فعالیت معلمان در فضای مجازی؛ تهدید یا فرصت؟

معلمان یکی از عناصر اصلی سیستم آموزشی به شمار می روند که میزان یادگیری دانش‌آموزان و موفقیت نظام آموزشی به توانمندی، دانش و شیوه‌های یاددهی آنها بستگی دارد.

در عصر کنونی که اطلاعات دانش آموزان از دنیای پیرامونی به دلیل دسترسی به انواع وسایل ارتباط جمعی، اینترنت و فضای مجازی بالا رفته است، معلمان نیز باید درک عمیقی از تغییر و تحولات داشته باشند تا بتوانند آموخته‌های خود را به درستی به دانش آموزان منتقل کنند.

طی چند سال اخیر و به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا که سیستم و رویکرد آموزشی به فضای مجازی کشیده شد، تحولی در عرصه تعلیم و تربیت ایجاد و تلاش شد با ابزارهای مختلف که مهمترین آن شبکه شاد بود برای آموزش به دانش آموزان استفاده شود در این میان معلمان نیز تلاش کردند تا در فضایی خارج از مدرسه، با به روز کردن دانش و مهارت های خود، پابه پای بچه ها پیش بروند و از شیوه های نوین برای آموزش استفاده کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

سازمان ثبت احوال در حال ورود به فصل جدید ارائه خدمات الکترونیک است

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال گفت: این سازمان با اجرای پروژه های فناورانه و راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیک، در حال ورود به فصل جدید از ارائه خدمات هویتی و تسهیل در خدمات‌دهی به مردم است.

هاشم کارگر در جمع معاونان و مدیران ستادی با اشاره به اقدامات فناورانه سازمان ثبت احوال کشور اظهار داشت: سازمان ثبت احوال کشور به سمت الکترونیکی و هوشمندسازی ارائه خدمات هویتی گام برداشته است و در حال ورود به فصل جدید ارائه خدمات هویتی و احراز هویت الکترونیک است.

وی با اشاره به اهمیت احراز هویت اشخاص در کشور افزود: بر اساس داده های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور و همچنین اجرای پروژه سببی و نسبی، هم اکنون اطلاعات هویتی خانواده در کنار اطلاعات هویتی فرد نگهداری می شود و با ایجاد سامانه هدا هم اکنون بستر امن و مطمئن و متقن احراز هویت الکترونیک در کشور ایجاد شده و در آینده نزدیک از طریق سامانه سهیم خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور ارائه خواهد شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

یوم‌الله ۱۳ آبان کارگاه استکبارستیزی برای دانش‌آموزان است

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یوم‌الله ۱۳ آبان کارگاه استکبار ستیزی برای دانش‌آموزان است، گفت: هماهنگی و انسجام در تشکیل چنین مراسمی نشان‌دهنده اقتدار، عظمت و شکوه بالای ملت ایران است.

احمد محمودزاده در نشست هماهنگی راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای راه حق و حقیقت به ویژه شهدای دانش آموز اظهار کرد: سیزدهم آبان یکی از روزهای مهم و پر حادثه در تقویم تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامی است که هیچ گاه حماسه های آن از یادها پاک نخواهد شد.

وی با محکوم کردن جنایات رژیم جعلی صهیونیستی در غزه و لبنان افزود: فرزندان ایران و دانش آموزان میهن بزرگ اسلامی امسال بصیرت و بینش سیاسی عمیق تر، ثابت قدم تر و آگاه تر از هر سال در راهپیمایی عظیم و با شکوه ۱۳ آبان ماه شرکت خواهند کرد و با حضور پر رنگ انزجار خود را از رژیم کودک کش صهیونیست نشان خواهند داد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

سکته مغزی، اولین علت ناتوانی جسمی در کشور

معاون سازمان اورژانس کشور گفت: سکته مغزی دومین علت مرگ و اولین علت ناتوانی در کشور است ولی بسیاری از موارد سکته مغزی با رعایت اصول بهداشتی قابل پیشگیری است.

حسن نوری ساری افزود: با رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و درمان به‌ موقع بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون می‌توان تا حد زیادی از وقوع سکته مغزی جلوگیری کرد.

معاون سازمان اورژانس کشور با تاکید بر اهمیت اقدام سریع در مواجهه با علائم سکته مغزی، خاطرنشان کرد: حدود ۸۵ درصد از سکته‌های مغزی، ناشی از انسداد عروقی هستند که با درمان به‌ موقع می‌توان لخته‌های خون را از بین برد و مسیر جریان خون را باز کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

چگونه از سلامتی خود در برابر مسمومیت شوینده‌ها محافظت کنیم

با توجه به رشد روزافزون فناوری و استفاده از مواد پاک کننده و شوینده در زندگی روزمره نمی‌توان این محصولات را از سبد خانوار حذف کرد ولی می‌توان با رعایت موارد ایمنی به کاهش خطرات و استفاده بهینه آنها اقدام کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، مواد شوینده، تمیزکننده و جرم‌گیر، جزو موادی هستند که همیشه مورد استفاده قرار می‌گیرند، آنها معمولا شکل اسپری، مایع یا پودر مصرف می‌شوند.

استفاده از مواد شوینده به صورت اسپری خطرناک‌ترین نوع مصرف است زیرا حاوی مواد اسیدی هستند که در زمان استفاده باعث ایجاد گاز و بخار می‌شود، این بخارات می‌تواند باعث بروز عوارض مختلفی همچون مشکلات پوستی و تنفسی شود.

شایع‌ترین عارضه مواد شوینده مسمومیت است که در زمان استفاده از آن ها در محیط بسته، همچون سرویس بهداشتی، ایجاد می شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

اسامی برخی فرآورده‌های غیرمجاز سلولزی اعلام شد

سازمان غذا و دارو اسامی فرآورده‌های سلامت غیرمجاز را در حوزه محصولات سلولزی و ظروف بسته بندی اعلام کرد.

به گزارش سازمان غذا و دارو، دستمال‌های کاغذی با نام‌های تجاری «ماهور» (MAHOR)، «آیسن» (Aysen)، «جاسپر» (JASPER) و «پیکو» (PIKO) به عنوان محصولات غیرمجاز شناسایی شده‌اند.

همچنین ملزومات بسته‌بندی با نام «فرزاد شریفی» و ظروف یکبار مصرف با برندهای «پرشیکا» و «سینا ظروف» نیز به دلیل نداشتن مجوز قانونی، غیرمجاز معرفی می‌شوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان سبب کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی می‌شود

عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینی زنان ارزش‌آفرین با تاکید بر اینکه باید در لایحه بودجه سال آینده توجه ویژه ای به اشتغال زنان شود، گفت: ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان منجر به کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی جامعه و رشد اقتصادی می‌شود.

اعظم خضری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اعتبارات پیشنهادی در حوزه زنان که در قالب لایحه بودجه ۱۴۰۴ به تازگی تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است، اظهار داشت: موضوع زنان در سال های اخیر بیشتر مورد توجه بوده اما کافی نیست و ضرورت دارد که دولت و مجلس با هم افزایی در این خصوص اتفاقات خوبی را در بودجه سال آینده رقم بزنند.

وی با اشاره به برخی موضوعات و مسائلی که قشر بانوان با آن روبرو هستند، بر ضرورت توجه به موضوع آموزش و توانمندسازی حوزه زنان تاکید کرد و افزود: حمایت از بانوان در قالب ارائه آموزش های مختلف و با هدف توانمندسازی این قشر عظیم جامعه در بودجه باید مورد توجه باشد تا در پی این آموزش ها فرصت های شغلی جدید برای بانوان ایجاد شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ایجاد اشتغال پایدار برای زنان/افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha