هشت طرح  مهم برای حل مشکلات اساسی توزیع آب بوشهر تدوین شد

بوشهر-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: هشت طرح اساسی برای ایجاد ساختار و زون‌بندی شبکه آب شرب شهر بوشهر با هدف توازن بخشی به فرایند توزیع آب تعریف شده که برای اجرا ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

ابوالحسن عالی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در بوشهر اظهار کرد: با اجرای این طرح‌ها و اتصال خطوط انتقال جدید در برخی مناطق، مشکل عدم عدالت در توزیع آب در مرکز این استان به مقدار قابل قبولی برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت هوشمند توزیع و تله‌متری در شبکه آب شرب شهر بوشهر افزود: طرح جی آی اس ردی کردن شبکه و تاسیسات و اتصال مخازن مرکزی شهر از طریق اجرای خط انتقال اصلی به زون D (حدفاصل خیابان آتش‌نشانی و میدان فرودگاه) و اجرای خط انتقال برای بافت تاریخی، جنوب غرب و محلات تنگک از اولویت‌های بهبود آبرسانی در شهر بوشهر است که در قالب این هشت طرح اساسی شرکت آبفا تعریف شده است.

عالی یادآور شد: از ابتدای سال ۱۳۹۹ با ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی اقدامات خوبی برای اجرای طرح های توسعه ای انجام شده و به بهبود فرایند آبرسانی در این مناطق کمک کرده است.

هشت طرح  مهم برای حل مشکلات اساسی توزیع آب بوشهر تدوین شد

وی افزود: از مجموع ۵۰۰ هزار مشترک آب در استان بوشهر، سه‌چهارم آن معادل ۱۲۵ هزار مشترک مربوط به مناطق روستایی و مابقی مربوط به مناطق شهری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: از مجموع آب شرب تامین شده به میزان ۶۰ درصد آن در مناطق شهری و ۴۰ درصد نیز مناطق روستایی ( با وجود اینکه تنها ۲۵ درصد مشترکان استان در بخش روستایی است) مصرف می شود.

عالی افزود: طرح جهاد آبرسانی در ۱۹۴ روستا اجرایی شده که اتمام آن‌ها به بهبود وضعیت تامین آب شرب جامعه هدف کمک شایانی خواهد کرد.

وی گفت: سرانه مصرف آب براساس تعریف وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیترتعریف شده ، اما در استان بوشهر این رقم به ۳۲۰ و در شهر بوشهر به ۳۹۰ لیتر نفر روز رسیده است.

عالی یادآور شد: به دلیل خشکسالی مفرط، سرانه آب زیستی مورد تقاضای مردم در استان بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ لیتر نفر روز برآورد شده است که به لحاظ اقلیمی ، اقتصادی و فنی امکان تامین چنین ارقامی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

ظرفیت تولید آب استان بوشهر ۵۰ درصد افزایش یافت

۲۸ دستگاه الکتروپمپ برای ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب استان بوشهر خریداری شد

افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۴ طرح بزرگ آبرسانی در بوشهر

عالی بیان کرد: طول شبکه‌های انتقال و توزیع آب در استان در مجموع به ۱۰ هزار کیلومتر می‌رسد که از این میزان، هفت هزار کیلومتر آن به شبکه توزیع و مابقی به خطوط انتقال اختصاص دارد.

وی افزود: ظرفیت تولید آب شیرین‌کن‌های استان نیز در حال حاضر ۱۱۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است و انتظار می‌رود تا پایان امسال به ۱۵۰ هزار مترمکعب و با اتمام طرح‌های در دست ساخت تا سال ۱۴۰۶ به ۲۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: با اتمام پروژه‌های آب شیرین‌کن در حال احداث، استان به مقدار قابل قبولی از بحران و چالش‌های بزرگ تامین آب شرب در مناطق شهری و روستایی عبور خواهد کرد.

وی اظهار کرد: فرسودگی شبکه در بخش شمالی شهر بوشهر و پراکندگی بافت شهری در جنوب آن، تامین آب شرب پایدار در این شهر را با چالش‌هایی مواجه کرده که این مهم با ایجاد ساختار مناسب و زون بندی قابلیت رفع دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha