شبکه‌سازی برای توانمندکردن دانش‌آموزان؛ اقدامی برای اعتلای پرورشی نسل نوجوان

ارومیه- ایرنا- شبکه سازی و تخصصی کردن مهارت دانش آموزان یکی از ایده‌آل‌های جامعه مدرن است که آموزش و پرورش آذربایجان غربی همزمان با سراسر کشور به آن اهتمام داشته و با تلاش‌های خود در صدد حرکت در این مسیر برای اعتلای پرورشی نسل نوجوان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کشف استعداد دانش آموزان و ارج نهادن به آنها از طریق مشاوره های سازمان دهی شده در راستای توانمندسازی آنها به طوری که برای آینده جامعه و ایران اسلامی مثمر ثمر باشند، یکی از زیباترین کارهای فرهنگی می تواند باشد که در قالب های متفاوتی اجرا می‌شود.

طرح ها و اردوهای بسیاری در این خصوص در جای جای کشورمان در حال برگزاری است اما طرح تمشک که خود واژه ای شکل گرفته از مخفف کلمات دیگر است به صورت برنامه ریزی شده در حال برگزاری به صورت ملی است.

طرح تمشک مخفف توانمندسازی، مشاوره و مددکاری، شادی و نشاط و کارآموزی است که در سال تحصیلی جدید در تمام مدارس کشور اجرایی شده است.

حال با این طرح به نظر آیا می توان به توانایی های دانش آموزان پی برد و اینکه در مسیر شکوفا سازی آن تلاش کرد یا نه؛ در حیطه متخصصان و کارشناسان این مهم است که در سال های آینده باید به نتیجه آن دقت کرد.

این طرح با هدف آشنایی دانش‌آموزان با توانمندی‌ها، کارآفرینی، اشتغال، ایجاد شور و نشاط و شناخت بهتر آن‌ها به منظور برنامه‌ریزی‌های لازم جهت مرتفع کردن مشکلات روزمره است که در این اردو اجرا می‌شود.

شبکه‌سازی برای توانمندکردن دانش‌آموزان؛ اقدامی برای اعتلای پرورشی نسل نوجوان

اردوی تمشک راهی برای آینده سازی دانش آموزان

آیلین ولی پور یکی از دانش آموزان شرکت کننده در اردوی طرح تمشک است که به ایرنا می‌گوید: در این اردو مهارت های بسیاری را شاهد بودم که بخش قابل توجهی از آنها را یاد گرفتم که امیدوارم در نقاط و ابعاد مختلف زندگی به کارم بیاید.

او ادامه داد: در این اردوها اگر فردی توانایی خاص و تخصصی هم نداشته باشد می تواند با شرکت در آن به توانایی‌های کارشناسی شده در رده دانش آموزان نیز دست یابد.

اردوی تمشک مسیری در کسب مهارت زندگی

ستایش از دیگر دانش آموزان شرکت کننده در اردوی طرح تمشک است که به ایرنا می‌گوید: مهارت های زندگی، مهارت های اجتماعی بودن، فن بیان و زندگی در شرایط ویژه از جمله بخش کوتاهی از طرح هایی است که امروز توانستم در دوره آنها شرکت کنم.

او اضافه کرد: در این اردوی تمشک مربیان توانمند و آموزش‌دیده‌ دوره‌های تربیت مربی در حال آموزش به ما دانش آموزان هستند.

شبکه‌سازی برای توانمندکردن دانش‌آموزان؛ اقدامی برای اعتلای پرورشی نسل نوجوان

یکی از ابعاد مهم اجرایی‌سازی طرح تمشک با همکاری شهرستان‌ها، مناطق و مدارس مجری طرح جهت شاداب‌سازی، مشارکت و کارآموزی دانش‌آموزان هستند؛ روند کلاس‌ها در این اردوها به صورت گروه‌های دانش‌آموزی است که وارد اردوگاه می‌شوند تا ضمن برگزاری بازی‌های گروهی در کلاس کارآفرینی و مهارت‌های ذهنی شرکت می‌کنند.

دانش آموزان با شرکت در کلاس‌های نجوم، ستاره‌شناسی و رصد سیارات خود با وسایل و تجهیزات آنها آشنا می‌شوند.

حضور ۲ هزار و ۶۶۲ دانش آموز در اردوی تمشک

مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اردوی طرح تمشک، یک اردوی بسیار سنگین و مهم است که لازمه‌ به نتیجه رسیدن طرح، استفاده از مربیان توانمند و آموزش‌دیده‌ دوره‌های تربیت مربی و همکاری مدارس و مناطق استان‌ است که با موفقیت صورت گیرد.

علی مطهری بیان کرد: ایجاد ارتباط اردویی بین دانش‌آموزان با استفاده از مهارت‌های اردویی سازمان دانش‌آموزی به عنوان حامی تربیتی و معنوی تسهیل‌گر رشد فردی و اجتماعی و ایجاد جرقه‌های هویت‌سازی و امیدآفرینی در دانش‌آموزان و ایجاد سوال‌های مناسب برای انتخاب مسیرهای ممکن رشد از اهداف برگزاری اردوهای تمشک است.

وی افزود: دانش‌آموزان در این اردوها با توانمندی‌ها و مسیرهای اشتغال و کارآفرینی و ایفای مسوولیت‌های اجتماعی آشنا می‌شوند؛ این مهم باعث ایجاد یک اقدام هماهنگ و همپوشانی ظرفیت‌های ملی جهت بیشینه کردن جامعه دریافت‌کننده خدمات تربیتی و تسهیلگرانه دانش‌آموزی در آینده خواهد شد.

شبکه‌سازی برای توانمندکردن دانش‌آموزان؛ اقدامی برای اعتلای پرورشی نسل نوجوان

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با بیان اینکه اردوهای دانش آموزی تمشک با حضور ۲ هزارو ۶۶۲ دانش آموز و مربیان و عوامل اجرایی برگزار می‌شود، افزود: در این طرح اردویی، ارزیاب‌های معاونت پرورشی و فرهنگی به مدت یک ماه در اردوگاه معلم شهرستان ارومیه طرح تمشک را همراهی خواهند کرد.

وی با اشاره به برگزاری اردوی یاوران مقاومت نیز گفت: همایش بزرگ یاوران مقاومت برای ابراز همدردی با دانش آموزان جبهه مقاومت و ایجاد حس حماسی در جوانان و نوجوانان در سطح کشور برنامه ریزی شده و نتیجه آن، آشنایی و دغدغه مندی دانش آموزان از سنین نوجوانی نسبت به مسائل جهانی است.

مطهری افزود: دانش آموزان با برگزاری برنامه‌های متعدد فرهنگی حمایت قاطع خود از مردم لبنان و غزه را اعلام می‌کنند و این همایش نیز یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های طراحی شده در این موضوع است که از هفته اول آذر ماه در آذربایجان غربی برگزار خواهد شد.

اردوی آموزشی تمشک با حضور پرشور دانش آموزان در ارومیه

رییس سازمان دانش آموزی آذربایجان غربی هم گفت: اردوی آموزشی با عنوان «تمشک» با هدف توانمندسازی دانش آموزان در بخش های مختلف فرهنگی و هنری در ارومیه آغاز شد.

حسین عباس‌زاده اظهار کرد: اردوهای آموزشی تمشک سازمان دانش آموزی آذربایجان‌غربی با حضور ۱۵۰ دانش آموز در اردوگاه معلم ارومیه از امروز در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: این اردوها تا ۶ آذر ادامه دارد و ۲ هزار و ۶۰۰ دانش آموز از دوره های مختلف در قالب این اردوی آموزشی بهره مند خواهند شد.

وی افزود: سازمان دانش‌آموزی کشور با یک برنامه‌ریزی هماهنگ، اردوهای تمشک را برای دانش‌آموزان متوسطه اول طراحی کرده و این اردوها به مدت یک ماه در آذربایجان غربی اجرا خواهد شد.

شبکه‌سازی برای توانمندکردن دانش‌آموزان؛ اقدامی برای اعتلای پرورشی نسل نوجوان

رییس سازمان دانش آموزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ایجاد ارتباط اردویی بین دانش‌آموزان با استفاده از مهارت‌های اردویی سازمان دانش‌آموزی میسر است، اضافه کرد: این سلسله اردوها در راستای حمایت تربیتی و معنوی تسهیل‌گر رشد فردی و اجتماعی، ایجاد جرقه‌های هویت‌سازی و امیدآفرینی در دانش‌آموزان و ایجاد سوال‌های مناسب برای انتخاب مسیرهای ممکن رشد برگزار می‌شود.

وی گفت: اردوی تمشک روزانه در پنج سکو و در موضوعات کارگاه نجوم و علم‌آموزی، مهارت‌های اجتماعی، هویت‌سازی و امیدآفرینی، اشتغال و کارآفرینی و آشنایی با شبکه‌سازی، تشکل‌های دانش‌آموزی و سازمان دانش‌آموزی برگزار می‌شود.

عباس‌زاده بیان کرد: برنامه فرهنگی از جمله مسابقه و نمایش، شعرخوانی، برنامه فرهنگی در قالب تقلید صدا از جمله فوق برنامه های اجرایی در این اردو است.

به گزارش ایرنا، اردوی تمشک برای ۲ هزار و ۶۶۲ دانش‌آموز از امروز به مدت یک ماه به همراه ۱۵۰ نفر مربی، مدرس، ارزیاب و عوامل اجرایی در اردوگاه معلم در حال برگزاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha