نروژ : دیوان بین‌المللی دادگستری درباره اقدام صهیونیست‌ها علیه آنروا باید تصمیم بگیرد

تهران- ایرنا- نروژ سه‌شنبه اعلام کرد، از دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) درخواست خواهد کرد در مورد تعهدات رژیم صهیونیستی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها نظرش را بیان کند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، یوناس گاهر استوره نخست وزیر نروژ در بیانیه‌ای گفت که اسلو از «دیوان بین‌المللی دادگستری می‌خواهد در مورد تعهدات اسرائیل برای تسهیل کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین که توسط کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل ارائه می‌شوند، داوری کند.»

به نوشته رویترز، نروژ گفت که پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در این باره به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

این موضع‌گیری پس از آن اعلام شد که پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) روز دوشنبه قانونی را تصویب کرد که به موجب آن فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع می‌شود.

رژیم صهیونیستی سال‌ها بود که آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی را تحت فشار قرار می‌داد و این فشارها با آغاز جنگ در غزه بیشتر شد.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد دهم اکتبر گذشته (۱۹ مهر) و یک روز پس از هشداری که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این زمینه صادر کرد، درباره تصویب این قانون به رژیم صهیونیستی هشدار دادند.

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که بین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آنروا پیوند عمیقی وجود دارد و این رژیم آن را نمی‌پذیرد؛ همین ادعای بی‌اساس سبب شد تا برخی از کشورهای غربی برای چند ماهی کمک‌های مالی خود را به این نهاد بین‌المللی متوقف کنند.

آنروا در سال ۱۹۴۹ برای حمایت از پناهجویان فلسطینی در بسیاری از کشورها تاسیس شد و به ویژه مراکز بهداشتی و مدارس در غزه و کرانه باختری را اداره می‌کند.

این سازمان ستون فقرات توزیع کمک‌های بین المللی در نوارغزه محسوب می‌شود که اکنون با یک فاجعه انسانی ناشی از جنایات وحشیانه اسرائیل در غزه مواجه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha