به گزارش خبرنگار ایرنا مسعود برهمن روز سهشنبه در نشست با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی اظهار کرد: بازار آفریقا شامل ۵۵ کشور است، این قاره ۳۰ درصد معادن دنیا را در خود جای داده و تولیدکننده مواد اولیه کشاورزی و صنعتی است.
وی افزود: باید با مطلع کردن فعالان اقتصادی کشور از ظرفیتهای تجاری چشمگیر قاره آفریقا تلاش کنیم حضور خود در این بازار را افزایش داده تا سهم بیشتری از آن نصیب کشورمان شود.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا عنوان کرد: ابتدای دولت سیزدهم ۶۰۰ میلیون دلار مراودات مالی کشور با آفریقا بود که در سال گذشته به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده که ۳۰۰ میلیون دلار آن واردات است.
برهمن گفت: این رقم در مقابل حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار گردش مالی این قاره، رقمی ناچیز به شمار می رود، در حالی که آفریقا ظرفیت جذب اکثر کالاهای ایرانی را دارد.
وی تصریح کرد: فضای کار در قاره آفریقا در همه زمینهها وجود دارد، با این حال پیش نیازهای حضور در این بازار، تهیه یک برنامه و نقشه راه مدون است، در این راستا ابتدا باید ظرفیتهای نسبی و مطلق کشورمان احصا شده و بازارهای محصولات و خدمات ارزیابی شود.
برهمن اظهار کرد: برای تحقق شعار جهش تولید و با توجه با رکود در کشور هیچ راهی جز صادرات نداریم و در این راستا باید به کشورهای همسایه توجه بیشتری برای افزایش مراودات مالی شود.
وی با اشاره به ۱۹ کشور در همسایگی ایران با ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت، گفت: از مجموع سه هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال سهم واردات و صادرت کشورهای همسایه، سهم ایران تنها ۳۸ میلیون دلار است که رقم بسیار ناچیزی است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا افزود: برای حضور در یک بازار جدید، نیازمند آمار و اطلاعات قابل استناد و معتبر و نیروهای فنی و مشاورانی هستیم که به رصد بازارها بپردازند، یکی از برنامههای ما برای حضور موثرتر در بازار آفریقا این است که هریک از استانهای کشور تمرکز خود را بر ارتباط با یکی از کشورهای این قاره بگذارند و در این خصوص، اتاق مشترک ایران و آفریقا نقش تسهیل کننده دارد.
برهمن اظهار کرد: در زمینه اکتشاف، استخراج، فروش ماشین آلات و حتی پساب معدن ظرفیتهای خوبی در قاره آفریقا وجود دارد که شرکتهای معدنی ما میتوانند در این قاره حضور پیدا کنند.
وی بیان کرد: همچنین در خصوص درمان و دارو، ایجاد بیمارستان، کلنیک و اعزام پزشک در آفریقا ظرفیت خوبی وجود دارد و در زمینه کشت فراسرزمینی، فروش ادوات کشاورزی و صنایع تبدیلی هم در آفریقا ظرفیت بالایی برای فعالیت وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا گفت: در دولت سیزدهم واردات گوشت و دام از آفریقا به کشور شروع شد و در زمینه راهاندازی کسب و کارهای کوچک هم در آفریقا در کنار آموزش و تکمیل زنجیره ارزش افزوده محصولات این کشور میتوانیم اقدام کنیم.
برهمن همچنین از حضور در نمایشگاهها، سفر هیاتهای تجاری و ایجاد نمایشگاه دائمی از ظرفیتهای اقتصادی استان در این کشورها، به عنوان اقداماتی در راستای افزایش تبادلات تجاری با کشورهای این قاره نام برد.
وی یادآور شد: برای پذیرش دانشجو از کشورهای آفریقایی با توجه به ظرفیت بسار عالی در کشور، دانشگاههای ما میتوانند کار کنند.
برهمن، فعالیت در زمینه انرژیهای تجدید پذیر را از دیگر ظرفیتهای قاره آفریقا دانست و گفت: اتاق مشترک ایران و آفریقا جز در آفریقای جنوبی و مصر آمادگی همکاری برای سرمایه گذاری در کشورهای آفریقای را دارد.
وی اظهار کرد: کشورهای آفریقای براساس سند ۲۰۶۳ خودشان که تدوین کردهاند، قرار است به کشورهای توسعه یافته برسند که باید از این ظرفیت به خوبی برای سرمایه گذاری استفاده کنیم.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در این زمینه نبود شناخت آفریقا و ایران از ظرفیتهای مهم یکدیگر است، افزود: پیشنهاد ما این است که نمایشگاه دائمی از تولیدات استان با هدف بازدید هیئتهای تجاری کشورهای دیگر ایجاد کنید.
برهمن بیان کرد: برای اعزام هیئت تجاری استان به آفریقا آماده همکاری هستیم و با ایجاد هلدینگ میتوانید در خصوص صادرات به آفریقا موفق باشید.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۰ تن طلا در قبال صادرات از آفریقا به کشور وارد شد، گفت: از طریق صرافیها، تهاتر کالا و استفاده از شرکتهای خارج از کشور برای مراودات مالی صادرات به آفریقا میتوانید استفاده کنید.
برهمن با تاکید بر اینکه در دل تهدیدها، فرصت وجود دارد، اظهار کرد: در این قاره فرصتهای راهبردی خوبی برای تجارت و صادرات وجود دارد که بازرگانان ایرانی میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و ما هم همراهی لازم را خواهیم داشت.
نظر شما