جمعیت آهوان در زیستگاه یوزپلنگ خراسان شمالی ۲ برابر شد

بجنورد- ایرنا- مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم گفت: براساس نتایج سرشماری وحوش، جمعیت آهوان منطقه میاندشت این شهرستان خراسان شمالی که محل زیست یوزپلنگ است نسبت به سال ۹۸، ۲ برابر افزایش یافته است. 

احمد صفرزاده روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش ۱۰۰ درصدی جمعیت آهوان در پناهگاه حیات وحش میاندشت به دلیل انجام اقدامات مدیریتی محقق شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی و کاهش میزان بارندگی در سال جاری، تامین آب مورد نیاز حیات وحش مورد توجه جدی قرار گرفت و امسال آبشخورهای این منطقه حتی یک روز خالی از آب نماند.

وی با اشاره به اینکه در سرشماری پاییزه امسال یک جفت گربه کاراکال مشاهده شد گفت: در این سرشماری، آماربرداری از گوشتخواران در برنامه نبود اما مشاهدات محیط بانان نشان می دهد جمعیت گربه کاراکال در این منطقه مناسب است. 

مدیر حفاظت محیط زیست شهرستان جاجرم افزود: افزایش جمعیت آهوان در منطقه میاندشت جاجرم در چهار دهه گذشته بی سابقه است. 

به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده میاندشت با گستره ۸۵ هزار هکتار، از امن ترین زیستگاه های یوز ایرانی است که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته است.

این منطقه پوشیده از دشت های وسیع با اقلیمی خشک، نیمه خشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است و عبور کالشور از آن سبب شده تا این منطقه حتی در خشکسالی ها چندان مشکل کم آبی را احساس نکند.

پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم یکی از قدیمی ترین مناطق چهار گانه کشور به شمار می رود. میاندشت دارای یکی از غنی ترین و متراکم ترین گونه های جانوری در بین زیستگاه های استپی کشور است.

پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.   

افزایش جهش گونه جمعیت آهوان میاندشت جاجرم

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره گفت: جمعیت آهوان در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم به صورت جهش گونه افزایش یافته است که این امر به دلیل انجام اقدامات مدیریتی محقق شده است. 

حبیب لشکری اظهار داشت: بر اساس نتایج سرشماری، جمعیت علفخوران شاخص در گلیل شهرستان شیروان هم به صورت نسبی افزایش یافته است.

وی افزود: این سرشماری به روش مشاهده مستقیم انجام شد و رویکرد ما سرشماری گونه های شاخص از جمله کل، بز، قوچ، میش و آهو است البته مشاهدات سایر وحوش هم توسط محیط بانان ثبت شده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: محیط بانان در سرشماری از منطقه ساریگل شهرستان اسفراین پلنگ مادر به همراه سه توله اش را مشاهده کردند. 

وی گفت: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت این اداره کل شامل سه پارک ملی، چهار منطقه حفاظت شده و یک پناهگاه حیات وحش انجام و به اتمام رسیده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: این سرشماری با هدف تجزیه و تحلیل آمار و تعمیم آن به سایر حیوانات انجام شد و نتایج آن نشان دهنده حفظ وضعیت مناطق مختلف و حفاظت از جمعیت حیات وحش دارد. 

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha