به گزارش ایرنا، فیروز ابراهیمی روز سه شنبه در نشست رونمایی از پوستر جشنواره تولید ملی و رسانه در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با انتقاد از مصوبه جدید دولت مبنی بر اضافه شدن مولفه "هزینه ترانزیت" در قبوض برق بخش تولید افزود: از مهرماه امسال ۲ برابر آنچه واحد صنعتی برق مصرف میکند، در قبض برق به عنوان هزینه ترانزیت اضافه شده است، آن هم بخش تولیدی که ۶۰ درصد از اقتصاد استان را در اختیار دارد، این مهم یکی از نوبرانههای پاییز برای بخش اقتصاد کشور است.
وی تاکید کرد: مصوبه "هزینه ترانزیت" مربوط به دولت قبل بوده و در دولت جدید اجرا شده است، با این حال از زمان شکل گیری دولت چهاردهم آرامشی بر حوزه اقتصاد کشور حاکم شده، روند تورم نزولی بوده و از ۴۷ به ۳۰ درصد رسیده است، اما این هزینه جدید برای بخش تولید با توجه به قدرت پایین خرید مردم، در عمل بر میزان تورم می افزاید.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به وضعیت مطلوب بخش تولید استان در سال جاری گفت: با وجود مشکلات متعدد اقتصادی، بخش تولید استان در هفت ماهه امسال یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادرات کالا داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته، همچنین در این مدت مجوز سرمایهگذاری جدید به میزان ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در استان صادر و تعدادی از واحدهای صنعتی راکد نیز احیا شدند.
وی اظهار کرد: در صورتی که بخش انرژی مورد نیاز تولید به نحوی توسط مسوولان مدیریت شود، قادر خواهیم بود از فرصت بوجود آمده در بازارهای جهانی به نحو مطلوب بهره گیریم، با وجود محدودیت های انرژی در تابستان امسال، معادن سنگان خواف بیش از سال گذشته تولید داشتند، در این شرایط رو به رشد بخش تولید با تحمل همه مشقات، برخی از مسوولان با دستورالعملهای جدید هزینه های اضافی بر بخش تولید تحمیل میکنند.
خود تامینی برق در صنعت خراسان رضوی
ابراهیمی در خصوص اهتمام بخش تولید برای نصب نیروگاه خورشیدی گفت: با بانک قرض الحسنه مهر ایران هماهنگی لازم انجام گرفته و سه شرکت تامین و تولیدکننده پنل خورشیدی نیز همراه شده اند تا بخش تولید ترغیب به نصب نیروگاه خورشیدی شود و بخش خصوصی خود را از دولت در تامین انرژی جدا کند.
وی اظهار کرد: هدف گذاری مالیاتی امسال خراسان رضوی ۳۸۰ هزار میلیارد ریال است، ۸۰ درصد از این سهم را بخش تولید تامین میکند، این در حالی است که سال گذشته ۵۷ هزار میلیارد ریال از محل مالیات پرداختی توسط بخش تولید استان به شهرداری ها اختصاص یافته است، همین امسال نیز ۳۰ هزار میلیارد ریال بخش تولید استان به شهرداری ها و دهیاری ها از محل این مالیات کمک کرده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: با این تفاسیر بخش تولید سهم خود را در بخش تامین انرژی از محل مالیات پرداخت کرده است، امسال دولت سرمایه گذاری برای بخش انرژی ندارد لذا طی یک برنامه مشخص با بهره گیری از شرکتهای دانش بنیان و یکی از بانکها، بخش صنعت به سمت خودتامینی انرژی برق از محل نصب نیروگاه خورشیدی گام برداشته است.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد صنعت خراسان رضوی را واحدهای کوچک تشکیل میدهند، اضافه کرد: مشکل تامین برق واحدهای صنعتی کوچک با هزار کیلووات برق حل می شود، واحدهای کوچک صنعتی استان به صورت میانگین ۲ هزار مترمربع سوله دارند، به ازای هر هزار و ۵۰۰ مترمربع سوله میتوان ۱۰۰ کیلووات پنل خورشیدی نصب کرد و نصب هر ۱۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی ۲۵ میلیارد ریال هزینه دارد.
ابراهیمی بیان کرد: بهره گیری از بانک قرض الحسنه مهر ایران برای تامین منابع مالی نصب نیروگاه خورشیدی مربوط به واحدهای بزرگ صنعتی برای نصب نیروگاههای بزرگ است، منابع مالی برای نصب نیروگاههای خورشیدی کوچک ویژه واحدهای صنعتی خرد قابل تامین است.
وی متذکر شد که نصب نیروگاههای بزرگ خورشیدی یا بادی نیاز به سرمایهگذاری بالایی دارد و بازدهی و تولید برق توسط آنها نیز مدت زمان زیادی را می طلبد.
هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه دی ماه امسال در مشهد برگزار می شود.
نظر شما