به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، سید رضا حسینی روز سه شنبه در نشست خبری المپیاد بین المللی ترکیبات ایران افزود: باشگاه دانش پژوهان جوان پس از اینکه در تابستان امسال رتبه سوم مدالی دنیا را کسب کرد و دوره تابستانی را به پایان رساند، اواخر شهریور آزمونهای ملی را برگزار کرد و در مهرماه، مدالآوران طلا مشخص شدند.
وی افزود: تیم های المپیادی از ۱۹ آبان کار خود را برای المپیادهای سال آینده آغاز میکنند.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان با اشاره به برگزاری المپیاد فیزیک جهانی به میزبانی ایران، ادامه داد: با میزبانی ایران ذهنیت نخبگان به کشور اصلاح و علم نخبگان ما اثبات شد.
حسینی با تاکید بر اینکه میزبانی از المپیادهای جهانی جای افتخار دارد، خاطرنشان کرد: افرادی از خارج از کشور میزبانی و استانداردها را مشخص میکنند بنابراین ایران از سالیان دور باید برای این میزبانی تلاش میکرد.
وی به برگزاری المپیاد بینالمللی ترکیبات اشاره کرد و یادآورشد: تعدادی از مدال آوران المپیادهای علمی و استادان ترکیبی (ریاضی محض، کامپیوتر و هوش مصنوعی) تلاش کردند که با ایجاد المپیادی این علم و اثرگذاری در ایران گسترش یابد.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان با اشاره به تاریخچه پیدایش المپیاد ترکیبات، توضیح داد: این المپیاد از سال ۱۳۹۹ به صورت ملی بواسطه جمعی از المپیادیها برگزار شد البته طی سال های گذشته بسیاری از کشورها تقاضای شرکت در این المپیاد را داشتند و تاکنون در چند کشور دیگر هم این آزمون برگزار شده است.
حسینی بیان کرد: یکی از مزایای المپیاد ترکیبات این است که تصحیح همزمان با برگزاری آزمون انجام میشود و شرکتکننده پس از چند دقیقه در رنکینگ جهانی رتبه خود در هر سوال را مشاهده می کند.
وی با بیان اینکه گروههای شرکتکننده سه نفره هستند، افزود: طراحی سوالات به گونهای است که این افراد باید باهم ایدهها را پرورش دهند و به سوالات پاسخ دهند.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان با بیان اینکه این آزمون محدودیت سنی ندارد، گفت: دانش آموزان دبستانی تا استادان بازنشسته هم میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
حسینی یادآور شد: در این آزمون ما استانداردهای برگزاری را مشخص میکنیم و این سیاستگذاری باعث پررنگ شدن نقش نخبگانی در کشور میشود.
وی افزود: هیچ رویدادی در کشور نزدیک با این آزمون طراحی نشده که همزمان افراد بسیاری امکان شرکت داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه جوایز به ۲ دسته تقسیم میشود، گفت: جوایز تیمهای خارجی لوح، مدال و یکی از صنایع دستی کشور و جوایز برای تیمهای داخلی معرفی افراد به شرکتهای دانشبنیان است. همچنین امتیاز مالی از ۳۰ میلیون، ۲۰ میلیون و ۱۰ میلیون تومان برای هر تیم سه نفر در نظر گرفته شده است.
علیرضا علیپور مسئول کمیته علمی المپیاد بینالمللی ترکیبات نیز در این نشست گفت: هر سال با برگزاری یک المپیاد توسط باشگاه ، استعدادهایی از نقاط دورافتاده کشف می شود که امکاناتی ندارند و تلاش میشود که این افراد بتوانند آینده کشور را بسازند.
وی افزود: از ۵ سال گذشته المپیاد ترکیبات فعالیت خود را آغاز کرده و کیفیت و استاندارد مناسبی دارد چراکه از همه افراد متخصص در این حوزه از داخل و خارج از کشور دعوت به همکاری شده است.
علیپور با بیان اینکه در این سالها نزدیک ۲۰۰ جلسه کمیته علمی برگزار کردیم، افزود: برگزاری و نتیجه آزمون در همان روز مشخص میشود که تا کنون بیسابقه بوده است.
ابوالفضل اسدی مسئول اجرایی آزمون بین المللی ترکیبات نیز در ادامه این نشست خبری گفت: تعداد کشورهای شرکتکننده در این دوره به ۶۵ کشور رسید که این تعداد از بسیاری از المپیادهای رسمی بیشتر است و این امر نشان از اعتبار این آزمون دارد.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر درگیر برگزاری آزمون میشوند، افزود: طراحی سوالات در داخل و خارج از کشور صورت میگیرد و شاهد ایدههای نو در این رابطه هستیم.
اسدی با بیان اینکه ۶۰ مصحح برای این آزمونها وجود دارد، گفت: در بُعد بین الملل باید با کشورها ارتباط داشته باشیم و قوانین را توضیح دهیم که بخش بین الملل ما این کار را به خوبی انجام داده است.
وی درباره سامانه آنلاین آزمون نیز توضیح داد: این سامانه توسط باشگاه دانش پژوهان جوان طراحی شده و افراد و تیمهای مختلف جواب را ارسال میکنند و مصصحان درگیر تصحیح میشوند.
مسئول اجرای المپیاد ترکیبات با تاکید براینکه این مسابقه معتبرترین مسابقه ترکیبات در دنیا است، ادامه داد: یکی از دلایل جذب شرکتکنندهها، تصحیح آنلاین است و برگزاری آزمون مرجعیت علمی به کشور میدهد.
اسدی خاطرنشان کرد: ترکیبات از علوم پایه محسوب میشود و پایه بسیاری از علوم است، این آزمون باعث میشود بسیاری در آینده به حوزه آیتی و هوش مصنوعی کمک کنند.
نظر شما