۹ آبان ۱۴۰۳، ۷:۵۳
کد خبرنگار: 1278
کد خبر: 85642704
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سوارکاری زنجان در پیچ و خم صدور و تمدید مجوزها

زنجان - ایرنا - باشگاه‌های سوارکاری در استان زنجان که در سال‌های اخیر فعالیت درخور توجهی داشته‌اند هم اکنون در پیچ و خم زمان‌بر صدور و تمدید مجوزها گرفتار شده‌اند که همین موضوع موجب دلسردی و بی انگیزگی باشگاهداران شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، از اسبها اگرچه در سالهای دور در حمل و نقل،‌ بارکشی، کشاورزی، جنگها و دیگر امور برای تسهیل زندگی استفاده می شد امروزه با پیشرفت فناوری، کارکرد این حیوان نجیب در بسیاری از موارد کم رنگ و استفاده از آن به عنوان تفریح،‌ سرگرمی و ورزش پررنگ‌ شده است.

اسب سواری به عنوان یکی از ورزش های مهیج،‌ پرنشاط و پرهزینه محسوب می شود که علاوه بر تفریح و سرگرمی موجب سلامت جسم و روان،‌ تقویت عضلات بدن، افزایش تعادل و هماهنگی، اعتماد به نفس و کاهش استرس می شود از همین رو بر تعداد علاقه مندان این رشته روز به روز افزوده می شود.

اسب ها امروزه برای شرکت در مسابقات اسب دوانی، پرورش و آموزش داده می شوند که به همین منظور استقبال از تاسیس باشگاههای سوارکاری با هدف بسترسازی برای ارتقای کیفی این ورزش و رشد صنعت تولید و پرورش اسبهایی با نژاد برتر نیز افزایش یافته است و با آگاهی هرچه بیشتر افراد جامعه بسیاری از افراد در سن مختلف در کلاس های آموزش سوارکاری شرکت می کنند.

سوارکاری زنجان در پیچ و خم صدور و تمدید مجوزها

هم اکنون بیش از ۷۴۰ باشگاه سوارکاری در سطح کشور ثبت شده و هیاتهای سوارکاری نیز در ۳۱ استان فعال است. در استان زنجان نیز در زمان حاضر ۱۵ باشگاه سوارکاری فعال بوده که از این تعداد هشت باشگاه مربوط به شهرستان زنجان است که مجوز رسمی دارند و یا در شرف تمدید مجوز هستند.

سرمایه گذارانی که قصد احداث باشگاه اسب سواری را دارند، باید در ابتدا نسبت به اخذ مجوزهای قانونی از اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون سوارکاری اقدام کنند و این در حالی است که دارندگان باشگاه سوارکاری و علاقه مندان به تاسیس این باشگاهها در زنجان از روند صدور و تمدید مجوز باشگاه‌ها گلایه مند هستند و طولانی بودن این پروسه را موجب هدر رفتن سرمایه ها و کاهش انگیزه خود برای ادامه این راه می دانند.

سرمایه گذاری و فعالیت در رشته سوارکاری نیازمند حمایت جدی است

رییس هیات سوارکاری استان زنجان با انتقاد از روند طولانی صدور و تمدید مجوز باشگاه های سوارکاری استان، گفت: این رشته ورزشی هزینه‌بر است و سرمایه گذاری در آن به جلب حمایت از سرمایه گذاران نیاز دارد.

محمدرضا رجبی خمسه با بیان اینکه روز به روز بر تعداد علاقه مندان به فعالیت در این رشته تفریحی ورزشی افزوده می شود،‌ تاکید کرد: فقدان حمایت و تسهیلگری برای باشگاهداران، صنعت تولید و پرورش اسب و همچنین ورزش اسب سواری را با تهدید مواجه می کند.

وی شمار باشگاههای فاقد مجوز استان را پنج باشگاه بیان کرد و اظهار داشت: این باشگاهداران در پیچ و خم اخذ و تمدید مجوز هستند که این امر موجب دلسردی آنان و حتی ناامیدی استعدادهای برتری شده است که در این رشته وجود دارد.

دستور تغییر کاربری صادر شده از سوی جهاد کشاورزی مشکلاتی را برای باشگاه های سوارکاری ایجاد کرده است.رجبی خمسه افزود:‌ باشگاه‌های سوارکاری استان خارج از شهر مستقر است و قبلا در این خصوص سختگیری نشده و مجوز فعالیت آنها صادر شده بود اما در سالهای اخیر سازمان جهاد کشاورزی برای تغییر کاربری زمین این باشگاهها دستورهایی داده است که باید تغییر کاربری انجام شود و این امر، مشکلاتی را هم از لحاظ مالی و هم به لحاظ مسایل اداری برای باشگاهداران ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: طی ۲ سال اخیر جلسات متعددی را با اداره کل ورزش و جوانان، سازمان جهاد کشاورزی، استانداری و دادگستری برای رفع این مشکلات برگزار کرده ایم که امیدواریم در آینده نزدیک این مسایل حل شود و چند باشگاهی که نتوانسته اند مجوز خود را تمدید کنند به این امر اقدام کنند و بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهند.

رجبی خمسه، زنجان را دارای ظرفیت های قوی و مطلوب برای رشد و توسعه سوارکاری و پرورش اسب دانست و یادآور شد: هم اکنون ۲۵۰ سوارکار در استان فعالیت دارند و از ۱۵ باشگاه فعال ۶ باشگاه دارای مجوز هستند.

وی اضافه کرد: زمان‌بر بودن صدور و تمدید مجوز برای باشگاه ها بخشی از مشکلات فعالان این عرصه است درحالیکه تامین خوراک اسبها با توجه به افزایش قیمت علوفه نیز از دیگر دغدغه های باشگاههای سوارکاری استان به شمار می رود.

رجبی خمسه به برگزاری رویدادهای ورزشی در این رشته با هدف ارتقای توانمندی های سوارکاران اشاره کرد و گفت: این رویدادها مقدمه و تجربه خوبی برای فعالان در رشته سوارکاری جهت شرکت در رقابت های برون استانی و افتخارآفرینی در میادین مختلف است.

وی وضعیت باشگاه‌های سوارکاری استان را مطلوب بیان کرد و افزود:‌ محلهای تمرین و مسابقه از استانداردهای لازم برخوردار است و استان آمادگی برگزاری رویدادهای بین المللی را دارد و از هشت باشگاه شهرستان زنجان ۶ باشگاه از لحاظ فضا و وسعت، جوابگوی ورزشکاران است.

سوارکاری زنجان در پیچ و خم صدور و تمدید مجوزها

تاخیر در صدور مجوزها موجب دلسردی باشگاهداران و سوارکاران نشود

مدیر کل ورزش و جوانان نیز با تاکید بر لزوم حمایت مادی و معنوی و همراهی با باشگاههای سوارکاری استان، گفت: زنجان در این رشته ورزشی مفرح دارای ظرفیت بسیار بالایی است و در صورت برنامه ریزی اصولی و توجه بیشتر می تواند صاحب عناوین و سکوهای قهرمانی مختلف درون و برون مرزی شود.

جواد بازرگان افزود:‌ این استان دارای سوارکار المپیکی است که یک افتخار و مزیت بزرگ برای استان محسوب می شود.

ادامه مشکلات تمدید مجوز مالکان باشگاههای سوارکاری این رشته ورزشی را در استان زنجان به رکود می کشاند.وی تاکید کرد:‌ با توجه به علاقه‌مندان و استقبال روز افزونی که از رشته سوارکاری در استان می شود نباید مشکلات مربوط به تاخیر در صدور و تمدید مجوز باشگاهها موجب رکود این ورزش و دلسردی باشگاهداران و سوارکاران شود.

بازرگان، مشکل اصلی مجوز باشگاه‌ها را مربوط به جهاد کشاورزی بیان کرد و اظهار داشت:‌ مجوز برخی از باشگاه های استان مربوط به دهه ۸۰ است ولی هر ۲ سال با مجوز صادره از سوی اداره ورزش و جوانان مطابق با آیین نامه های ابلاغی فعالیت می کنند.

سوارکاری زنجان در پیچ و خم صدور و تمدید مجوزها

ورود دستگاه قضا برای رفع مشکل صدور مجوزهای باشگاه‌های سوارکاری استان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان نیز با بیان اینکه دستگاه قضا برای رفع مشکل باشگاه های سوارکاری ورود خواهد کرد، گفت: پیگیری های لازم در این خصوص با برگزاری جلسات سه گانه ورزش و جوانان،‌ دادگستری و جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.

محمد تقی فتحی افزود: تاسیساتی که سه سال از ایجاد آن گذشته باشد مشمول قانون تغییر کاربری نخواهند شد و مشکلات از این دست باشگاههای سوارکاری نیز پیگیری و حل می‌شود.

وی به فعالیت های قوه قضاییه در جهت پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: ورزشهای شاد و مفرحی مانند سوارکاری در جلوگیری از ارتکاب جرم و بسیاری معضلات و انحرافات اجتماعی موثر است.

فتحی یکی از راهکارهای برقراری امنیت در جامعه را ترویج ورزش و سرگرمی های سالم بیان کرد و گفت:‌ روی آوری جوانان به ورزش آسیب پذیری آنان را در برابر جرایم کاهش خواهد داد.

برآیند:

باشگاه‌های سوارکاری در استان زنجان با وجود عمر نه چندان طولانی، به خصوص در سال‌های اخیر فعالیت درخور توجهی داشته اند و با جذب و آموزش علاقه مندان به این رشته هم اکنون حدود ۲۵۰ ورزشکار را در ۱۵ باشگاه تحت پوشش دارند.

مالکان باشگاه های سوارکاری و علاقه مندان به تاسیس این باشگاهها در زنجان از روند صدور و تمدید مجوز باشگاه‌ها گلایه مند هستند و طولانی بودن این پروسه را موجب هدر رفتن سرمایه ها و کاهش انگیزه خود برای ادامه این راه می دانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha