به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی محبشاهدین یکم اسفند سال ۱۳۳۶ مصادف با میلاد امام موسی بن جعفر(ع) در سمنان دیده به جهان گشود.
در ۱۱ سالگی پدر خود را از دست داد و از همان کودکی با سختیها و محرومیتها دست و پنجه نرم کرد. سختیهای زیاد زندگی از وی آدمی پخته، راسخ و استوار ساخت.
فعالیتهای هنری و از جمله تئاتر در کارنامهاش به چشم میخورد. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با نمایشنامههایی که به طور معمول در مساجد و حسینهها اجرا میکرد، حساسیت ساواک را برانگیخت و به همین دلیل دستگیر و روانه زندان شد.
فعال در حوزه ورزش و هنر
برادر شهید محبشاهدین نقل میکند: نمایشنامههای «سربداران» و «ماهی سیاه کوچولو» از جمله آثار محمدمهدی است که به خاطر دارم. او برای بار دوم به خاطر اجرای نمایش سربداران توسط ساواک دستگیر شد و برای مدت سه ماه در زندانهای رژیم شاهنشاهی زیر شکنجه شدید قرار گرفت.
برادرم اهل ورزش و کوهنوردی بود و بیشتر نشستهای او و دوستانش علیه رژیم طاغوت در کوههای نظیر بقعه پیغمبران، شهمیرزاد و دربند مهدیشهر تشکیل میشد.
شهید محب شاهدین تا مقطع دیپلم درس خواند، دوران تحصیلی ابتدایی را در «مدرسه صادقیه» و دوره راهنمایی و دبیرستان را در «مدرسه دهخدا» گذراند، در دبیرستان به خاطر نوشتن انشایی علیه رژیم طاغوت از مدرسه اخراج شد.
او با پیروزی انقلاب اسلامی وارد سپاه و در سال ۱۳۵۸ به غرب کشور اعزام شد و در سرکوب گروهکها و منافقین روانسر، کامیاران، تکاب و گیلان غرب نقش داشت.
یکی از همرزمان شهید محبشاهدین می گوید: او در عملیات طریق القدس از ناحیه سر و دست مجروح شد و اور ار با دیگر مجروحان به فرودگاه ماهشهر آوردند تا به تهران اعزام کنند. سوار هواپیما شدیم و آماده پرواز بودیم که یک دفعه او به طرف در خروجی دوید. به او گفتم: کجا می روی؟ گفت: سلام مرا به مادرم برسان و بگو مهدی حالش خوب است.
شجاعت و خندهرویی از ویژگیهای بارز شهید محبشاهدین
می خواهم به منطقه برگردم، چون وجودم در آنجا لازم است. این را گفت و به سرعت از پلکان هواپیما پایین رفت و با بدنی مجروح دوباره به صحنه نبرد برگشت.
بسیاری از همرزمان شهید جلیلالقدر محبشاهدین از او به عنوان فرماندهی صبور، شجاع، باروحیه و خندان یاد میکنند.
برادر شهید محب شاهدین در خاطرهای دیگر میگوید: آیین عقد محمدمهدی بعدازظهر برگزار شد و من ساعت ۶ صبح فردای آن روز او را به فرودگاه رساندم و پس از گذشت ۲۰ روز از گذشت مراسم عقدش شهید شد.
این شهید والا مقام شانزدهم آبان سال ۱۳۶۱، با مسوولیت فرمانده گردان موسی بن جعفر(ع) در عملیات محرم در عین خوش استان ایلام توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت گلوله به پهلو و پا به مقام والای شهادت نایل شد.
پیکر مطهر شهید بزرگوار محبشاهدین پس از تشییع باشکوه، در گلزار شهدای آستان حرم حضرت یحیی(ع) سمنان خاکسپاری شد.
شهید بزرگوار محب شاهدین در وصیت نامهاش به آیه شریفه « و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتاً بل احیاء عندربهم یرزقون» اشاره کرده و گفته است تا به حال در خیلی از عملیات ها شرکت کرده ام اما سعادت شهادت را نداشتم و از خدا می خواهم لطفش را شامل حال این بنده حقیر کرده و من را در زمره شهدا قرار دهد.
شهید محب شاهدین در ادامه این وصیتنامه، عشق به شهادت و خون شهید را درسی بزرگ برای انسان های دیگر می داند و آورده است: از یکایک برادران پاسدارم می خواهم که در راه خود استوارتر و کوشاتر باشند و اسلام عزیز را حفظ کنند.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما