آزاده حاج سید جوادی روز سه شنبه به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ساختمانهای بلند مرتبه به صورت کلی باعث کاهش کیفیت زندگی شده و ارزش ها و سنتهای قدیمی را نادیده میگیرند.
وی با بیان اینکه شهر قزوین در مناطق مینودر، پونک و ملاصدرا با حجم عظیمی از ساخت و سازهای بلند مرتبه مواجه شده است، اظهار کرد: بلندمرتبه سازی بزرگترین دشمن محیط زیست بوده و جریان طبیعی هوا را در شهر مختل میکند، به خصوص شهر قزوین که در گذشته از بادهای شمالی و مه برخوردار بوده، اکنون به واسطه بلندمرتبه سازی های صورت گرفته جلوی این جریانات هوایی نیز گرفته شده است.
حاج سید جوادی، نبود مکان بازی برای کودکان در برجهای مسکونی را از دیگر چالشهای برجهای بلند مرتبه برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه در برجهای مسکونی شهر قزوین هیچکدام برای تفریح و بازی کودکان مکانی اختصاصی دیده نشده و حتی در طرحهای شهرداری نیز در نزدیکی این بلندمرتبهها فضای تفریحی و ورزشی اختصاص نیافته که در دراز مدت این مساله میتواند از نظر اجتماعی و روانی عواقب بسیاری به همراه داشته باشد.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: معضل دیگر، نبودن اصناف و اماکن خدماتی در نزدیکی این بلندمرتبهها است که باعث شده حجم عظیمی از تراکم جمعیتی برای تامین مایحتاج روزانه خود روانه مراکز خرید در سایر نقاط شهر بشود و همین مساله مشکلاتی نظیر ایجاد ترافیک و آلودگی های صوتی را نیز به همراه دارد.
این پژوهشگر حوزه شهرسازی ادامه داد: یکی دیگر از مسایل قابل توجه آن است که امروزه متاسفانه بیشتر برجهای مسکونی از آسانسورهای غیراستاندارد استفاده می کنند که نبودن سامانه های برق اضطراری و همچنین اطفا حریق در بلندمرتبهها مشکلات حاد و عدیده ای را پیش روی ساکنان آن قرار می دهند که در برخی مواقع، به ویژه وقوع حوادثی نظیر آتش سوزی و یا زلزله، چالشهای متعددی را پیش روی بهره مندان از این مجتمع های مسکونی نیز ایجاد می کند.
حاج سید جوادی معضل دیگر بلندمرتبه سازی ها را ناهمگونی قومی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: در بیشتر برجهای مسکونی شاهد سکونت اقوامی از نقاط مختلف کشور هستیم که از نظر فرهنگی با یکدیگر تفاوت دارند، در پاره ای از مواقع همین تفاوت های فرهنگی محیط های زندگی را غیر قابل تحمل کرده و حتی به نزاع و درگیری ها هم منجر میشود.
مدرس شهرسازی در دانشگاه پیام نور و فرهنگیان خاطرنشان کرد: متاسفانه مسوولان شهر قزوین هنوز به تعریف و درک درستی از بلندمرتبه سازی دست نیافتهاند و همین الگوهای غلط در حوزه بلندمرتبه سازی ها که صرفا با هدف کسب درآمدها صورت گرفته باعث شده تا ما علاوه بر روبرو شدن با تخریب و فرسایش سرمایه های هویتی، طبیعی و تمدنی، به نوعی با الگوی ناپایدار توسعه شهری نیز مواجه شویم.
وی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که باید در نشستهای پدافند غیرعامل در سطح استان ها، به ویژه قزوین مورد بررسی قرار گیرد، همین تهدیدات و چالشهای اجتماعی و فرهنگی است که میتوان با برنامه ریزی صحیح از خسارت های بیشتر آن جلوگیری کرد.
نظر شما