به گزارش روز سهشنبه ایرنا، وزارت خزانه داری در بیانیهای اعلام کرد که این محدودیتها مشارکت شهروندان، افرادی که به صورت دائمی مقیم آمریکا هستند و همچنین شرکتهای مستقر در این کشور ا در تراکنشهای مربوط به فناوریهایی از جمله هوش مصنوعی، نیمه هادیها و رایانش کوانتومی ممنوع میکند.
این وزارتخانه افزود که سرمایه گذاران آمریکایی همچنین موظف خواهند بود تا درباره سرمایه گذاریهای خود در برخی از فناوریهای کمتر پیشرفته که ممکن است منجر به تهدید امنیت ملی آمریکا شود به وزارت خزانه داری ایالات متحده اطلاع دهند.
پائول روزن مشاور وزیر خزانه داری در امور امنیت سرمایه گذاری گفت: این محدودیتها که روز ۲ ژانویه (۱۳ دی) اجرایی خواهند شد، تضمین خواهد کرد که از سرمایه گذاری آمریکا برای پیشبرد توسعه فناوریهای کلیدی از سوی افرادی که ممکن است از آنها برای تهدید امنیت ملی ما استفاده کنند، سوء استفاده نشود.
وی گفت: سرمایهگذاریهای ایالات متحده نباید برای کمک به کشورهایی که باعث نگرانی هستند در توسعه قابلیتهای نظامی، اطلاعاتی و سایبری آنها استفاده شوند.
این محدودیتها پس از امضای فرمان اجرایی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سال گذشته انجام شد که سرمایه گذاری در نیمه هادیها و ریز الکترونیک، محاسبات کوانتومی و برخی قابلیتهای هوش مصنوعی را هدف قرار داد.
بایدن در آن زمان هشدار داد که سرمایهگذاریهای ایالات متحده میتواند به توسعه فنآوریهای حساس دشمنان کمک کند که «برای تواناییهای نظامی، اطلاعاتی، نظارتی، یا قابلیتهای سایبری این کشورها حیاتی هستند».
وزارت امور خارجه چین دستور اجرایی بایدن را به شدت محکوم کرد و آن را تلاشی برای ضد جهانی شدن خواند. این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: پکن به شدت ناراضی است و قاطعانه با اصرار ایالات متحده برای اعمال محدودیت بر سرمایه گذاری در چین مخالف است.
نظر شما