۷ آبان ۱۴۰۳، ۲۰:۲۹
کد خبر: 85642485
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نگرانی نشریه غربی از ضربه «بریکس» به نظم جهانی کنونی

تهران- ایرنا- به گزارش تارنمای نشریه «تلگراف»، موفقیتی که «ولادیمیر پوتین» در نشست بریکس در روسیه کسب کرد، پیام هشداری برای کشورهای غربی و نظم جهانی کنونی بوده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «ایوانا استرادنر» پژوهشگر «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در واشنگتن در گزارش تحلیلی خود برای این نشریه بریتانیایی ادعا کرد: این ضروری است که رهبران غربی به متحدان مسکو یادآوری کنند الگویی که روسیه ترویج می‌کند به فقر و وحشت می‌انجامد و نه به رفاه.

این گزارش با اشاره به میزبانی پوتین از ده ها رئیس کشور در اجلاس بریکس در کازان افزود: در حالی که برخی در غرب ممکن است هدف پوتین در بهره برداری از بریکس را برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا و سیستم سوئیفت بدانند اما این موضوع اصلی نیست. شعار اجلاس، «تقویت چندجانبه‌گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه در جهان» است که نمایانگر تلاش‌های تازه مسکو برای ایجاد یک نظم جهانی چندقطبی جدید است.

طبق گزارش، خود این موضوع که بریکس نامی است که از حروف اول کشورهای بنیان‌گذار برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گرفته شده، می‌تواند تأثیرگذار باشد. از این رو چنین بلوکی در گام نخست به‌عنوان واکنش مستقیم به سلطه غرب – به‌ویژه هژمونی آمریکا – در حوزه ژئوپولیتیک تصور شده است.

نویسنده آورده است: کشورهای بریکس تقریباً نیمی از جمعیت جهان و بیش از یک‌سوم تولید اقتصادی جهانی را تشکیل می‌دهند. باتوجه به هدف اعلامی بریکس در زمینه چندقطبی‌گرایی و برای به چالش کشیدن دنیای تحت سلطه آمریکا، این گروه به یک بستر تبلیغاتی ایده‌آل برای گسترش سیاست‌های ضد غربی روسیه تبدیل شده است. مسکو نظم جهانی غربی را در حال فروپاشی می‌بیند و به دنبال ترویج یک موازنه جهانی جدید است که در آن نقش مرکزی داشته باشد. پوتین پی در پی به سلطه آمریکا انتقاد دارد و از دورنمای «جهان چندقطبی» جدیدی صحبت می‌کند.

در این گزارش تحلیلی آمده است: از زمان تأسیس بریکس در ۱۵ سال پیش، واقعیت به‌ندرت با بلندپروازی‌های آن مطابقت داشته است. با این حال، ناکامی کشورهای غربی در مقابله با تبلیغات روسیه و عدم اعمال هزینه برای عضویت، به این سازمان اجازه داده است تا تقویت شود. این بلوک همچنان به جذب اعضای جدید ادامه می‌دهد و این هفته ۱۳ کشور جدید را به‌عنوان کشورهای شریک به اتحاد خود افزود.

این رسانه غربی با ابراز نارضایتی از حضور دبیرکل سازمان ملل در نشست اخیر بریکس نوشت در حالی که روسیه برای بازسازی نظم لیبرالی تحت رهبری غرب تلاش می کند، تصمیم آنتونیو گوترش مبنی بر شرکت در اجلاس با انتقادات زیادی در غرب مواجه شد زیرا کی‌یف ژوئن گذشته از گوترش برای حضور در یک اجلاس جهانی صلح در سوئیس دعوت کرده بود اما وی آن را رد کرد.

این گزارش در پایان به رهبران غرب هشدار داده است: اگر ایالات متحده، بریتانیا و متحدان غربی آنها بخواهند نظام لیبرالی را که ثروت جهانی بی‌سابقه‌ای به ارمغان آورده حفظ کنند، ضروری است که به متحدان مسکو یادآوری کنند مدلی که روسیه ترویج می‌کند به رفاه منتهی نمی شود و آنها باید به فکر «خروج از بریکس» باشند.

به گزارش ایرنا، بریکس یک انجمن بین‌دولتی است که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد. شانزدهمین اجلاس سران بریکس در تاریخ یکم تا سوم آبانماه سال جاری در کازان روسیه برگزار شد و سران کشورها از جمله مسعود پزشکیان رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران و نیز نمایندگان چندین سازمان بین‌المللی در آن شرکت کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha