به گزارش ایرنا، مدیر جهاد کشاورزی بهشهر از آغاز برداشت طلای سرخ از مزارع هزار جریب این شهرستان خبر داد و گفت که سطح زیر کشت زعفران این منطقه از ۴۰ هکتار سال گذشته، امسال به ۵۰ هکتار رسید.
تغییرات اقلیمی سال های اخیر بویژه افزایش دما و کم بارشی سبب شده تا گونه های مختلف کشاورزی برای برخورداری از دمای متعادل و مورد نیاز برای رشد و نمو دستکم تا یکصد متر به سمت ارتفاعات کوچ کنند. نمونه بارز این مقوله این که مناطق کوهستانی بخش یانسر هزارجریب شهرستان بهشهر به دلیل دارا بودن شرایط مساعد اقلیمی و آب و هوایی برای کشت زعفران با یک هکتار در سال۱۳۹۲ آغاز شد.
بررسی ها نشان می دهد که تجربه نخستین کشت زعفران در شرق مازندران به اوایل دهه ۹۰ بر می گردد، یعنی چند تن از کشاورزان منطقه یانسر با خرید پیاز زعفران از خراسان، اقدام به کشت در اراضی خود کرده اند و از آن جایی که درآمد قابل توجهی از فروش این طلای سرخ بدست آمد، هر ساله به تعداد کشاورزان زعفران کار اضافه شد.
زعفران گیاهی است که در نیمه گرمسیری و در نقاطی که زمستانهای ملایم و تابستانهای گرم و خشک دارد به خوبی میروید، شرایطی که به دلیل تغییرات اقلیمی و آب و هوایی در منطقه یانسر بهشهر حاکم شد، یعنی حداکثر دما برای رشد زعفران بین ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد و در ارتفاع بین یکهزارو ۳۰۰ تا ۲هزارو ۳۰۰ متر از سطح دریا عملکرد خوبی دارد.
این که در مناطق کوهستانی مازندران توسعه کشت زعفران عملیاتی شود در واقع نشان دهنده تغییرات اقلیمی است، بنابراین تعیین الگوی بهینه و مناسب کشت با توجه به شرایط اقلیمی، تنوع آب و هوایی و حاصلخیزی خاک مازندران ضروری است.
بر اساس داده های آماری هواشناسی و همچنین اظهار نظر کارشناسان کشاورزی، تغییرات اقلیمی سال های اخیر بر هر سه منطقه آب و هوایی مازندران اثرگذاری کرده و بیشترین تبعات منفی را هم برای گونه های کشاورزی و دیگر گیاهان به عنوان داشته های اصلی استان مازندران به همراه داشته است.
آغاز برداشت زعفران در بهشهر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر از آغاز برداشت زعفران از مزارع دهستان شهدا خبر داد و گفت:پیش بینی میشود از هرهکتار به طور متوسط بین پنج تا هفت کیلوگرم زعفران خشک برداشت شود.
غلامرضا قنبری با اشاره به افزایش ۱۰ هکتار کشت زعفران در سال جاری افزود: کشت طلای سرخ علاوه بر افزایش درآمد و اشتغال روستاییان مناطق کوهستانی، مهاجرت معکوس جوانان را به همراه داشته است.
وی اظهار کرد: این گیاه برای درمان تب، پایین آورنده قند خون و گاهی برای درمان ناراحتی های پوستی استفاده می شود، همچنین مقوی، مفرح، محرک اعصاب، نشاط آور و مفید برای دستگاه تنفسی است.
مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی و دمای هوا به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد، اثرگذاری خواهد کرد.
نظر شما