به گزارش ایرنا، انسیه کتابچی در گفت و گویی درباره سقط جنین و وضعیت جمعیتی کشور اظهار داشت: وضعیت جمعیت کشور ما خوب نیست و با وجود اینکه سیاست های کلی جمعیت سال ۱۳۹۳ ابلاغ شده، با گذشت این سالها هنوز در روند پرسرسعت افزایش جمعیت قرار نگرفته ایم.
وی گفت: با این وجود در ۲ سال گذشته و اجرای بخش هایی از قانون جوانی جمعیت، از سرعت کاهش جمعیت کاسته شده است و طبق آمارهای رسمی ثبت احوال در ابتدای سال ۱۴۰۳، نرخ باروری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ثابت ماند و کاهش پیدا نکرد و نرخ باروری در ۱۵ استان افزایش پیدا کرده که اتفاق مثبت و امیدوارکننده ای است.
کتابچی، با بیان اینکه فرزندان سوم، چهارم و پنجم از سال ۱۴۰۰ بیشتر به دنیا آمده اند، گفت: قبلا همه فرزندان، فرزند اول یا دوم بودند، اما فرزند سوم در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۹ درصد افزایش داشت؛ فرزند چهارم ۲۸ درصد و فرزند پنجم به بعد حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، اکنون تولد فرزند سوم به بعد انتخاب می شود و فرزند سوم، وارد گفتمان خانواده شده است و قبحی که برای تولد فرزند دوم به بعد در جامعه به طور اشتباه ایجاد شده بود، کمرنگ شده و خانواده ها تصمیم می گیرند که چند فرزند داشته باشند اما همچنان روند افزایشی تعداد موالید را نداریم و نرخ باروری افزایشی نبوده است.
معاون برنامه ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت درباره آمار سقط غیر قانونی در کشور نیز خاطرنشان کرد: هنوز آمار قطعی و دقیق تعداد سقطهای غیر قانونی در کشور را نداریم؛ اما اگر ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرا شود، این آمار را به دست می آوریم.
کتابچی افزود: در این ماده تعداد افرادی که بارداری مثبت می شوند و تعداد ولادت ها ثبت و سقط های قانونی و خودبه خودی کسر می شود و مابقی آنها که بارداری اتفاق افتاده اما تولد اتفاق نیفتاده به عنوان آمار سقط غیر قانونی به دست می آید.
وی بیان داشت: از آنجا که هنوز سامانه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه اندازی شده آمارهای موجود بر مبنای پژوهشهای دقیق و قوی کشوری و نزدیک به واقعیت است و این پژوهشها سالانه بیش از ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی را تایید میکند.
نظر شما