به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از "آناتولی" این فضاپیما، با استفاده از موشک لانگ مارچ ۲اف، در ساعت ۰۴:۲۷ صبح روز چهارشنبه به وقت محلی از مرکز جیکوان در استان گانسو به فضا پرتاب شد.
سه فضانورد از جمله یک زن در این فضاپیما حضور دارند.
خدمه شنزو ۱۹ کنترل عملیات در فضا را از فضانوردان شنزو ۱۸ که پس از انجام شش ماه تحقیق در فضا آماده بازگشت به خانه هستند، در دست خواهند گرفت.
یه گوانگفو و هم تیمی هایش لی کونگ و لی گوانگسو از خدمه فضاپیمای شنزو ۱۸ هستند که در حال حاضر در ایستگاه فضایی تیانگونگ چین هستند که توسط این کشور به صورت داخلی ساخته شده است.
پکن خدمه فضاپیمای شنزو ۱۸ را در ۲۵ آوریل به فضا پرتاب کرد و انتظار می رود آنها در ۰۴ نوامبر به زمین فنگ بازگردند.
به گزارش ایرنا، "شنزو ۱۲" (Shenzhou-۱۲) به معنای "کشتی الهی" است.
چین که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به یک قدرت اصلی فضایی تبدیل شود، دومین کشوری بود که سال ۲۰۲۱ میلادی، مریخ نورد خود را دو سال پس از فرود اولین فضاپیمای این کشور در آن طرف ماه، روی مریخ فرود آورد.
چین از دو سال قبل از ایستگاه مداری «تیانگونگ» بهرهبرداری میکند و اکنون درصدد توسعه تواناییهای این ایستگاه با ماژولها و فضاپیماهای جدید است.
ایستگاه فضایی تیانگونگ سه ماژوله و به شکل حرف T در نوامبر ۲۰۲۲ با رسیدن یک ماژول علمی به طور کامل راهاندازی شد اما به نظر میرسد که این ایستگاه باز هم در مسیر رشد و توسعه بیشتر خواهد بود.
«لی مینگ» رئیس کمیته علم و فناوری در آکادمی فناوری فضایی چین، در جریان کنگره بینالمللی فضایی در میلان ایتالیا در روز هفتم اکتبر گفت: ما در آینده برای ارتقای تاسیسات خود تلاش خواهیم کرد. به گفته لی، ارتقای ایستگاه فضایی تیانگونگ در چند مرحله انجام خواهد شد و اولین گام، بهروز رسانی ماژول مرکزی «تیانهی» است به طوری که بتواند ماژولهای بیشتری را قبول کند.
چین در سال ۲۰۲۰ آزمایشهای اولیه را روی این فضاپیما انجام داد و قرار است آزمایشهای کامل در حدود سال ۲۰۲۷ انجام شود. چین اکنون فضانوردان خود را با فضاپیمای «شنگژو» به مدار پایین زمین اعزام میکند و قرار است تا سال ۲۰۳۰ فضانوردانش را به ماه اعزام کند. ارتقای نهایی این ایستگاه، یک افزونه مهم و بزرگ به فضانوردی جهانی خواهد بود.
نظر شما