به گزارش ایرنا، "غلامرضا نوری قزلجه" روز پنجشنبه در آیین رونمایی از بذور هیبریدی کاهو تولید محققان جهاد دانشگاهی کشور که در استان البرز برگزار شد، افزود: میزان تولید بذور محصولات کشاورزی در داخل کشور سالانه ۷۰۰ هزار تن برآورد شده است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: این روزها با تغییرات اقلیمی در دنیا مواجه هستیم که در این شرایط بذر مناسب مهمترین نهاده کشاورزی برای تولید محصولات با کیفیت به شمار می رود.
وی تاکید کرد: در این وضعیت اقلیمی توجه به بذر و ظرفیت ها و قابلیت های ژنتیکی محصولات کشاورزی و باغی خیلی مهم است که بتوان به یک محصول با عملکرد مطلوب و مقاوم به تنش های محیطی زنده و غیر زنده دست یافت.
نوری قزلجه گفت: امروز با محدودیت هایی در عرصه آب و خاک مواجه هستیم؛ نیاز به تولید محصول بیشتر با توجه به ر شد جمعیت ایجاب می کند که به مقوله بذر توجه بیشتری شود.
وی بیان کرد: امروز بذور تولیدی داخلی یک میلیارد یورو ارزش دارد که به همت محققان ایرانی در سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی و سایر سازمان های پژوهشی محقق شده است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: با تکیه بر توانمندی ها و ظرفیت ها می توان ۹۹.۹ درصد کالاهای اساسی مورد نیاز را در داخل کشور تامین کرد؛ باید به سمتی برویم که نیازها را در این حوزه تامین کنیم .
نوری قزلجه گفت : این ظرفیت در کشور وجود دارد که در آینده به سمت صادر کننده بذور محصولات کشاورزی با ارزش بالا پیش برویم و در این حوزه ها مصمم هستیم .
وی بیان کرد: اکنون ۴۵۰ شرکت که ۹۰ درصد آنها خصوصی هستند در عرصه تولید بذور محصولات کشاورزی در کشور فعالیت دارند که بخش خصوصی چابک تر، اقتصادی تر و دقیق تر کار می کند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: تمام ظرفیت وزارت جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی در خدمت همه فعالان عرصه تولید، تهیه و اصلاح بذر است و تمام بخش ها برای امینت غذایی داخل کشور پای کار هستند.
وی گفت : امروز جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی در کنار این وزارتخانه برای تامین نیازهای غذایی کشور تلاش می کنند؛ جهاد دانشگاهی یکی از نهاد هایی است که روحیه جهادی دارد و این نوع کار کردن باید در همه عرصه ها وارد کنیم .
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد : با این نوع کارهای جهادی است که می توان عقب افتادگی ها را جبران کرد و کارهای بزرگی را انجام داد به خصوص جاهایی مانند تولید سبزی و صیفی که نیاز ضروری داریم.
نوری قزلجه ادامه داد: مقدمات را برای تولید انبوه بذور سبزی و صیفی فراهم خواهیم کرد و در این زمینه به طور کامل از تولید کنندگان و محققان حمایت می کنیم ؛ همه با روحیه جهادی باید دست به دست هم بدهیم و برای تامین نیازهای کشور تلاش کنیم.
وی گفت : امروز شاهد آن هستیم که هفت رقم بذر هیبریدی در یک محصول (کاهو) را که حاصل تلاش ها ، زحمات و تعامل و همکاری جهاد دانشگاهی با موسسات تحقیقاتی است به نتیجه رسیده است.
در این آیین از هفت رقم بذر هیبریدی کاهو محصول محققان جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی به نام های زیستا ، رستا، روما، روشا، مانا، آترا و وینا رونمایی شد.
بهنام مندک مجری بذر هیبریدی جهاد دانشگاهی به خبرنگار ایرنا گفت : با توجه به نیاز کشور به تولید بذور سبزی و صیفی ، جهاد دانشگاهی با کمک بانک گیاهی ملی ذخایر ژنتیکی ایران پروژه تولید بذور هیبریدی کاهو ، خیار، گوجه فرنگی و فلفل را از سال ۹۸ کلید زد که اکنون شاهد ثبت ورونمایی از هفت رقم بذر هیبریدی کاهو هستیم .
وی ادامه داد: البته ۲۰ رقم دیگر کاهو هیبریدی نیز در نوبت ثبت و رونمایی قرار دارد ضمن آنکه محصولات هیبریدی به سرما و گرما مقاومت دارند.
این محقق افزود: تلاش ها بر این است تا محصولات مورد پسند مشتریان داخلی و خارجی قرار گیرد و زمینه برای صادرات این محصولات فراهم شود.
وی اظهار کرد: تا پایان سال جاری سه رقم بذر هیبریدی خیار تولید محققان جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی ثبت و رونمایی می شود و از اواسط سال آینده نیز بذور دیگر از جمله بذر هیبریدی گوجه فرنگی نیز ثبت و رونمایی خواهد شد.
نظر شما