نگهداری ۱۸ هزار کودک در بهزیستی توسط خانواده جایگزین انجام می‌شود

تهران- ایرنا- سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه نگهداری ۱۸ هزار کودک در بهزیستی توسط خانواده جایگزین انجام می‌شود، گفت: ۲۵۰۰ کودک فاقد سرپرست در بهزیستی نیز به فرزندخواندگی و ۱۸۴ کودک به خانواده میزبان رفتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید جواد حسینی روز سه شنبه در نشست رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست موثر افزود: نقدی به طرح خانواده میزبان وجود دارد که گفته می‌شود کودکان در این طرح به خانواده، وابسته می‌شوند اما باید توجه داشت که این کار در شرایط عادی انجام نمی‌شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح امین موقت برای سرپرستی کودکان باید با حکم قضایی انجام می‌شد اما اکنون بهزیستی مجوزی گرفته که کودکان را به خانواده میزبان بدهد.

حسینی افزود: طرح خانواده میزبان برای کودکان، عارضه دارد اما مگر تغییر مربیان در مراکز نگهداری برای آنها عارضه نیست.

وی تاکید کرد: حتما به خانواده میزبان آموزش می‌دهیم تا عارضه به حداقل برسد اما جانشین بهتر برای خانواده میزبان وجود ندارد و از سوی دیگر این طرح هشت ماه است که آغاز شده و به طور مداوم در حال بررسی هستیم.

نگهداری ۱۸ هزار کودک در بهزیستی توسط خانواده جایگزین انجام می‌شود

طرح میزبان خانواده باید پخته تر شود

سرپرست سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با استفاده از ظرفیت روانشناسان و مددکاران اجتماعی، عوارض طرح میزبان خانواده را کنترل خواهیم کرد. معتقد هستیم اثربخشی طرح میزبان خانواده از نگهداری کودکان در مراکز شبانه روزی بیشتر است.

حسینی با بیان اینکه تصمیم گرفته ایم طرح هایمان را دانش بنیان پیش ببریم، افزود: طرح خانواده میزبان با همکاری بین بخشی باید پخته تر شود.

وی اضافه کرد: سیاست‌های موسسات و مراکز بهزیستی باید خانواده محور باشد چون خانواده عمومی ترین، بنیادی ترین و پایدارترین نهاد اجتماعی است.

چالش‌های مراکز نگهداری کودکان

مهری السادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست به تشریح چالش های مراکز نگهداری کودکان پرداخت و گفت: تغییر بالای اعضای تیم مراقبتی به دلیل کمبود اعتبارات و حقوق کم آنها یکی از این چالش‌ها است.

وی اضافه کرد: نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست کنار همدیگر آسیب‌هایی را به آنها وارد می‌کند. گاهی نیز کودکان توسط مربیان برغم ملاحظات آسیب می بینند.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به وابستگی کودکان به یک مربی و تغییر مربیان در مراکز نگهداری گفت: به رغم اینکه در دستورالعمل‌ها آمده که از کودکان برای کمک خیرین نباید استفاده ابزاری شود، اما این اتفاق گاهی می افتد.

موسوی افزود: کودکان نیاز به فضای آرام دارند اما این آرامش با بازدیدهای مختلف از سوی بهزیستی و دادستانی مختل می شود. از سوی دیگر کودکان بعد از ۶ سال از نظر جنسیتی از همدیگر جدا می‌شوند که با این کار، خواهران و برادران از هم جدا شده و از نظر عاطفی آسیب می بینند. به دلیل این چالش‌ها اکنون در نگهداری کودکان به دنبال خانواده محوری هستیم که البته به این معنا نیست که از صفر تا صد می‌خواهیم یک الگوی ثابت را دنبال کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha