۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۴:۳۴
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 85644461
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زمان رسیدگی به اختلافات کارگری در لرستان ۲۰ روز کاهش یافت

خرم آباد - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: زمان رسیدگی به پرونده های اختلاف کارگری و کارفرمایی در استان از ۴۰ به ۲۰ روز کاهش کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا؛ سید فرهاد ناصری نیا روز چهارشنبه در نشست بررسی پرونده های کارگری و کارفرمایی افزود: این مهم با افزایش مراجع تشخیص و حل اختلاف و برگزاری جلسات بیشتر محقق شده است.

وی تاکید کرد: رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به دعاوی ناشی از اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر از طریق هیات‌های تشخیص و حل اختلاف صورت می‌گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج هزار و ۵۶۹ پرونده اختلافات کارگری و کارفرمایی در این اداره کل به ثبت رسید که چهار هزار و ۳۴۱ پرونده در مراجع رسیدگی استان منجر به صدور رای شده است.

ناصری نیا با اشاره به اینکه یکی از مهمترین سیاست‌های اتخاذ شده وزارت کار، سازش بین کارگران و کارفرمایان است؛ تاکید کرد: نیمه نخست سال جاری یک هزار و ۱۰۰ پرونده معادل ۳۰ درصد آرای صادره بصورت سازشی حل فصل شده است.

وی یادآور شد: ۲۳ هیات تشخیص و ۱۴ هیات حل اختلاف روزانه کار رسیدگی به دادخواست‌ها و اختلافات کارگری و کارفرمایی را در سطح استان انجام می‌دهند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به تسهیل شرایط رسیدگی به دعاوی بین کارگران و کارفرمایان، اضافه کرد: اختلافات بین کارگر و کارفرما باید در محیط کار و از طریق تفاهم و توافق حل شود؛ چراکه موجب جلوگیری از سرگردانی مراجعان، کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها و تسریع در حل و فصل اختلافات خواهد شد.

ناصری نیا ادامه داد: کارگران و کارفرمایان برای استفاده از خدمات غیر حضوری از جمله ثبت شکایت و دادخواست‌ها باید ابتدا به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و برای دریافت نام کاربری و رمز عبور اقدام کنند و سپس می‌توانند با ورود به سامانه جامع روابط کار به نشانی www.prkar.mcls.gov.ir از خدمات آن استفاده کنند.

بیشتر اختلافات در واحدهای کوچک رخ می دهد

وی همچنین افزود: بیشتر این اختلافات به طور معمول در واحدها و بنگاه‌های کوچک اقتصادی و پیمانکاری صورت می‌گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان اظهار داشت: ایجاد امنیت شغلی و اشتغال پایدار در گرو حفظ بنگاه‌های اقتصادی و حمایت از تولید و مراجع رسیدگی به دادخواست‌های کارگری و کارفرمایی مصداق بارز سه جانبه گرایی هستند و دولت نقش سیاست گذاری، نظارت و حمایت قانونی را ایفا می کند تا فضای کسب و کار با همدلی کارگران و کارفرمایان از بحران و تشنج دور نگه داشته شود.

ناصری نیا گفت: نظم و انسجام در فعالیت‌های واحد روابط کار، ارائه مشاوره، آموزش و اطلاع‌رسانی صحیح قوانین و مقررات کارگری و کارفرمایی، حمایت از اصل سه جانبه گرایی و همچنین تقویت تشکل‌های کارگری در واحدهای اقتصادی از موارد مورد تاکید وزارت کار برای کاهش اختلافات کارگری است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان افزود: اعطای مشوق‌های لازم، همکاری و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی مرتبط با هدف حمایت از کارگاه‌ها، پرداخت تسهیلات و معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی از برنامه‌های وزارت کار در راستای پیشگیری از بروز اختلافات کارگری و کارفرمایی است.

حدود سه هزار تعاونی با اشتغال ۳۰ هزار نفر در لرستان فعال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha