رضا شکاریان در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سرشماری هر منطقه در ۲ روز انجام می شود و در هر منطقه ۱۵ گروه ۲ تا سه نفره از محیط بانان این سرشماری را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه در این سرشماری محیط بانان با مشاهده مستقیم به آمار برداری از جمعیت وحوش اقدام می کنند، گفت: در این طرح جمعیت گونه های مختلف قوچ و میش اوریال، کل، بز و آهو آمار برداری می شود و محیط بانان در صورت مشاهده گونه های دیگر همچون گرگ، گراز، خرس و یا پلنگ و یوز پلنگ مشاهدات را ثبت می کنند.
شکاریان گفت: طرح سرشماری پاییزه در سه پارک ملی استان؛ سالولوک، ساریگل و ضامن آهو و همچنین در چهار منطقه حفاظت شده؛ سالوک، ساریگل، قرخود، گلیل و سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت شهرستان جاجرم انجام می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانشمالی یادآور شد: سرشماری وحوش با آماربرداری از منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی آغاز با منطقه حفاظت شده میاندشت شهرستان جاجرم، زیستگاه یوزپلنگ ایرانی پایان می یابد.
اکنون ۵۱ گونه پستاندار معادل ۲۵.۹ درصد از کل پستانداران ایران، ۱۸۰ گونه پرنده معادل ۳۳.۳ درصد از کل پرندگان ایران، ۵۲ گونه خزنده معادل ۲۳.۲ درصد از کل خزندگان ایران و ۴ گونه دوزیست که ۲۰ درصد از کل دوزیستان ایران را شامل می شود در این استان زیست دارند.
استان خراسان شمالی با بیش از ۲۸ هزار کیلومتر مربع وسعت در شمال شرق کشور قرار دارد.
نظر شما