به گزارش خبرنگار ایرنا، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره فلسطین گفت: آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) ستون فقرات تمامی پاسخهای بشردوستانه در غزه است. هدف قرار دادن آن، فلسطینیان را از کمکهای حیاتی محروم میکند و در این بحران، یک لایه دیگر از سختی را به آنها اضافه میکند.
سفیر ایران در سازمان ملل تصریح کرد: رژیم آپارتاید و اشغالگر اسرائیل تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت بینالمللی است. شورای امنیت در نقطه عطفی حیاتی قرار دارد: یا بهطور قاطعانه برای توقف ماشین جنگی رژیم اسرائیل و جلوگیری از نسلکشی، جنگ و تجاوز بیشتر اقدام کند، یا بهطور ضمنی اجازه دهد که این جنایات بدون هیچ کنترلی ادامه یابد.
متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست روز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع «وضعیت در خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین» به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خانم رئیس،
غزه در حال تحمل یک کارزار بیامان از ویرانی و رنج است. در طول سال گذشته، اقدامات تجاوزکارانه و نسلکشی رژیم اسرائیل خسارات بیسابقهای به غیرنظامیان در غزه وارد کرده است. نوار شمالی غزه اکنون تحت محاصرهای بیرحمانه قرار دارد و عملیات نظامی رژیم اسرائیل مناطق پرجمعیت مانند جبالیا را به مناطق درگیری فعال تبدیل کرده است و غیرنظامیان را در وضعیتی گرفتار کرده است که دسترسی به غذا، آب یا مراقبتهای پزشکی ندارند.
این محاصره طولانیمدت، غیرنظامیان را در برابر انتخابهایی دشوار قرار داده است: فرار در حالیکه زیر بار آتش ]صهیونیستها[ قرار دارند، یا خطر مرگ در مکانی که در آنجا هستند. این در حالی است که کمکهای بشردوستانه همچنان مسدود است؛ اقدامی که نقض آشکار حقوق بشردوستانه بینالمللی محسوب میشود.
غیرنظامیان، از جمله کودکان و خانوادههای بیشمار، بهطور نظاممند از خدمات اساسی محروم شدهاند و با گرسنگی، کمبود کمکهای پزشکی و تهدید دائمی آوارگی مواجه هستند. رژیم آپارتاید اسرائیل همچنان از گرسنگی به عنوان یک سلاح استفاده میکند.
بیش از دو هفته است که تمامی کمکهای بشردوستانه به غزه متوقف شده است. این محاصره تلاشها برای ارائه واکسیناسیونهای ضروری و سایر خدمات حیاتی را بهطور نامحدود به حالت تعلیق درآورده است.
این اقدامات چیزی بیش از منع ورود کمکها است؛ بلکه حملهای مستقیم به کرامت و حقوق فلسطینیان و تلاشی برای تضعیف حق بنیادین آنها به زندگی است. غزه باید یکپارچه بماند و مردم آن نباید مجبور به آوارگی یا تحت این سرکوب حسابشده قرار گیرند.
ما به شدت مصوبه اخیر رژیم اسرائیل برای هدف قرار دادن آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) که به دنبال جلوگیری از ارائه حمایتهای حیاتی آن است، محکوم میکنیم. این اقدام که توسط دبیرکل سازمان ملل متحد تحت عنوان «مجازات جمعی» اشاره شده، بهطور مستقیم با منشور سازمان ملل و تعهدات قانونی رژیم اسرائیل مغایرت دارد.
آنروا ستون فقرات تمامی پاسخهای بشردوستانه در غزه است. هدف قرار دادن آن، فلسطینیان را از کمکهای حیاتی محروم میکند و در این بحران، یک لایه دیگر از سختی را به آنها اضافه میکند.
خانم رئیس،
بیکیفرمانی بیحد و حصر رژیم اسرائیل در قبال جنایات گسترده و نظاممند در نوار غزه، همراه با حمایت بیقید و شرط سیاسی، نظامی و اقتصادی که از برخی حامیان غربی، بهویژه ایالات متحده، دریافت میکند، تنها این رژیم را در ادامهدادن به سیاستهای تجاوزگرانه و توسعهطلبانهاش در سراسر منطقه وقیحتر کرده است.
این دستور کار وقیحانه اکنون درگیری را به لبنان کشانده و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی ایجاد کرده است. رژیم اسرائیل قرار موقت دیوان بینالمللی دادگستری برای توقف اعمال غیرقانونی خود را نادیده گرفته و همچنان به ارتکاب جنایات خود در غزه و لبنان ادامه میدهد؛ اقداماتی که به وضوح جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و حتی نسلکشی محسوب میشوند.
تنها سه روز پیش، این رژیم مرتکب جنایتی دیگر و اقدامی تجاوزکارانه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران شد که نقض فاحش حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد محسوب میشود.
خانم رئیس،
رژیم آپارتاید و اشغالگر اسرائیل تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت بینالمللی است. شورای امنیت در نقطه عطفی حیاتی قرار دارد: یا بهطور قاطعانه برای توقف ماشین جنگی رژیم اسرائیل و جلوگیری از نسلکشی، جنگ و تجاوز بیشتر اقدام کند، یا بهطور ضمنی اجازه دهد که این جنایات بدون هیچ کنترلی ادامه یابد.
سپاسگزارم.
نظر شما