استاد دانشگاه: واکسن آنفلوانزا ایمنی ۹۰ درصدی ایجاد می‌کند

مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسن آنفلوانزا بین ۷۰ تا ۹۰ درصد موجب پیشگیری از ابتلا به این بیماری و یا نوع شدید آن می‌شود.

دکتر محمد حسن اعلمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با شروع فصل سرما احتمال ابتلا و شیوع بیماری‌های ویروسی و عفونت‌های تنفسی به ویژه آنفلوانزا افزایش می‌یابد، از این رو واکسیناسیون آنفلوانزا از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه آنفلوانزا با سرماخوردگی متفاوت است و می‌تواند باعث عوارض جدی، بستری بیمار و یا حتی عوارض بیشتری شود، ادامه داد: اگرچه شباهت زیادی بین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود دارد و این دو بیماری با علائم مشابهی همچون آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است اما سرماخوردگی معمولاً به‌ آرامی پیش می‌رود و شدت آن کمتر است.

این پزشک فوق تخصصی عفونی اطفال بیان کرد: شایع‎ترین نشانه‌های آنفلوانزا شامل تب، لرز، تعریق، درد عضلانی، سردرد، سرفه خشک مداوم، تنگی نفس، ضعف و خستگی، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی، گلودرد، چشم‌درد، اسهال و استفراغ است که در کودکان شایع‎تر از بزرگسالان رخ می دهد.

اعلمی با تاکید بر اینکه دریافت واکسن آنفلوانزا برای برخی از افراد با مشورت پزشک ضروری است، اظهار کرد: افراد بالای ۶۰ سال، مبتلایان به بیماری زمینه‌ای قلبی، ریوی، کلیوی و کبدی، مبتلایان به دیابت و نقص سیستم ایمنی و بیمارانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دریافت می‌کنند شامل این گروه هستند.

آنفلوانزا در برخی افراد با شدت بیشتری بروز می کند

وی بیان کرد: آنفلوانزا می‌تواند در افراد دچار نقص ایمنی، مادران باردار، سالمندان و کودکان به شکل پر رنگ تری بروز کند که در صورت عدم درمان به موقع نیاز به بستری پیدا می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر مادر باردار نسبت به آنفلوانزا واکسینه شود می تواند ایمنی را به شیرخوار خود منتقل کند، گفت: توصیه می‌شود قبل از شروع پیک آنفلوانزا واکسیناسیون افراد در معرض خطر و کودکان انجام شود.

وی افزود: واکسیناسیون اطفال به خصوص کودکان دچار نقص ایمنی، دارای اضافه وزن و بیماری‌های مزمن بهترین راه مقابله با ابتلا به نوع شدید بیماری آنفلوانزا است.

اعلمی ادامه داد: هر چقدر سن کودک مبتلا به آنفلوانزا کمتر باشد، احتمال ابتلا به نوع شدیدتر بیماری نیز افزایش می‌یابد، بنابراین توصیه می‌شود کودکان بالای ۶ ماه و زیر پنج سال حتما واکسینه شوند به خصوص کودکانی که دچار بیماری های مزمن، نقص ایمنی و اضافه وزن هستند.

فوق تخصصی عفونی اطفال گفت: برای حفظ سلامت کودکان در معرض خطر به والدین توصیه می‌شود آنفلوانزا را قبل از شروع پیک انجام دهند.

وی بیان کرد: شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و یا مواد ضدعفونی کننده دست و پرهیز از حضور بدون ماسک در مکان پر ازدحام احتمال انتقال عفونت را کاهش می‌دهد.

امسال ۸۰ هزار دز واکسن آنفلوانزا در داروخانه های روزانه، نیمه وقت و شبانه‌روزی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی توزیع شده است.

واکسن آنفلوانزا  فرد را در مقابل ابتلا به بیماری آنفلوانزا محافظت می‌کند و هر سال در دو نوبت واکسن جدیدی برای آنفلوانزای همان فصل ساخته می‌شود، چراکه ویروس این بیماری به‌ سرعت خود را تغییر می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha